Επιπλέον 1.500.000 ευρώ για ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου. Προχωρούν οι καθαρισμοί στον δρόμο Κορθίου-Χώρας.

Από τους καθαρισμούς του επαρχιακού δρόμου Κορθίου-Χώρας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1.500.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

      Επιπλέον 1.500.000€ έρχονται να προστεθούν στα 2.300.000€ ήδη συμβασιοποιημένα και προς εκτέλεση έργα οδοποιίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου. Μετά την από 27/9/2023 υπογραφή σύμβασης ‘Βελτίωση οδικού δικτύου της Π.Ε Κυκλάδων συνολικού ύψους 6.425.312,81€, σήμερα δεχτήκαμε και τον ορισμό επίβλεψης του έργου, για τη νήσο Άνδρο. Επιβλέπων μηχανικός ορίστηκε η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου κα. Ε.Κερετζή όπου με την μελέτη που συνέταξε η ίδια, εξασφαλίσαμε έργα για την ασφάλεια του Επαρχιακού οδικού δικτύου Άνδρου, ύψους 1.500.000€, ποσό που αγγίζει το 25% του συνολικού ποσού της μελέτης που συντάχτηκε για τα 24 νησιά των Κυκλάδων.

     Το εν λόγω έργο, που μετά τον ορισμό επίβλεψης θα ξεκινήσει άμεσα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • 15 χιλιόμετρα στηθαία ασφαλείας (περίπου 150 νέα σημεία των 100μέτρων)
  • Διαγράμμιση οδοστρώματος σε όλο το Επαρχιακό δίκτυο
  • Επισήμανση με ανακλαστικές οριολωρίδες, όλων των τεχνικών φρεατίων του Επαρχιακού Δικτύου
  • 1400 πλαστικούς οριοδείκτες
  • Πληροφοριακές πινακίδες οικισμών, τοπωνύμιων, και αξιοθέατων
  • 320 πινακίδες ρύθμισης ΚΟΚ 

Η παραπάνω μελέτη εκπονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από το επαρχείο Άνδρου μετά από πρόταση του επάρχου Δημήτρη Λάσκαρη. Αναφέρεται στην ενίσχυση της ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου της Άνδρου. Εγκρίθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε στις 27/9 από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη. Ξεκινά μέσα στον επόμενο μήνα.

     Το παραπάνω συνολικό ποσό 3.800.000€ των δυο μελετών που εκπονήσαμε για το ταλαιπωρημένο Επαρχιακό δίκτυο, είναι αποτέλεσμα  κόπου και σκληρής δουλειάς που έκανε αθόρυβα το Επαρχείο Άνδρου εξ ολοκλήρου κατά τη  θητεία 2019-2023. Πρόκειται για σύνταξη μελετών, δημοπρατήσεις  διεθνών  διαγωνισμών, και μακροχρόνιες διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού,    και σε καμία περίπτωση απευθείας προεκλογικές  αναθέσεις, όπως αρέσει σε κάποιους να επικαλούνται. Έρχονται να μας δικαιώσουν και να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, με όλες μας τις δυνάμεις.

     Τέλος, να ενημερώσουμε τους πολίτες μας πως με επιπλέον μελέτη 72.000€ και με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, ξεκίνησαν οι καθαρισμοί αυτοφυούς βλάστησης σε χαντάκια και επούλωση λακκουβών του οδικού δικτύου Κορθι-Χώρα. Ο σύμβαση ήταν έτοιμη από αρχές καλοκαιριού, αλλά λόγω επικινδυνότητας κατά τους θερινούς μήνες, ξεκίνησε στα μέσα Σεπτέμβρη. 

Συνεχίζουμε γιατί μπορούμε, έχουμε σχέδιο, ορθολογική σκέψη και γνώσεις δημόσιας διοίκησης που αποφέρουν καρπούς 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο χωριο Επισκοπειον προς Κορθι ακριβως μετα την οικια Γεωργιου Πανταζη υπαρχει γκρεμος 50 μετρων χρειαζοντε προστατευτικες
μπαρες [ προ τετραετιας επι τοπου ενημαρωσα την κυρια Ευλαλια ]
Επαρχιακος Ανδρου προς Κορθι στην στροφη Λαρδιας Επισκοπειου ακριβως στο σπιτακι στασης Λαρδιας προ τετραετιας
η κυρια Ευλαλια θα εβαζε πινακιδα με οριο ταχυτητος 30 χιλ., { Ας παρακουλουθησει καποιος υπευθυνος πεντε λεπτα με
τι ταχυτητα οι απερισκεπτοι τρεχουν }. Στο σημειο αυτο η Μαριγουλα Πανταζη ηταν στο νοσοκομειο 3 μηνες και ακομη
κουτσενει. Ευχαριστω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Επαρχε. Φοβερο demarrage….

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια απάντηση στον '''''Τουρλίτης'''από το έτΕρο όχι εταίρο ......Μην δουλευόμαστε μεταξύ μας δεν κάνει.....Ο τουρισμός έφταιγε;; η κίνηση;;;;Μα τον τουρισμό έβλαπταν τα ξερόχορτα που έκλειναν τον δρόμο.....Και με απ ευθείας ανάθεση έγινε άρα δεν περιμένανε προσφορές.......Και να σχολιάσω και κάτι άλλο...ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΎΤΩΣ με τον ''''The Nail'''όσο αφορά τους καθαρισμούς ποταμών -ρεμάτων που δεν έχουν κάνει τίποτα .Σε παλαιό σχόλιο μου που μίλησα για το τι έγινε στην Θεσσαλία η σελίδα με ειρωνεύτηκε ότι μπερδεύω την Θεσσαλία που έχει πεδιάδες με την Άνδρο λίγο πολύ με είπε αγράμματο. Και βέβαια ξέχασε την καταστροφή στις Στενιές.......που δεν είναι πεδιάδα......

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανένας δεν μιλάει για το έργο ύδρευσης του Κ.Αγ.Πέτρου που ξεκίνησε το καλοκαίρι 2022 με πολύ ζέση και μετά το Δεκέμβριο ''κάθησε'' με μία τεράστια ''κοιλιά'' μέχρι τις αρχές του φετεινού καλοκαιριού που για μερικές μέρες ξαναξεκίνησε μόνο όμως επί του κεντρικού δρόμου- της ευθείας του Αγ.Πέτρου--και πάλι ανεστάλησαν οι εργασίες και πάλι στις καλένδες το έργο.
Και το αστείο της υπόθεσης , τέτοιες προεκλογικές μέρες θυμούνται όλοι τη ''μελέτη Β.Πισία'' για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας στο νησί και το εν λόγω χρηματοδοτημένο έργο ύδρευσης(το κονδύλι υπάρχει) όλοι το αποσιωπούν, κανένας, μήτε κάτοικος μήτε υποψήφιος της περιοχής δεν διερωτάται για το τι μέλλει γενέσθαι..
Κανένας δεν μιλάει και δεν πιέζει για καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής και όχι μόνο αλλά ολόκληρης της Ανδρου, ξεχνώντας και τις πρόσφατες καταστροφές της Θεσσαλίας-Μαγνησίας(βλ.DANIEL), ξεχνώντας τις καταστροφές του Ιανού στην Ανδρο, αλλά και τις καταστροφές της περιοχής του Κ.Αγ.Πέτρου με τις πλημμυρικές καταστροφές του Οκτωβρίου 2006, τέτοιες μέρες παραμονές αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αλλά θα μου πείς, αυτή την εποχή η Ανδρος έχει βάλει τις υποθέσεις της στον αυτόματο πιλότο και δουλεύει με προεκλογικούς ρυθμούς, συγκεντρώσεις και ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων και μετρήσεις ποιός έχει μεγαλύτερο ακροατήριο. Οτι δηλαδή όλη η επικράτεια.
Αχ Ελλάδα του 2023 είσαι ίδια με αυτή του 1981,του 1985,του1989,1990.... που μετρούσαν και τότε κεφάλια στο Σύνταγμα και στην Αριστοτέλους...........

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάλιο αργά παρά ποτέ για να απαντήσω και στον έταιρο αναγνώστη και σχολιαστή…Δεν καθαρίστηκαν το καλοκαίρι και δεν έγιναν το καλοκαίρι αυτές οι ενέργειες πράγματι κακώς! Αλλά αφού εγκρίθηκαν κάπως αργά με τόσο κόσμο και τουρισμό προφανώς και δεν θα γινόταν εν μέσω της υψηλής κίνησης. Όλοι οι παλαιοί δρόμοι θέλουν, αποκατάσταση και επιδιορθώσεις, όλοι οι δρόμοι θέλουν στις άκρες τους κατά μήκος καθάρισμα από χόρτα και ξερά που είναι επικίνδυνα γιατί έχουν ως αποτέλεσμα να στενεύει ο ήδη στενός δρόμος! Όλα θεωρώ ότι θα γίνουν και πρέπει να γίνουν! Επιτυχημένος θεωρείται κάποιος από το έργο του και όχι από το λόγο του και δει το γραπτό και μόνο! Ο νυν έπαρχος ουδέποτε υποσχέθηκε ή έταξε, αλλά με σοβαρότητα και με χαμηλούς τόνους και με το κεφάλι κάτω έχει φέρει αποτελέσματα όχι απλά αποτέλεσμα…

This comment was minimized by the moderator on the site

Παραμονή εκλογών ,,,,,,δεν καθαρίστηκαν το καλοκαίρι λόγω ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΌΤΗΤΑΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..Τα ποτάμια στο Κόρθι πότε θα καθαριστούν;;;μάλλον τον Ιούνιο.....Όσο για τις λακκούβες;;;;;δεν αφήσατε καμία κενή.....Αυτά να τα λέτε για να τα ακούν όσοι δεν τα βλέπουν όχι όσοι τα ζουν.......ΕΛΕΟΣ....