ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ: Για τους νεφροπαθείς ο Λοτσάρης ενδιαφέρθηκε, ο Σουσούδης αδιαφόρησε!!! Να γιατί κατεβαίνω στις εκλογές...

 

Ο Πέτρος Καλογρίδης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δ. Λοτσάρη στο Κόρθι

Θέλω να απαντήσω σήμερα σε δύο ερωτήματα; πως αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές και γιατί με την παράταξη Λοτσάρη. Θα απαντήσω μέσα από την προσωπική μου εμπειρία και το θέμα υγείας. Ο κυριωτερος λόγος που κατεβαίνω με την παράταξη Λοτσάρη είναι ο κ. Σουσούδης! Ήταν η χρόνια αδιαφορία του, η χρόνια απραξία του και ο μόνιμος παραταξιασμός του!!! 

Να εξηγηθώ. Τον κ. Σουσούδη τον ενόχλησα τρεις φορες ως δήμαρχο για τα θεματα των νεφροπαθων. Αρχικά συζητησα μαζί του για την ιδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ακολουθησαν και συστασεις. Στη συνέχεια, στο τελος καλοκαριου του 2015, με δεχτηκε ξανα δικη μου οχληση (με ερωτηση τι γινετε με το προβλημα μας)  η απαντηση του ηταν να σκυψει στο αυτι του δημοτικου του συμβουλου και να ρωτησει ποιος ειμαι;

Η τριτη οχληση εγινε μετα πάλι απο πολυ καιρο το 2018, και εφοσον με θυμοταν, μου απαντησε οτι ειναι πολυ δυσκολο να στηθει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ανδρο. Αυτος πιστευω ειναι ο πρωτος κ μεγαλυτερος λογος. Η απραξια του γιατρου και δημαρχου κ .Σουσουδη.

Ο δεύτερος λογος ήταν η προσπαθεια του Δημου, του κ.Λοτσαρη και του τοπικου συμβουλιου του Κορθιου για την ιδρυση Μονάδας Τεχνητού Νέφρου στην Ανδρο. Αυτοι ειναι οι δύο λογοι που συμπορευτηκα με την ομαδα του κ. Λοτσαρη. Με τον δήμαρχο έχουμε πειστεί πως με την ολοκληρωση  και στλεχωση της ΜΤΝ στην Ανδρο, θα έρθουν γιατροί και αυτό θα βοηθηθει ολους μας και όλους τους κατοικους.

Ο Δήμος ήδη έχει δραστηριοποιηθεί σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με το Μουστάκειο με πρωτοβουλία του Γιάννη Αντωνέλλου και του Δημήτρη Λοτσάρη. Η ομάδα γιατρών που θα έρθουν για να λειτουργει ομαλα η ΜΤΝ στην Ανδρο θα λυσει το προβλημα των αρκετων ασθενών, αλλά και το οικονομικό κόστος όλων όσων περνάμε αιμοκάθαρση. Θα δώσει και ενίσχυση ιατρική στην Άνδρο. Μεγαλο κερδος όμως θα εχουμε με την ΜΤΝ νεφρου στην Ανδρο κ με τον τουρισμο καθώς νεφροπαθείς  απο ολο τον κοσμο μπορούν να έρχονται για διακοπές στην Άνδρο συμβάλλοντας στην οικονομια της.

Για όλα αυτά κάναμε μια μεγάλη εκδήλωση στο Κόρθι για να τα εξηγήσουμε στην κοινωνία της Άνδρου. Τώρα για την κάθοδό μου στις εκλογές πρακτικά. Όλα ξεκίνησαν μετά τα εγκαίνια του βρεφονηπιακου στον Ορμο Κορθιου. Στο τελος της εκδηλωσης καθώς εφευγα με προσεγγισε ο κ. Σουσουδης που ειχε κοντα του τον κ. Μπακελα κ τον κ. Τσαουση. Η ερωτηση του ηταν «θα ερθεις μαζι μας;» Η απαντηση μου: θα πατε καπου; θα πατε για φαγητο;

Τελικα η ερωτηση ηταν αν θα κατεβω μαζι τους στις εκλογες. Η απαντηση μου ηταν ανητικη και τους ειπα κ τους λογους. Ειπα στον κ. Σουσουδη πως ηταν μια πενταετια σαν δημαρχος και χρόνια στην αντιπολίτευση και δεν έκανε τίποτα στα πολλα θεματα υγειας που εχουμε στην ωραια μας Ανδρο.

