Δρόμος προς τιμή του κοινοτάρχη Λαμύρων Γιώργου Μπάλλα. Και μια παραίτηση υπόδειγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας...

Στις 2 Φεβρουαρίου 2019 πεθαίνει ο επί πολλά χρόνια πρώην κοινοτάρχης Λαμύρων Γιώργος Μπάλλας. Ο Γιώργος Μπάλλας είχε παραιτηθεί από κοινοτάρχης μετά από πολλά χρόνια στις 6 Οκτωβρίου του 2017. Την ημέρα του θανάτου το Τοπικό Λαμύρων υπό την προεδρία του Μπάμπη Ανύση πήρε απόφαση να τιμήσει την επί πολλά χρόνια προσφορά στο χωριό του και να ονομάσει τον δρόμο που πήγαινε σπίτι του με το όνομα του. Η απόφαση εγκρίθηκε από τη νέα σύνθεση του ΔΣ του Δήμου Άνδρου που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2019.

Το Σάββατο το πρωί 30 Σεπτεμβρίου 2023 χωριανοί, ο δήμαρχος, ο έπαρχος, ο γιός του και πρόεδρος του ΔΣ Άνδρου, η οικογένεια του και μερικοί φίλοι τίμησαν τη μνήμη παραβρισκόμενοι στην αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας που θυμίζει το πέρασμα από την ζωή και τον τόπο που έζησε, αγάπησε και πρόσφερε ο Γιώργος Μπάλλας.

 

Ανάμεσα στην οικογένεια και στη διοίκηση ο κ. Ηλίας Μπλάνας, στενός συνεργάτης και φίλος του παλιού κοινοτάρχη.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέηση δύο λόγια είπαν ο γιός του και πρόεδρος του ΔΣ της Άνδρου και ο Ηλίας Μπλάνας επί 23 χρόνια στενός συνεργάτης του σε όλες τις μικρές και μεγαλύτερες εργολαβίες που έκανε ο μπαρμπα-Γιώργης για να καθαρίσει δρόμους, για τα νερά κλπ του χωριού. Παραλείπουμε το τι είπε ο γιός και στεκόμαστε στον Ηλία, που μίλησε για έναν άξιο άνθρωπο που έτρεξε μόχθησε για το χωριό και για τα νερά του και στήριξε τους συνεργάτες του μέχρι το τέλος. Και κατέληξε: "είθε η ψυχή του να είναι νερό που τρέχει κάπου εδώ γύρω και δροσίζεται μαζί με τα νερά της περιοχής..."

Η σύζυγος του μπροστά στην αναμνηστική πλάκα

Ο Γιώργος Μπάλλας είναι αλήθεια πως στήριξε τους συνεργάτες του κι έφτασε σε παραίτηση στις 6 Οκτωβρίου 2017 επί δημαρχίας Θεοδόση Σουσούδη όταν ο τότε δήμαρχος ενώ είχε δώσει τη ΣΑΤΑ στο χωριό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ τις μικρές εργολαβίες που είχαν γίνει. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ο κ. Σουσούδης - που σήμερα ζητά η ΣΑΤΑ να πάει στα χωριά ουδέποτε ξόφλησε τους συνεργάτες του Γ. Μπάλλα (τον κ. Ηλία Μπλάνα δεν πλήρωσε ποτέ ένα χρέος 25.000 ευρώ). Ο Γ. Μπάλλας μην αντέχοντας αυτή την κακοδιαχείριση της τότε διοίκησης, αν και είχε εκλεγεί μαζί της, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την.  

Πνεύμα ανεξάρτητο ο γερό-Μπάλλας όταν τα βρόντηξε στον κ. Σουσούδη έστειλε στο Εν Άνδρω το κείμενο παραίτησης του. Αξίζει να δημοσιεύσουμε εκείνη την θαρραλέα παραίτηση του μπαρμπά-Γιώργου Μπάλλα γιατί είναι δείγμα πολιτικής και και προσωπικής ακεραιότητας ενός αγρότη που δεν τον ενδιέφεραν οι καρέκλες και οι τίτλοι, παρά το χωριό του και το καθαρό μέτωπο απέναντι στους συγχωριανούς και στους συνεργάτες του.

"ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΜΥΡΩΝ 

Στις 4/10/17 κατάθεσα την παραίτηση μου από πρόεδρος και σύμβουλος της Κοινότητας Λαμύρων με αριθμό πρωτοκόλλου 8122. Οι λόγοι που παραιτήθηκα είναι ότι δεν εισακούγομαι από τον Δήμο για παράνομες παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, που κάνουν ορισμένοι κάτοικοι. Επίσης γιατί όσα έργα έχουν γίνει με όλες τις προδιαγραφές και επίβλεψη μηχανικών και με χρήματα της ΣΑΤΑ οι εργολάβοι και τεχνικοί έχουν μείνει απλήρωτοι με αποτέλεσμα να υποφέρω για να έρθουν για οποιαδήποτε βλάβη.

Για τους λόγους αυτούς δεν μπορώ να συνεχίσω. Ευχαριστώ τους κατοίκους που με ψήφισαν και με στήριξαν όλο αυτό τον καιρό.

Γεώργιος Μπάλλας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λαμύρων."

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Τον Γιώργο Μπάλλα τον γνωρίσαμε από την πρώτη μέρα στον τόπο. Διαφωνήσαμε και συμφωνήσαμε, αντιδικήσαμε και φιλιώσαμε. Ευθύς και ειλικρινής. Παρορμητικός, ισχυρογνώμων, αλλά και δίκαιος αναγνωρίζοντας τα λάθη του. Μας ξάφνιασε και μάς συγκίνησε τον Οκτώβρη του 2017 όταν πήρε ξαφνικά τηλέφωνο κι είπε: "υποβάλω παραίτηση. Δεν αντέχω άλλο. Δεν πληρώνουν έργα που κάναμε με την ΣΑΤΑ. Πάω να δώσω την παραίτηση μου. Την έγραψα μόνος μου. Θέλω αύριο εσύ να τη δημοσιεύσεις για να μάθουν όλοι την αλήθεια. "

Την δημοσιεύσαμε για να μάθουν όλοι πως υπάρχουν χωρικοί που έχουν πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια, αλλά και θάρρος να πετάνε στα μούτρα την παραίτηση τους σε μια διοίκηση που μιλούσε για ΣΑΤΑ και δεν πλήρωνε... ΣΑΤΑ στα χωριά!!! Αυτή ήταν και είναι η αλήθεια για την διοίκηση Σουσούδη...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet