Ξεκινά η μεγαλύτερη ασφαλτόστρωση στο επαρχιακό δίκτυο της Άνδρου αξίας 2.500.000 ευρώ

Του Δημήτρη Λάσκαρη

Έπαρχου Άνδρου

Στο τέλος τα κατάφεραν οι Δ. Λάσκαρης, Γ. Λεονταρίτης και Γ. Χατζημάρκος και ξεκινά το μεγαλύτερο έργο ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δικτύου της Άνδρου τον επόμενο μήνα.

Μετά από 2  χρόνια ομηρίας με δικαστικές διαμάχες (που διάρκεσαν από το 2021 μέχρι το 2023) ανάμεσα στις εταιρίες που συμμετείχαν στην αρχική διαγωνιστική διαδικασία, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 υπεγράφη από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων  κο Γ. Λεονταρίτη η σύμβαση έργου για την «Συντήρηση και επισκευή του  Επαρχιακού οδικού Δικτύου Άνδρου» με την τεχνική εταιρία «Σμίλη» όπου είναι και ο οριστικός ανάδοχος του έργου.

Η συντήρηση του οδικού δικτύου ήταν από τις πρώτες μου προτεραιότητες  το 2019 που εκλέχτηκα Έπαρχος Άνδρου. Το αρχικό ποσό που υπήρχε στη διάθεση της Άνδρου τότε ήταν 800.000€. Το 2020 κατόπιν τεκμηριωμένων εισηγήσεων μου και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η προϊσταμένη τεχνικής υπηρεσίας του Επαρχείου κα Ε. Κερετζή, σχεδίασε εξ ολοκλήρου το έργο και εκπόνησε τη νέα μελέτη συντήρησης και επισκευής του  Επαρχιακού δικτύου Άνδρου, όπου και  στις αρχές του 2021 δημοπρατήσαμε τη μεγαλύτερη μελέτη οδοποιίας που έχει γίνει ποτέ για την Άνδρο, ύψους 2.500.000€. Οι εταιρείες που συμμετείχαν προσέφυγε η μία εναντίον της άλλης και το έργο κόλλησε στα δικαστήρια. Έπρεπε να φτάσουμε τον Οκτώβριο του 2023 για να υπογραφή η σύμβαση. 

Το αντικείμενο του έργου που ξεκινά άμεσα περιλαμβάνει: χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση-ασφάλεια  και εργασίες πρασίνου. Η εγκατάσταση του αναδόχου θα γίνει στο στο προσεχές διάστημα και η έναρξη του έργου τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε,  δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε εξ ολοκλήρου κατά την θητεία μου 2019-2023 και νιώθω πολύ περήφανος που τόσο οι υπηρεσιακοί  παράγοντες όσο και οι πολιτικοί, μετά από πολλές δυσκολίες, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες ενός έργου ουσίας, για την καθημερινότητά μας!

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

κάθε φορά που επιστρέφουμε από το νησί, πάμε συνεργείο για αμορτισέρ, σινεμπλόκ, ζαφοράκια!!! επιτέλους, 3 δρόμοι είναι όλοι κι όλοι!!! πρέπει να φτάσουμε στο 2023 και πριν τις εκλογές για να ξεκινήσουν τα έργα ασφαλτώστρωσης???

This comment was minimized by the moderator on the site

Το να ασκέις κριτική είναι δικαίωμα του καθενός μας, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να ασκείς κριτική σε ένα αερολογίστικο πρόγραμμα που έχει περισσότερα θαααα απο αυτό του Μαυρογιαλούρου, παρά κριτική σε έργα.... Ο νυν έπαρχος ουδέποτε δεν έταξε ούτε είπε θαααα και φαμφάρες, μιλάει απλά με τα έργα του και αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι δεν μπορείς να έχει πρόγραμμα σαν έπαρχος, μπορεί εσύ να θες να φτιάξεις γέφυρες, λιμάνια και ότι άλλο σου κατεβάσει η κούτρα σου, αλλά μόνον συγκεκριμένα πράγματα μπορείς και ακόμα και αυτά αφού στα εγκρίνει πρώτα αν θελησει η Περιφέρεια...Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω όμως στο οποίο η κ.Υποψήφια δεν έχει απαντήσει, θα αφήσει παιδί και σύζηγο και τις ανέσεις αυτής της 3ης χώρα που έχουν επιλέξει για διαβίωση και για επένδυση των κερδών τους από τις επιχειρήσεις του νησιού μας, για να μεταβεί μόνιμα στο νησί μας;; Τα παιδιά χρειάζονται και τους 2 γονείς και σταθερότητα. Επίσης πέραν των συνηθειών, θα χάσουν και άλλες παροχές που προσφέρει αυτή η φτωχή χώρα... Δεν τα λέω εγώ αλλά τα διάφορα σαιτ....Το έχει σκεφτεί καλά ο ΗΚ;

https://www.lifo.gr/now/world/tailandi-i-proteyoysa-toy-pagkosmioy-kai-paranomoy-sexotoyrismoy

