ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ: Στο Γαύριο ο Λοτσάρης, στη Χώρα ο Σουσούδης

ΓΑΥΡΙΟ - ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Πλήθος κόσμου στο Γαύριο. Πλήθος νέων. Σε καμία από όσες πήγαμε δεν είδαμε τόση νεολαία. Ήταν μια έκπληξη. 

Οι συγκεντρώσεις της Παρασκευής προ των εκλογών είναι για τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής. Οι περισσότεροι πια έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, το κλίμα έχει ήδη διαμορφωθεί, η παράσταση νίκης είναι δεδομένη, η πρόθεση ψήφου κατασταλαγμένη. Αν δείτε ακόμα και στο Εν Άνδρω τα νούμερα αυτών που εισέρχονται καθημερινά σχηματίζουν μια ανερχόμενη καμπύλη. Τις 10 τελευταίες μέρες έχουμε 4.000 με 7.000 επισκέπτες ημερησίως. 

 

Το ωραίο της συγκέντρωσης του Γαυρίου ήταν πως η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ντόπιοι. 

Οι πολιτικές αναρτήσεις των ημερών εντυπωσιάζουν καθώς τις είδε μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Μέσα σε ένα τριήμερο  (α) η ανάρτηση για τις συγκεντρώσεις της Τρίτης 3/10 στο Μπατσί - Λοτσάρης) και στο Κόρθι - Σουσούδης είχαν 7.668 αναγνώστες (β) η συγκέντρωση της Αθήνας του Λοτσάρη είχε 4.542 αναγνώστες και (γ) η ανακοίνωση της υπογραφής της σύμβασης για τον επαρχιακούς δρόμους του Λάσκαρη ξεπέρασε τους 4.550 αναγνώστες. Από εκεί και πέρα ο μέσος όρος καθημερινά των πολιτικών αναρτήσεων κυμαίνεται μεταξύ 2.500-3.000 αναγνωστών κάθε μια. Κάτι που σημαίνει πως υπάρχει πολιτικό ενδιαφέρον. Αυτά για όσους επιχειρούν να απαξιώσουν το ενδιαφέρον και την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές...

Πολλοί οι νέοι. Ίσως γιατί ένας υποψήφιος είναι ένας 18χρονος. Ο νεώτερος των Κυκλάδων...

Αντιστοίχως, οι συγκεντρώσεις της τελευταίας εβδομάδας και των δύο υποψηφίων κυμάνθηκαν από 220 μέχρι 350 άτομα. Και χτες ήταν η κορύφωση του κ. Λοτσάρη με πάνω από 350 άτομα στο Γαύριο και του κ. Σουσούδη κοντά στα 400 άτομα στην Χώρα. Όποιος νομίζει πως 750 περίπου άτομα σε δύο ομιλίες ταυτοχρόνως στο νησί είναι λίγα ας συγκρίνει το νούμερο από την τελική συγκέντρωση του εμφανιζόμενου ως φαβορί Παναγιώτη Κροντηρά στην Τήνο, που μάζεψε 600 άτομα. Συνεπώς ο κόσμος παρότι έχει πια καταλήξει, πάει και σε συγκεντρώσεις για να πάρει το κλίμα της τελευταίας στιγμής. 

Για μια ακόμα φορά επανέλαβε το 55λεπτο της απαρίθμησης με διαφάνειες και φωτογραφίες των έργων της τετραετίας του ο κ. Λοτσάρης. Και τις συνέργειες που είχε με τον έπαρχο Δ. Λάσκαρη. Στον κ. Σουσούδη αναφέρθηκε δύο φορές και για θετικές ενέργειες του. Αυτή ήταν η απάντηση του στην τοξικότητα του κ. Σουσούδη...

Οι δύο υποψήφιοι είπαν τα γνωστά πλέον. Ο Δ. Λοτσάρης πρόβαλε σε διαφάνειες τα δεκάδες έργα της περιόδου με τις επεξηγήσεις ενός εκάστου. Δεν αναφέρθηκε στον Θ. Σουσούδη παρά μόνο δύο φορές και να πει πως βοήθησε κατά ένα βήμα σε ένα έργο. Από την άλλη ο Θ. Σουσούδης κατήγγειλε τον Δ. Λοτσάρη για τα έργα του και για... τοξικότητα του!!! Μοιάζει ανέκδοτο να αφιερώνει στην ομιλία του τον μισό χρόνο να καταγγέλλει έργα και ημέρες του αντιπάλου του και να του φορτώνει την δική του τοξικότητα!!! Δηλαδή, αν ήταν τοξικός ο κ. Σουσούδης πόσες ώρες θα κατηγορούσε τον κ. Λοτσάρη;

Την ώρα που χειροκροτούσε ο κόσμος και μερικοί βαρούσαν καραμούζες μπήκε σφυρίζοντας χαρούμενα και το Superferry. Έφερνε ψηφοφόρους για τις εκλογές. Το πλοίο ανέβασε περισσότερο το κλίμα της βραδιάς. Όμως το κλίμα έγινε υπέροχο στο κλείσιμο με μουσική Σπανουδάκη σε επιμέλεια Νίκου Κατσίκη.

Στην δημόσια τοξικότητα του κ. Σουσούδη δεν συμπεριλαμβάνουμε τα κατεβατά που γράφει εναντίον μας καταγγέλλοντας μας "για τα πάντα όλα!!!" Τον ευχαριστούμε για την προβολή που μάς κάνει. Νομίζουμε πως υπερβάλει με το να μάς αναγορεύει σε κριτή των εκλογών. Τις εκλογές του 2019 τις έχασε μόνος του. Και τις εκλογές του 2023 τις κερδίζει ο Λοτσάρης με το έργο του. Εμείς απλώς τους παρακολουθούμε και τους δύο κι αποτυπώνουμε τα έργα και τις ημέρες τους. Την ίδια υπερβολή διαπιστώνουμε και - στον μάλλον εκτός εαυτού - συνταξιούχο "φίλο" μιας άλλης καλλιτεχνικής εποχής. Μάς περνά συνεχώς γενεές δεκατέσσερις. Κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν αλλάζουμε λέξη σε όσα καλά έχουμε γράψει για την θεατρικότητα του. Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε κι ανέβασε το πάθος του στα ύψη. Μάλλον άλλαξε θεατρικό κουστούμι και παίζει σε άλλο έργο. Καλλιτέχνης είναι ότι θέλει λέει. Ή, όπως γράφουν οι παλαιοί ημεροδείκτες "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου..."

Ο νεώτερος υποψήφιος της Άνδρου. Για το τοπικό του Φελλού. Πίσω διακρίνονται και οι υποψήφιοι του τοπικού του Γαυρίου.  

Με αυτά και με τα άλλα φτάσαμε στο τέλος και αυτής της εκλογικής περιόδου. Μέχρι σήμερα σας έχουμε συντροφέψει από το 2010 μέχρι το 2023 σε τέσσερις εκλογικές περιόδους. Υπήρξαμε μέχρι τώρα σταθεροί. Δύο φορές στηρίξαμε τον πρώην δήμαρχο που όταν εκλέχτηκε (την δεύτερη) απέτυχε παταγωδώς. Και δύο φορές στηρίξαμε τον σημερινό δήμαρχο που πέτυχε εντυπωσιακά. Ελπίζουμε στην επανεκλογή του με καθαρή εντολή και στην εκ νέου επιτυχία του.

Μερικά από τα βασικά στελέχη της παράταξης Λοτσάρη στο Γαύριο, που τράβηξαν το κουπί της τετραετίας

Οι τρεις αντιδήμαρχοι από τις άκρες της Άνδρου. Μπιθικώτση (Υδρούσας), Τηνιακός (Κορθίου), Μακρή-Κοζανίτη (Υδρούσας)

Ως προς το θέμα του επάρχου τα πράγματα και αυτή την φορά τελικά ξεκαθάρισαν: ο Δ. Λάσκαρης στήριξε και στηρίχτηκε αποκλειστικά με τον στενά συνεργαζόμενο επί τετραετία Δ. Λοτσάρη. Και έκλεισε χτες αυτή την κοινή διαδρομή παραβρισκόμενος και στη συγκέντρωση του Γαυρίου. Αντιθέτως η Α. Βρεττού που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά από τον Θ. Σουσούδη. Και φυσικά πήγε στις περισσότερες συγκεντρώσεις του προσδοκώντας μια κοινή νίκη. Πολύ λογικά χτες βράδυ παραβρέθηκε στην συγκέντρωση του στην Χώρα. 

ΧΩΡΑ - ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ 

 

Αρκετοί οι ετεροδημότες. Είχαν ήδη φτάσει και τα δυο απογευματινά δρομολόγια...

Να ξεκινήσουμε γράφοντας πως η συγκέντρωση του κ. Σουσούδη στην Χώρα ήταν η μεγαλύτερη που έκανε. Βοήθησαν και οι εταιροδημότες της περιοχής που έφτασαν με τα απογευματινά δρομολόγια και ο κ. Σουσούδης ξεκόλλησε από τα χαμηλότερα νούμερα των τελευταίων ημερών. Οι παρατηρητές του Εν Άνδρω και οι φωτογραφίες του κ. Σουσούδη  "μιλάνε" για κοντά 400 άτομα. Βεβαίως ο κ. Σουσούδης λάτρης των εντυπώσεων και του εντυπωσιασμού (αυτά τον έφαγαν ως δήμαρχο) έγραψε για 600 άτομα! Όταν γράφει για την συγκέντρωση του στην Αθήνα για 400 άτομα, ενώ η αίθουσα είχε 150 καθίσματα, πολύ λογικό να βάλει και στην συγκέντρωση της Άνδρου ένα "καπέλο" 200 ατόμων. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων που οδηγούν σε νέα "σεντόνια" κατηγοριών του εναντίον μας. 

Μεγαλύτερες ηλικίες στη συγκέντρωση του Θ. Σουσούδη στην Χώρα. Είναι αυτές οι ηλικίες που πλειοψηφεί...

Ο κ. Σουσούδης είπε τα γνωστά μιλώντας επί 15λεπτο εναντίον των έργων και του κ. Λότσαρη. Είπε πως το νησί χρειάζεται έργα υποδομής που αυτός θα κάνει. Μίλησε για πρόγραμμα νίκης. Μίλησε για απαλλαγή του νησιού από την... τοξικότητα! Λέγοντας πως θα φέρει ηρεμία στα οξυμένα πάθη!!! Που όλως περιέργως αυτός οξύνει συνεχώς επί τετραετία!!! Επανέλαβε πως "την Κυριακή κερδίζει και την Δευτέρα πιάνει δουλειά!!!" Μια λεπτομέρεια: ξέχασε πως το 2014 κέρδισε μια Κυριακή του Μάη. Πήγε διακοπές 3 μήνες! Επέστρεψε κι ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει ξεχάσει μάλλον πως και η παρούσα διοίκηση ολοκληρώνει την θητεία της στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Έχει, λοιπόν, χρόνο μέχρι τότε να σκεφτεί τι θα κάνει. Άλλωστε δεν έχει ετοιμάσει και κάποιο πρόγραμμα. Να φανταστείτε πως χτες είπε στην τηλεόραση πως "βρέθηκε λύση για τον ΧΥΤΥ!!!" Αλήθεια δεν ξέρει πως η λύση έχει βρεθεί εδώ και χρόνια. Δεν ξέρει πως το έργο δημοπρατήθηκε εδώ και ένα μήνα και ξεκινά τον άλλο μήνα! Τι στην ευχή; Αυτός ο τόσο έτοιμος ούτε αυτό δεν πήρε είδηση;

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet