ΔΥΟ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!

 

Το ήρεμο κλίμα των εκλογών διαταράχτηκε από τραμπουκισμούς το βράδυ των αποτελεσμάτων. Μερικοί δεν έμαθαν να χάνουν το 2019 και δεν έμαθαν να κερδίζουν το 2023. Ο πολιτικός πολιτισμός τους - σύμφωνα με τις μαρτυρίες - πάσχει...

Το Εν Άνδρω έχει από χθες δύο επώνυμες καταγγελίες σοβαρών πολιτών του νησιού μας. Η πρώτη είναι δημοσιευμένη και στο facebook. Η δεύτερη εστάλη με mail. Δεν τις δημοσιεύσαμε αμέσως γιατί τα πνεύματα αυτών που θεώρησαν πως πήραν την ρεβάνς ήταν πολύ οξυμένα. Αφήσαμε να καταλαγιάσουν οι φανατισμοί. Και τις δημοσιεύουμε σήμερα.

Στην πρώτη ο δικηγόρος Γιάννης Ξανθός γράφει πως κάποιοι της παράταξης Σουσούδη "εμφορούμενοι από αδικαιολόγητο φανατισμό-ταλιμπανισμό" έστησαν στον ίδιο "τάγμα ελέγχου" (!!!) και εξαπέλυσαν σε βάρος του ιδίου και σε μέλη της οικογένειας του "συκοφαντίες"! Ανήκουστα πράγματα στην Άνδρο.

Στη δεύτερη ο γιατρός Αθανάσιος Δαφνιωτίδης επιβεβαιώνει τον κ. Ξανθό και μιλά "για κλίμα τοξικότητας και τραμπουκισμού απέναντι σε υπαλλήλους του Δήμου, σε δικαστικούς και σε εκλογικούς αντιπροσώπους σε Μεσαριά και Γαύριο". 

Όλα αυτά δείχνουν πως η παράταξη που θεωρητικά κατήγγειλε προεκλογικά την τοξικότητα, ήταν αυτή που δημιουργούσε κλίμα εχθροπάθειας στην Άνδρο. Άλλωστε ήταν αυτή που έβριζε "μιάσματα" τους αντιπάλους της κάνοντας επί 4ετία τα δημοτικά συμβούλια "ροντέο". Έτσι αντιπολιτεύτηκε κι έτσι συνεχίζει απ΄ ότι φαίνεται. Να δούμε τι άλλο... θα δούμε!... Πάντως αν μη τι άλλο περιμένουμε από τον κ. Σουσούδη την καταδίκη φαινομένων σαν αυτά που καταγγέλλονται επώνυμα από σοβαρούς πολίτες του νησιού...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

"ΑΙΔΩΣ -τινές , ελάχιστοι 'Ανανδροι -ΑΝΔΡΙΟΙ " 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥ

Δικηγόρου - Χώρα Άνδρου

Στα 35 έτη που ασκώ ανελλιπώς και άμεμπτα τα καθήκοντά μου ως δικαστικός αντιπρόσωπος στην 'Ανδρο και ανά την Ελλάδα, και σε δυσκολότερες και κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις, για πρώτη φορά, χθες το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και επιμέτρησης στο εκλογικό τμήμα της Μεσσαριάς που υπηρέτησα και διεξήχθη κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων με άψογο τρόπο.

Και αφού είχαν διαβιβαστεί αρμοδίως και εγκαίρως τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, υπέστη απρόκλητες και αβάσιμες φραστικές επιθέσεις, προσβλητικές για το πρόσωπό μου, από "γνωστούς μου και φίλους" , εμφορούμενους από υπέρμετρο και αδικαιολόγητο φανατισμό-ταλιμπανισμό που έφθασαν έως του σημείου να στηθεί οδόφραγμα και μπλόκο από "τάγμα ελέγχου " από ομόφρονες στην είσοδο της Χώρας, αποδίδοντάς μου δήθεν προσπάθεια "μαγειρέματος" των εκλογικών αποτελεσμάτων έως την παράδοση του εκλογικού σάκου.

Οι συκοφαντίες, σε βάρος εμού και μελών της οικογένειάς μου, πληροφορήθηκα ότι συνεχίσθηκαν ελαφρά τη καρδία, από όμοιους ορισμένους ομόφρονες και στον πεζόδρομο της Αγοράς κατά τον εορτασμό των επινικίων. 'Ηδη έχω αναφερθεί δεόντως και αρμοδίως και θα επανέλθω, εκτενέστερα, επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, δικαστικώς και εξωδίκως, για την προστασία της τιμής και της υπόληψης εμού και της οικογένειάς μου. –

ΥΓ. Τελικά - για να ελαφρύνω την κακή διάθεση και στενοχώρια που μου επέφεραν - το εξαιρετικό γεύμα από γιουβαρλάκια που μου προσφέρθηκε από τον Σύλλογο, ίσως να έπεσε βαρύ και μου προσφέρθηκαν κατόπιν "χολή και όξος" και ας αναζητήσουν οι θερμοκέφαλοι -ανεγκέφαλοι και "βασιλικώτεροι του βασιλέως ", στα φαγητά μόνο, συνταγές και τρόπους μαγειρέματος αλλά όχι από εμένα.

 

Πολιτικός πολιτισμός και συνεργασία!!!

Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΑΦΝΙΩΤΙΔΗ 

Ιατρού - Μπατσί Άνδρου

Eπόμενη ημέρα των εκλογών σήμερα. Οι πανηγυρισμοί και η απογοήτευση άρχισαν να κοπάζουν. Μίλησαν οι νικητές για πνεύμα συνεργασίας, αλλά ακολουθώντας παλιές τακτικές είπαν πως «το φως νίκησε το σκοτάδι»!!!  Καθόλου συνεργατικό αυτό. 

Ας αναλύσουμε λοιπόν λίγο τα περί συνεργασίας των… συνεργαζομένων. Το βράδυ των εκλογών ένα μέρος θερμόαιμων ψηφοφόρων του κ. Σουσούδη ανέπτυξε κλίμα τοξικότητας και τραμπουκισμού απέναντι σε υπαλλήλους του Δήμου, σε δικαστικούς και σε εκλογικούς αντιπροσώπους σε Μεσαριά και Γαύριο, λίγη ώρα πριν τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και αμέσως μετά το πέρας της καταμέτρησης με την έξοδο των εκλογικών αντιπροσώπων από το εκλογικό κέντρο Γαυρίου και Μεσαριάς. Ευτυχώς στην δύναμη του όχλου σταθήκαμε εμπόδιο κάποιοι από εμάς και σπεύσαμε με ψυχραιμία να βοηθήσουμε να ηρεμήσει ο φανατισμός.

Τα ερωτήματα μου είναι: Γιατί ο κ. Σουσούδης που μιλούσε για την ηρεμία στο νησί προεκλογικά δεν εμπόδισε τους ψηφοφόρους του να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες το βράδυ των εκλογών; Και αφού δεν τους εμπόδισε γιατί δεν καταδίκασε τις συγκεκριμένες ενέργειες τους έως τώρα; 

Εκλογικός πολιτισμός υπήρξε τέλος όταν εν παρουσία μου υπήρξε προσπάθεια  κλήσης του κ. Λοτσάρη προς τονκ. Σουσούδη για να τον συγχαρεί για την νίκη του χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Κλείνοντας ρωτάω: Με αυτούς τους ανθρώπους μπορεί κανείς να συνεργασθεί σε αυτοδιοικητικό επίπεδο;

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα δεν ρωτάω το Ενάνδρω ρωτάω το γιατρό που ήταν στο Γάυριο όπως λέει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Δαφνιωτίδη, αυτά που μεταφέρατε τα λέει ο κύριος Ξανθός. Ποιος σας βεβαιώνει πως έτσι έχουν τα γεγονότα; Αντίστοιχα πρέπει να γνωρίζετε ότι βούηξε η Χώρα για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι δικοί σας συντροφοι στο Γαύριο. Για ενημερωθείτε λίγο καλύτερα και δεν θα χαρείτε για την θέση που πήρατε, απερίσκεπτα. Αν εγώ χρειάζομαι ΩΡΛ εσείς χρειάζεστε κάποιον να σας μάθει περί ευθυκρισίας και αντικειμενικότητας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένουμε τις υποσχέσεις. Ελπίζω να μην κατέβουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τις ημέτερες ιστοσελίδες. Και για να μην μας πουν μεροληπτικούς, τα φώτα στο σχολείο η διευθύντρια τα ξέχασε μια βδομάδα ανοικτά; ποιος πληρώνει τη μόστρα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθεντα. Οι Χωραιτες αποδείχθηκαν μικροψυχοι, στενόμυαλοι και ιδιαίτερα τοπικιστές. Ο Κος Λοτσάρης κατασκεύασε νέο σχολείο, το πρώτο από την εποχή του Θεόφιλου Καίρη και οι συντοπίτες μου ψήφισαν σωρηδόν τον Κο Σουσουδη, όπου επί ημερών του έπεφταν τα ταβάνια στα θρανία. Ο απερχόμενος Δήμαρχος ανακατασκευασε το γήπεδο της Χώρας, το οποίο επί δημαρχίας Σουσουδη διαλύθηκε και ήταν ακατάλληλο για αγώνες. Ούτε αυτό εκτίμησαν οι συντοπίτες μου. Ούτε τους δρόμους που έφτιαξε ο απερχόμενος Δήμαρχος. Και ερωτω: Αφού ο Θεοδόσης ήταν τόσο καλός Δήμαρχος, γιατί το 2019 δεν τον επανεξελεξαν και ψήφισαν τον Λοτσάρη;
Δυστυχώς οι Χωραιτες και οι Ανδριωτες του καλοκαιριού και του Πάσχα, όπως γράφει εύστοχα παρακάτω κάποιος αναγνώστης, πήραν στο λαιμό τους όλους εμάς που μένουμε ολοχρονίς στο νησί. Σεισμός σεισμός έρχεται ο γιατρός. Συγχαρητήρια σε όλους τους ΔΗΘΕΝ Ανδριωτες, της κοσμικής κοινωνίας και του θεατρινισμού, που καταψήφισαν τον Δήμαρχο των έργων. Το ερχόμενο καλοκαίρι οι ίδιοι θα διαμαρτύρονται γιατί ο Θεοδόσης τους θα έχει την Άνδρο γεμάτη σκουπίδια και όχι μόνο. Οι ίδιοι που τον ψήφισαν θα τον βρίζουν. Να είναι καλά το Εν Ανδρω που θα ενημερώνει για ότι θα γίνει. Γιατί εάν περιμένουμε από τον Λουκισα 'η την Φωτοπούλου; Καλά κρασιά

This comment was minimized by the moderator on the site

Πες μας ποια πρωτοπαλίκαρα...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το Εν Άνδρω ήταν σπίτι του στο Υψηλού. Και ερωτήσεις αστυνομικού χαρακτήρα όχι σε εμάς. Στην αστυνομία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα έπρεπε να σας προκαλεί έκπληξη η όλη κατάληξη.
Ψάξτε το λίγο θα έπρεπε να έχετε καταλάβει τι θα ακολουθήσει το επίπεδο κάποιων υποψηφίων του Θεοδόση δυστυχώς είναι πάρα πολύ χαμηλό και το επιβεβαιώνουν όχι απλά οι φήμες και τα γεγονότα του παρελθόντος τους αλλά και οι ίδιοι με γραπτά και προφορικά παραδειγματα καθημερινά.
Για να μην αναλυσουμε και τις δικαστικές εκκρεμότητες κάποιων από αυτούς τις οποίες δεν μέτρησε καλά
ο σεισμός/ γιατρος και στο μέλλον θα βρεθεί προ εκπλήξεων!!
Δεν θα έπρεπε να τους εντάξει στην ομάδα του μας απογοητευσε ρίχνει το κύρος του στα τάρταρα μόνο και μόνο για τα ψηφαλακια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τον Κύριο ή Κυρία που θέλει ΩΡΛ....

Δεν ανέφερα πουθενά ότι βρισκόμουν ταυτόχρονα στα δύο σημεία.Δεν είμαι μάγος των παραμυθιών.Στα γεγονότα του Γαυρίου έσπευσα να βοηθήσω για να αποκλιμακωθεί η ένταση που είχε ξεκινήσει.Οι πληροφορίες για το περιστατικό στην Μεσσαριά μας μεταφέρθηκαν από τον ίδιο τον Κύριο Ξανθό την ώρα που δέχτηκε την τοξική αυτή επίθεση και ενώ εγώ βρισκόμουν στο Εκλογικό Κέντρο Γαυρίου του Κυρίου Λοτσάρη με άλλα στελέχη του συνδυασμού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι κ να πειτε, οτι κ να γραψετε τις εκλογες τις χασατε.....
Καλή χώνεψη...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι εκλογές δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχημένης θητείας. Η επιτυχημένη θητεία αποτελεί κριτήριο επιτυχίας. Και ο Τσίπρας κερδισε εκλογές αλλά δεν ευτύχισε. Και ο κ. Σπυσούδης κέρδισε εκλογές και απότυχε παταγωδως. Άρα είμαστε εδώ να δούμε τις επιτυχίες σας. Αυτά τα λίγα για τους δάσκαλους της τοξικότητας και του διχασμού.
ΥΓ Με τα γραφόμενα σας επιβεβαιώνετε το διχαστικό και τοξικό ύφος και ήθος που φέρει η νεα δημοτική αρχή. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς γυρίσαμε 20 χρόνια πίσω σε εποχές Μαυρογυαλούρων,Φουρτουνάκηδων και Βροντάκηδων!Γυρίσαμε στην εποχή της μάσας και της αεργίας.Τελικά δεν χρειάζεται να είσαι αποδοτικός και δραστήριος στη δουλειά σου φτάνει να είσαι δημοφιλής και λαοφιλής για να σε εκτιμούν και ψηφίζουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το δείγμα γραφής που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική παράταξη φάνηκε το βράδυ των εκλογών.
Χοροί, γλέντια, πανηγύρια, φωτογραφίες, βίντεο και σελφι, πολλές σελφι!
Συγχαρητήρια σε όλους τους ζαβαντριωτες , τουρίστες και μη, που διαμορφώνουν άποψη με 10 μερες διακοπές το καλοκαίρι και άλλες τόσες απόκριες και Πάσχα, και μας πήραν στο λαιμό τους, καταδικάζοντας ένα ολόκληρο νησί στην απραξία, στο φαίνεσθαι και στην δηθενια.

Περισσότερα