Μετα ειπα στον κ. Τσαουση: (που μας συνδεει και φιλια): ρε Σπυρο θυμασαι τι σου ειχα πει μολις ειχαν τελειωσει οι εκλογες του 2019; Θυμασαι που σου ειπα οτι τωρα εισαι δημοτικος συμβουλος στην αντιπολιτευση (μετα την αρωγη που ειχε απο  ολους μας) θα πρεπει να εισαι σωστος. Και  αναλογως το θεμα να προσφέρεις. Να μην εισαι πα ντα αρνητικος. Και ακομα σου ειπα να θιξει; με καποιο αιτημα το θεμα της ΥΓΕΙΑΣ στην Ανδρο. Η απαντηση του ηταν ναι Πετρο θα φτιαξουμε ολα. (την συνεχεια την ξερετε).

Μετα ειπα στον φιλο Γιαννη Μπακέλα πως κι αυτος σαν δημοτικος συμβουλος δεν αναφερθηκε ποτε για το προβλημα της ΥΓΕΙΑΣ. Πως ηταν λοιπόν δυνατο να συμπορευτω με αυτη την παραταξη;

 

Από την επίμαχη εκδήλωση για τους νεφροπαθείς στο Κόρθι. Διακρίνονται ο Γ. Αντωνέλλος και ο Π. Καλογρίδης να παρακολουθούν.

Μετα απο ολα αυτα ηρθε η εκδηλωση των νεφροπαθων με τη βοηθεια του συλλογου Γυναικων Ορμου Κορθιου. Η εκδηλωση ειχε θεμα τη νεφρικη νοσο την παιδικη νεφροπαθεια και την μεταμοσχευση- δωρεα οργανων.

Στο τελος εγινε τιμητικη βραβευση  στους Ανδριωτες δοτες νεφρου σε συγγενεις τους (πρωτη φορα στην Ελλαδα μια φορα μονο στην Κυπρο).Το καλεσμα εγινε σε ολο το ΔΣ Ανδρου, και προσωπικα στον δημαρχο κ. Λοτσαρη, στον κ. Σουσουδη, στον κ. Καπακη καθως και στους κορθιανους δημοτικους συμβουλους.

Μας τιμησαν ο δημαρχος με τους δικους δημοτικους συμβουλους καθως κ πληθος κοσμου. Ελαμψαν με την ΑΠΟΥΣΙΑ τους ο κ. Σουσουδης,ο κ. Μπακελας, ο κ. Τρανακος κ ο κ. Τσαουσης. Το πρηγουμενο βραδυ ο παιδικος φιλος Γιωργος Τρανάκος ειπε οτι δεν πρεπει κανεις να χασει αυτη την εκδηλωση. Και ο πρωτος που έλειπε ήταν αυτός!!! Τελικα σε ολους αυτούς κατι ετυχε!!! Μετα απο αυτο ακουστηκε απο φιλους να λεει ο κ.Τσαουσης: «σιγα μην παμε στο πανηγυρακι του κ.Λοτσαρη»!

Όλα τα παραπανω που ανεφερα τα βλεπει σαν πανηγυρακι ο κ. Τσαουσης. Με αποτελεσμα να πεσει γραμμη από την παραταξη κνα λαμψουν ολοι με την ΑΠΟΥΣΙΑ τους. Για αυτον τον λογο αντιπαρατεθηκα με τον κ. Σουσουδη που σαν γιατρος κ σαν αρχηγος της αντιπολιτευσης ελαμψε με την ΑΠΟΥΣΙΑ του.

Προσδοκω λοιπόν με την καθοδο μου στην τοπικη αυτοδιοικηση με τον κ. Λοτσαρη,  την ιδρυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ανδρο και την επανδρωση της Ανδρου με γιατρους διαφορων ειδικοτητων, καθως και με το αναλογο νοσηλευτικο προσωπικο που θα χρειαστεί η μονάδα.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΑΥΡΑΚΙ:Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΟΝΗΣΕΙ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Επειδή ο πρώην δήμαρχος είναι δικομανής ως προς το Εν Άνδρω σας παρακαλούμε μην γράφετε πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν νομικές αντιδικίες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro