Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η Άνδρος: Πως έγινε η μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα...

  

Ο Χάρης Δούκας μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος στον Δήμο Αθηναίων. Ακριβώς πίσω αριστερά του ο Νίκος Χρυσόγελος.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Αθήνα ψηφίζει δήμαρχο που έχει σχέσεις με την Άνδρο. Η πρώτη ήταν όταν εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων ο εξ Άνδρου Νικήτας Κακλαμάνης, που διετέλεσε δήμαρχος από το 2007 έως το 2010. Προχτές η Αθήνα, στο δεύτερο γύρο ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, ο Χάρης Δούκας με ιδιαίτερες αναφορές στην Άνδρο (είναι η μητέρα του από το Κόρθι) κέρδισε τον Δήμο Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Επικοινωνήσαμε με τον φίλο - πρώην ευρωβουλευτή - Νίκο Χρυσόγελο, με καταγωγή από την Σίφνο, ο οποίος πολιτεύτηκε μαζί με τον Χάρη Δούκα και εξελέγη, μιας και η επικοινωνία με τον Χάρη Δούκα αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολη. Ο Νίκος Χρυσόγελος, με τον οποίο μάς συνδέει φιλία από τα νιάτα μας μέχρι σήμερα μετέφερε λεπτό προς λεπτό το κλίμα της μεγάλης και εντυπωσιακής ανατροπής. Πως από το 14,19% του πρώτου γύρου ο Χάρης Δούκας έφτασε στο 55, 96% του δεύτερου γύρου ανατρέποντας κάθε προγνωστικό που έφερνε τον Κώστα Μπακογιάννη, που ξεκίνησε σαν φαβορί από το 41,35% του πρώτου γύρου, αλλά τερμάτισε μόλις στο 44,04% στον δεύτερο.

Ο Νίκος Χρυσόγελος που πέρασε όλη αυτή την εβδομάδα πολύ κοντά στον Χάρη Δούκα μας περιέγραψε την ραγδαία μεταστροφή των ψηφοφόρων της Αθήνας. Μάς εξήγησε:

"Πριν τις εκλογές του πρώτου γύρου ο κόσμος στις δεκάδες καθημερινές επισκέψεις μας σε επιλεγμένα σημεία των Αθηνών άκουγε το επεξεργασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα του Χάρη Δούκα με ιδιαίτερη προσοχή. Το ίδιο πρόγραμμα είχαμε κυκλοφορήσει σε όλα τα social mrdia και τις ιστοσελίδες. Ο κόσμος που μάς προσέγγιζε - μη γνωρίζοντας τον καθηγητή του ΕΜΠ Χ. Δούκα - έμενε έκπληκτος για το πόσο επεξεργασμένο ήταν το πρόγραμμα. Ως κατάληξη λέγαμε πως ένα τόσο επεξεργασμένο πρόγραμμα εμείς είχαμε την πολιτική θέληση να το εφαρμόσουμε. Οι άλλες υποψηφιότητες στην Αθήνα ήταν καθαρά πολιτικές. Είμαστε η μόνη παράταξη που αν και είχαμε αρχικά μόνο την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ είχαμε ένα τεχνοκρατικό πρόγραμμα που είχαμε επεξεργαστεί όλοι εμείς κι ο Χάρης.   

Στον δεύτερο γύρο οι Αθηναίοι θέλησαν να ξεφύγουν από τα στενά κομματικά πλαίσια που περιέβαλε την υποψηφιότητα Μπακογιάννη η ΝΔ. Την υποψηφιότητα Δούκα μπορεί να στήριξαν οι μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης όμως είχε από τον πρώτο γύρο την αναφορά στο τεχνοκρατικό προφίλ του υποψηφίου και του προγράμματος του. Η μεταστροφή του κόσμου που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες ήταν πρωτόγνωρη. Από αυτή την μεγάλη αποδοχή που δημιουργήθηκε φτάσαμε στο αδιαμφησβήτητο 55,96% και τις περίπου 12% μονάδες διαφορά του δεύτερου γύρου."

Από τις δράσεις του Νίκου Χρυσόγελου στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκδήλωση της Ευρωομάδας των Πρασίνων για την ελληνική πολιτική κρίση στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες. Στο βήμα από αριστερά οι ομιλητές: Διαμαντής Μπασαντής (επικοινωνιολόγος), Αντώνης Παπαγιαννίδης (δημοσιογράφος), Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής), Ντανιέλ Κον Μπετίτ (πρόεδρος Ευρωομάδας Πρασίνων), Στράτος Φαναράς (διευθυντής Metron Analysis).

Κάπου εκεί κλείσαμε τη συζήτηση με τον εκλεγέντα σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων Νίκο Χρυσόγελο για τη νικηφόρα πορεία του έχοντα στενές αναφορές με την Άνδρο νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, μαζί με την υπόσχεση πως μόλις καταλαγιάσουν τα πράγματα θα έχουμε μια αποκλειστική συνέντευξη με το νέο δήμαρχο Αθηναίων εφ' όλης της ύλης.

Ως προς την Άνδρο

Ο Χάρης Δούκας με τους γονείς του έχουν κατοικία στον Ρωγό του Κορθίου και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων έχει στενές σχέσεις με την περιοχή του Κορθίου και την Άνδρο, όπου περνά μέρος των καλοκαιρινών διακοπών του. Ο Χάρης Δούκας είναι καθηγητής του ΕΜΠ στον τομέα της Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης. Η καταγωγή του, από τη μητέρα του, είναι από την Πίσω Μεριά Κορθίου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμά μας της 4ης Σεπτεμβρίου με το οποίο αναγγείλαμε την υποψηφιότητα του και το υπέγραφε ο κ. Γ.Λαούδης έχει δημιουργήσει "με το Κόρθι και γενικότερα με την Άνδρο μια θερμή προσωπική του σχέση ζωής. Από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, περνά ανελλιπώς τον χρόνο των διακοπών του στο νησί, έχοντας αναπτύξει πολλές φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του νησιού. Είναι ένας άνθρωπος καλοσυνάτος, χαμογελαστός και με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και για το λόγο αυτό είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Κορθίου. Ο  ίδιος δεν παύει να αναφέρεται στους αγαπημένους του  τόπους, χρόνους, ανθρώπους που έζησε και ζει στο νησί."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ζηταμε συγνώμη από αναγνώστες μας γιατί κάποια σχόλια διέλαθαν της προσοχής μας και τα ανεβάσαμε με καθυστέρηση

This comment was minimized by the moderator on the site

Έτσι είναι Βαγγέλα. Άλλοι δείχνουν φωτογραφίες από Ευρωκοινοβούλια και Βρυξέλλες και άλλοι δείχνουν φωτογραφίες με κεφτέδες, πεθερές, και πανηγύρια που πάει το τρίδυμο.
Ξύδι Βαγγέλα! Πρόσεξε μόνο μη στραβοκαταπιείς από τα νέα της Σύρου.