ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΣ: Το διακύβευμα των εκλογών

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ

π. Δημάρχου Υδρούσας, π. Προέδρου ΔΣ Δήμου Άνδρου, Οικονομολόγου

Αγαπητοί συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Έμειναν ελάχιστες ημέρες ως τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ωστόσο το ερώτημα που κυριαρχεί αφορά στο διακύβευμα αυτών των εκλογών. 

- Τι ζητάμε για τον τόπο μας και από ποια διοίκηση το ζητάμε;

- Ποιο το στοίχημα της επόμενης μέρας για τη δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου;

Σίγουρα, είναι πολλά αυτά που μπορούν να τεθούν ως προτεραιότητες ικανές να καθορίσουν την εκλογική μάχη και να αποτελέσουν το σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Η καθημερινότητα, το όραμα, η ανάπτυξη, είναι σημαντικά ζητήματα  και κανένα απ’ αυτά δεν υστερεί των άλλων. 

- Με τι αξίζει να ασχοληθούμε;

Μα προφανώς με όλα. Επομένως χρειάζονται γνώσεις, ιδέες και λύσεις και μια πολιτική χροιά που θα δημιουργήσει πολίτες με γνώση και συνείδηση του ρόλου τους. Η δημοτική αρχή λοιπόν θα πρέπει να ισορροπήσει  ανάμεσα στο τώρα και το αύριο, να λύσει προβλήματα και να χαράξει ένα οδικό χάρτη για το μέλλον. Πολλές οι ανάγκες της καθημερινότητας, μεγάλη η πρόκληση της προοπτικής.

Στον προεκλογικό αγώνα ακούγονται πολλά, συνήθως οι υποσχέσεις των υποψηφίων δημιουργούν ευχάριστους συνειρμούς. Όταν όμως αυτοί  βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, τα πράγματα αλλάζουν, κυριαρχεί ο «ρεαλισμός» και η «σκληρή καθημερινότητα».

Έτσι, το ερώτημα που πρέπει πρώτα να απαντήσουμε με ειλικρίνεια είναι:

- Τι δήμο θέλουμε; Αν υπάρχει υλοποιήσιμο σχέδιο με όραμα; Αν η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα κάθε δημοτικής παράταξης  αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία της; Τι χρειάζεται; 

Μια ώριμη δημοτική αρχή με γνωστικούς και ικανούς ανθρώπους αποφασισμένους:

-  να ενεργοποιήσουν τους πολίτες,  να συγκρουστούν με κατεστημένες λύσεις και απόψεις και να μην υποχωρήσουν σε λογικές μιας ελεγχόμενης, χαμηλών προσδοκιών αντίληψη για την αυτοδιοικητική  λειτουργία.

- να ακούσουν την κοινωνία

- να υιοθετήσουν ένα μοντέλο ανάπτυξης αξιοποιώντας τον φυσικό και ανθρώπινο πλούτο του νησιού

Καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείχθηκε  ένα καθοριστικό και καίριο έλλειμμα στο λόγο, στη στρατηγική και τις στοχεύσεις της παράταξης του Θ Σουσούδη. Πορεύτηκε χωρίς κεντρικούς στόχους και χωρίς κοινωνικές συμμαχίες.

Το ξεχείλισμα του παραγοντισμού, οι προσωπικές επιδιώξεις & σκοπιμότητες, οι υποθηκευμένες/εξαρτημένες υποψηφιότητες δεν μπορούν να καλύψουν το κενό που χάσκει έτοιμο να καταπιεί σχεδόν τα πάντα…..

Απ' την άλλη η παράταξη του Δ Λοτσάρη έκανε πλήρη και σαφή απολογισμό των πεπραγμένων της τετραετίας που τελειώνει και ζητά την πολιτική εντολή να συνεχίσει τα έργα που έχει ήδη ξεκινήσει και ταυτόχρονα να χαράξει το όραμα της επόμενης ημέρας. 

Χωρίς καμία στήριξη από την αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει τα πάντα και χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο  η διοίκηση Δ Λοτσάρη κατάφερε να υλοποιήσει και να προγραμματίσει ένα  μοναδικό αριθμό έργων και δράσεων. Έχει γίνει σαφές σε όλους ότι η ομάδα Δ Λοτσάρη μπορεί να συνδέσει το χτες με το σήμερα και να σχεδιάσει το αύριο. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φτάνει η ώρα που ο πολίτης καλείται να επιλέξει την διοίκηση των επομένων 5 ετών.

Χρειάζεται ο πολίτης να μην έχει "κοντή" μνήμη και να θυμάται.  Να θυμάται την πραγματική εικόνα όμως, των πολιτικών  και όχι αυτήν που προσπαθούν να του … πλασάρουν οι αντίπαλοί του, διότι τότε συνήθως καταλήγει να πιστεύει σε παραμύθια με δράκους. Πηγές και τρόποι ελέγχου, στην εποχή του internet  υπάρχουν. Αρκεί ο αναζητών να έχει τη σωφροσύνη να τους επιλέξει σωστά.