This comment was minimized by the moderator on the site

Να κάνετε άσφαλτο τη διαδρομή από Χάρτες μέχρι τον όρμο Πεζα. Είναι ακόμα χωματόδρομος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ.Λάσκαρης η μόνη ορθή επιλογή. Τα υπόλοιπα να ΄χαμε να λέγαμε!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη έλεος. Αυτό λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός. Χθες "στολίζατε" την Κυρία Βρεττού, λέγοντας ότι δεν κάνει για Έπαρχος και σήμερα "σπρωχνετε" τον Κύριο Λάσκαρη προς τη νίκη με τα... χίλια. Δυστυχώς κατά την ταπεινή μου άποψη έχετε χάσει την αντικειμενικότητα σας. Πραγματικά λυπάμαι. Και μην μου πείτε ότι απλά δημοσιεύετε ότι σας στέλνουν. Ο Κύριος Λάσκαρης είναι αδύνατον να έγραψε μόνος του τέτοιο κείμενο. Κάποιος του το υπαγόρευσε... Κρίμα που διαφωνούμε για τον Κο Λάσκαρη γιατί οι απόψεις μας ταυτίζονται όσον αφορά τον Κο Σουσουδη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Ξεκινώ την απάντηση μου από την παρατήρηση σας "ποιος έγραψε το κείμενο του Λάσκαρη" Δεν ξέρω. Ο Λάσκαρης στέλνει δελτία τύπου 4 χρόνια. Όλα τυποποιημένα, πληροφοριακά, με την ίδια γραφή και το ίδιο ύφος. Υπηρεσιακά θα τα έλεγα. Τα έχουν δημοσιευσει όλα τα σάιτ. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ "ποιος του τα γράφει'. Είστε ο πρώτος. Εγώ ως επαγγελματίας θα σας έλεγα πως είμαι σίγουρος πως τα γράφει ο ίδιος γιατί έρχονται κυρίως νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες. Γιατί απορείτε που ένας άνθρωπος που γράφει τουλάχιστον 5-6 υπηρεσιακα κείμενα και αναφορές στην Περιφέρεια γράφει και τα δελτία μόνος του. Τέλος πάντων δεν είναι δικιά μου δουλειά. Απλώς εκπλήσσομαι με τις απορίες σας προς εμέ.
2. Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Κάθε υποψήφιος φορτσάρει. Η κ. Βρεττού έστειλε ένα πρόγραμμα που δεν έχει αρχή μέση και τέλος. Ασκήσαμε κριτική. Εσείς λέτε πως την "στολίσαμε" Διαφωνουμε λοιπόν στο ανπρέπει στις υπερβολές να σκούμε κριτική. Ο κ. Λάσκαρης έστειλε ένα κείμενο για ένα μεγάλο έργο που καθυστέρησε δύο χρόνια και υπεγραφη η σύμβαση του στις 2/10. Το κείμενο αναρτήθηκε στις 4/10 όπου και εστάλη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην το αναρτήσουμε όταν ήδη υπάρχει από τις 3/10 δελτίο τύπου της Περιφέρειας που έχει ήδη αναρτηθεί στα σάιτ;
Σας ενοχλεί πως ο κ. Λάσκαρης φορτσάρει με έργα που προετοίμασε ο ιδιος. Δεν σας ενοχλεί που η κ. Βρεττού γράφει για έργα χωρίς αντίκρισμα που είναι πολύ πέρα των νομικών και διοικητικών δυνατοτήτων του Επαρχείου; Τι να κάνουμε; Διαφωνούμε και εδώ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δημητράκη το κείμενο πολύ καλογραμμένο. Μάτι βγάζει ότι δεν το έγραψες εσύ...:)

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα ρε ποντίκι; Θα βγει η Βουτσινα; Δεν το πιστευω. Λες να έπιασε το κόλπο πως θα φτιάξει τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου μεταξύ Άνδρου και Τήνου; Τρομερή ιδέα. Και κόστος μισό δις. Τζάμπα πράμα. Και τι θα συνδέει ρε ποντικέ; Το πυκνοκατοικημένο Στενό με το αραιοκατοικημένο της Τήνου; Τρομερό; Και πόση κίνηση την μέρα βλέπεις να έχει ρε ποντίκι; Καμιά 50αριά αυτοκίνητα. Να ρε πως βγαίνουν οι έπαρχοι. Με αέρα πατέρα κι όχι με έργα σοβαρά. Και τόλεγα του Δημητράκη "ταξε ρε" "τάξε" γεφύρια δρόμους νέα δρομολόγια στο Βόρειο Αιγαίο, έργα και οργανισμό υδρευσης. Ρε πάρτα όλα από τον Δήμο και πήγαινε ταξίδι στην Ταϋλάνδη. Αλλά που ο Δημητράκης; Εκεί να τρέχει στην Άνδρο. Καλά τα λες ρε ποτνίκι. Θα κάνει έργα η κυρία από το πουθενά...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημητράκη, η νέα έπαρχος θα τα φτιάξει. Εσύ τρέχα στο λαγούμι σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σας Κε Επαρχε. Δεν θέλω όμως να ξεχάσετε ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε χρήματα και για την διατήρηση του υφιστάμενου δικτύου και κυρίως για τον καθαρισμό των υπόγειων μηχανικών φρεατίων ομβρίων, ως επίσης και τις αποκατάστασεις των χρωμάτων που έχουν μπλοκάρει την ροή των υδάτων αριστερά και δεξιά του επαρχιακού.
Θεωρώ ότι θα κάνετε το καλύτερο που μπορείτε.
Καλή σας επιτυχία.