Οι πολίτες του νησιού μας είναι έτοιμοι να δώσουν την πολιτική εντολή στον Δημήτρη Λοτσάρη για την επόμενη 5ετία.

Κοινωνία και Δήμος  να δουλέψουμε όλοι «Μαζί για την Άνδρο»!

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι είχαμε στην Άνδρο? Ορθοπαιδικό? Για πάμε να μετρήσουμε μέρες λοιπόν... Τουλάχιστον 5 εκδρομές με τον σύλλογο της καρδιάς του 3Χ5=15 μέρες, τουλάχιστον 4 εκθέσεις,εκεί που έπρεπε να πηγαίνει ο υπεύθυνος τουρισμού και όχι εκείνος με όλη του την οικογένεια εκδρομή (Διαγράφεται μια φράση - Εν Άνδρω) 4Χ4=16 μέρες, τουλάχιστον 10 σ/κ που πήγαινε στην Αθήνα να δει την οικογένεια του (Διαγράφεται μια φράση - Εν Άνδρω). Τώρα μπαίνει πεζός στο καράβι)2Χ10=20 μέρες. 50 μέρες χονδρικά είναι αυτές+ τις μέρες που έλειπε υποχρεωτικα για τις ανάγκες του Δήμου, που ήταν πάρα πολλές γιατί ήταν ο μόνος δήμαρχος όπως λέτε οι ίδιοι που έτρεχε τόσο πολύ. Και 1 μέρα την εβδομάδα να ήταν είναι άλλες 50 μέρες τουλάχιστον. Ε δεν το λες και λίγο να λείπει ο μόνος ορθοπαιδικός του νησιού σχεδόν 3,5-4 μήνες τον χρόνο!!!! Και σε όλες αυτές δεν μετράμε τις μέρες της άδειας του που είναι λογικό και πρέπει να κάνει τις διακοπές του Όταν λοιπόν ο μοναδικός γιατρός λείπει πάνω από 4 μήνες απο το νησί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΊ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε "ΑΝΔΡΙΩΤΗ" άλλαξε όνομα μας υποτιμάς όλους τους πραγματικούς Αντριώτες με αυτά που γράφεις και όπως τα γράφεις. Μην κόπτεσαι για τον επιστήμονα διάβασε εσύ λίγο Τζάρτζανο, Τριανταφυλλίδη θα σου κάνει καλό!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Χωραιτη :Αγαπητέ το ποιος έχει μόρφωση και παιδεία φαίνεται από μακριά δυστυχώς εγώ δεν ανήκω πουθενά ούτε είμαι με κάποιον ούτε περιμένω από οποιονδήποτε ένα ρουσφέτι έστω κάτι, αλλά δεν μου αρέσει η Κάκια που βγάζεις και αυτό δεν σε τιμά ,και ουτε δείχνει μορφωμένο άνθρωπο αλλά έναν στουρνο και γκλάβα όπως λέτε στο νησί πρέπει να είσαι ποιο κόσμιος και όχι με μεγάλα αυτιά κρίμα τα χρήματα που στοίχισε η μόρφωση σου .Καλή σας νύχτα αγαπητέ Χωραιτη όνειρα γλυκά.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΔΡΙΩΤΗ
Την εποχή που ο Κος Σουσουδης ήταν Δήμαρχος εξέταζε τους ασθενείς κατά το δοκούν. Ελπίζω να καταλάβεις ότι γράφω γιατί από την ορθογραφία σου διαπιστώνω ότι είσαι αγράμματος. Διατηρούσε τη θέση του ορθοπεδικού στο ΚΥ και ορθοπεδικό δεν είχε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζω να ηττηθεί παταγωδώς και να σηκωθεί να φύγει. Ο λαός της Άνδρου βαρέθηκε να τον βλέπει και αυτόν και τη σύζυγό του που έχει ύφος 100 καρδιναλίων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Χωραιτη γιατί τόσο μένος αγαπητέ ?Ενταξυ και αν δεν βγει ο άνθρωπος έχει την δουλειά του είναι ένας καλός επιστημών που κάποτε μπορεί να σου φτιάξει κανένα χέρι η κάποιο πισινό ποδάρι όσο για το κεφάλι σου αυτό απ'"ότι βλέπω είναι ξερό δεν έχει ανάγκη γιατί να φύγει λοιπόν ένας επιστήμονας από το νησί που εκτελεί λειτούργημα ???Μάλλον πρέπει να εξαφανιστούν οι γλύπτες να μπουν σε κανένα ενυδρείο !

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο όσοι εθελοτυφλουν και είναι αιθεροβαμωνες θα ψηφίσουν τον Σουσουδη, έναν στην κυριολεξία αποτυχημένο Δήμαρχο, που σε όλη τη διάρκεια της θητείας του το μόνο που έκανε ήτανε να βγάζει φωτογραφίες μαζί με την υπερόπτη σύζυγό του. Ψηφιστε Λοτσάρη για το καλό της Άνδρου και μην ξεχνάτε, με όσο μεγαλύτερο ποσοστό κερδίσει ο νυν Δήμαρχος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να αποχωρήσει οριστικά από το νησί ο Σουσουδης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ φίλε εγώ δεν ξέρω να κάνω μαρκετιν για την τύχη του τόπου διαμονής μου ούτε πήγαινα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην δουλειά μου από τα σπίτι μου και το αντίθετο εν πάση περιπτώσει η κάλπη θα αναδείξει έναν από τους δύο για το καλό του τόπου μας δεν πρέπει τελευταία στιγμή να κακολογουμαι κανέναν όλοι νομίζουν ότι είναι άξιοι για να κατεβαίνουν στις εκλογές η κάλπη θα μας πει ποιος είναι τι ?εμείς ότι και να λέμε είναι επεα πτεροεντα..Καλό μεσημέρι με δύναμη και κουράγιο και τελευταίες μέρες τηρούμε σιγή ασυρμάτου .

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά λες ότι θέλεις να δεις έργο και ανάπτυξη.
Από τους υποψηφίους δημάρχους,ποιος πιστεύεις ότι είναι στο σωστό δρόμο;
Έχουν και οι δύο από μία θητεία και μπορείς εύκολα να συγκρίνεις.
Προσωπική μου άποψη η επιλογή είναι μια και λέγεται Δημήτρης Λοτσάρης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει αξιοκρατία !!Όλοι ταζετε και ταζατε σε αυτό τον έρημο βράχο εδώ και χρόνια μαζί και κάποιο ρουσφετακι μαζευαμε τα ψηφαλακια συν κάτι προσλήψεις με οκταμηνα με μπλοκακια όλα πάνε καλά έχετε καταντήσει γραφικοί όπως βροντακηδες και φουρτουνακηδες δεν θέλουμε να βλέπουμε να ρίχνει λάσπη ο ένας στον άλλον γιατί αν βάλετε όλοι έναν ανεμιστήρα απέναντι η λάσπη θα γυρίσει σε εσάς.Θελουμε έργα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο όχι μπρος πίσω σαν τον ποποτα πρέπει η δουλειές να γίνονται .αντικειμενικά .Όλοι αγαπητέ κύριε Θωμά απ'"ότι λένε θέλουν να εκλεγούν για το καλό του τόπου οπότε η ΚΑΛΠΗ θα δείξει ποιον νομίζουν οι συντοπίτες σου ποιο ικανό δεν χρειάζονται εγκωμια λοιπόν ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους και όποιος εκλεγεί να δουλέψει για αυτόν τον τόπο με σεμνότητα και σεβασμό προς όλους τους ψηφοφόρους .ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΌΛΑ ΥΓΕΙΑ !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας υποθέσουμε ότι ο Γκρούεζας ζει. Και εκτίθεται αυτός ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος σε κάποιο νησί. Οπωσδήποτε θα διέθετε όχι μόνο περίγυρο αλλά και intelligence! Και θα έβρισκε το τηλέφωνο της ψηφοφόρου από το χωριό που διαμένει βεβαίως στην Αθήνα. Και θα ακολουθούσε ο εξής διάλογος.
Μετά τις χαιρετούρες.
Γκρούεζας: Τί θέλεις να σας κάνω;
Ψηφοφόρος: Εεεεε..... Ό,τι θέλει το χωριό. Δρόμο και νερό.
Γκρούεζας: Όχι, όχι. Προσωπικά τί θέλεις να σου κάνω!
Ήταν τόση η ωμότητα της ερώτησης που η καθόλου αφελής ψηφοφόρος δεν πρόλαβε να σκεφτεί ούτε δρομάκι, ούτε σκαλάκια, ούτε τοιχειάκι, ούτε ταρατσούλα! Έμεινε με το εεεε.....
Όσοι δεν έχουν πρόβλημα με τέτοιους διαλόγους άμεσης δημοκρατίας και δεν πιστεύουν ότι ο Γκρούεζας ζει, να πάνε να ψηφίσουν τον Γκρούεζα! Άλλωστε για αυτό το είδος ψηφοφόρου για όλα φταίνε οι πολιτικοί και το σύστημα, οπότε οι ίδιοι ό,τι και αν κάνουν δεν έχουν πρόβλημα.
Οι υπόλοιποι ας προσπαθήσουμε με την ψήφο μας να συνεχίσει το νησί να βρίσκεται στον ευχάριστο κίνδυνο να συνευρεθεί και να συνομιλησει με το σήμερα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro