Ξεφαντώματα, χαρές και πανηγύρια εν αναμονή του πρωτοδικείου Σύρου

 

Οι εκλογές τελείωσαν εδώ και 16 μέρες. Το πρωτοδικείο Σύρου επανακαταμέτρησε άκυρα και λευκά από ότι μάθαμε. Βρέθηκαν κάτι ψηφοδέλτια μπερδεμένα λένε. Όμως για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί αποτέλεσμα. Μάλλον σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί και για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές. Κατά τα φαινόμενα το εντελώς οριακό αποτέλεσμα και στις δύο πιθανόν να σημαίνει νέες ενστάσεις ή πιθανόν και επανακαμετρήσεις. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα καθώς όλοι τηρούν στάση αναμονής των αποφάσεων του πρωτοδικείου. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές εμείς τουλάχιστον δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο.

Πιθανόν κάτι περισσότερο να ξέρουν οι νικητές της πρώτης καταμέτρησης, που μετά από αισιόδοξο μήνυμα του κ. Σουσούδη ξέσπασαν σε χορούς και πανηγύρια στο Γαύριο, έκαναν χορευτικές φιγούρες σε στιλ «μακριάς γαϊδούρας» ή κάτι τέτοιο και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Αυτά επί του πεδίου, που λένε. Γιατί και στα σόσιαλ-μίντια οι ίδιοι ή άλλοι ξεσπούν την επιθετική χαρά τους με την ίδια εκρηκτικότητα και με στοιχεία ρεβανσισμού για την προφανώς ανέλπιστη νίκη τους με 27 ψήφους διαφορά.

 

Λογικό επακόλουθο μια συμπίεση 4 χρόνων και 4 μηνών που προήλθε από τα πλήθος έργα των απερχομένων, αλλά και την πλήρη αδυναμία άσκησης εποικοδομητικής αντιπολίτευσης των επερχομένων, να έχει δημιουργήσει μεγάλες ψυχικές πιέσεις. Εξού άλλωστε και ο ρεβανσισμός και οι κάθετοι διαχωρισμοί νικητών και ηττημένων με ακραίους χαρακτηρισμούς «φως και σκοτάδι» από την πρώτη στιγμή. Να σημειώσουμε πως ο "εκφωνητής" της παραπάνω ρεβανσιστικής ακρότητας υπηρέτησε εμμίσθως επί τριετία το… «σκοτάδι»!!! Μετά κόπηκε ο μισθός και από ότι φαίνεται είδε το «φως»!... Και άλλαξε ομάδα!!!

Θεωρούμε πως τα έργα των απερχομένων συμπίεσαν πολύ τους επερχόμενους που δεν είχαν να επιδείξουν κάτι πέρα από την αντιπαλότητα τους και την 4ετή αμφισβήτηση τους. Αρκούσε όμως όπως φαίνεται αυτό και η συσπείρωση όλων για μια νίκη των 27 ψηφοδελτίων. Κι όταν λέμε όλων εννοούμε όλους. Δηλαδή, σύμπασα την πλειοψηφούσα - λόγω αναλογικής - αντιπολίτευση, τον Κυκλαδάρχη Γ. Βρούτση και τους τοπικούς κομματάρχες του, που έκαναν ότι μπορούσαν να βγάλουν δήμαρχο (και έπαρχο) της αρεσκείας τους, τους μεταφερόμενους και τους μεταφορείς τους, μέρος της εξαφανισθείσας παράταξης Καπάκη, κάποιων διαμαρτυρόμενων για έργα που έγιναν, για έργα που δεν πρόλαβαν να γίνουν ή που δεν προγραμματίστηκαν να γίνουν. 

Το νησί με την ευγενική χορηγία όλων των παραπάνω διαιρέθηκε στα δύο και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές. Στους κάνοντες έργα και στους αφορίζοντες τα έργα. Στους Λοτσαρικούς και στους αντι-Λοτσαρικούς. Αυτή ήταν η "συγκολλητική ουσία" του κ. Σουσούδη. Το "αντί" ! Στις δημοτικές η διαφορά είναι 27 ψήφοι, στις επαρχιακές ήταν 1 σταυρός!!! Η ενότητα μετεκλογικά, που θα έπρεπε να είναι το επιμύθιο των νικητών, δεν υπήρξε ως αναφορά ούτε κατ’ ελάχιστο. Αντιθέτως στα λόγια των νικητών κυριάρχησε ο ρεβανσισμός. Για την ιστορία: την ενότητα προτείνουν την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι οι νικητές. Πόσο μάλλον οι εντελώς οριακά και ακόμα καταμετρούμενοι νικητές. 

Να υποθέσουμε πως το νησί μπαίνει σε περίοδο όπου οι νικητές των 27 ψήφων θα βάλλουν στο ψυγείο τους ηττημένους; Που το 50,22% θα βάλει στο ψυγείο το 49,78%; Έτσι θα κάνουν ανάπτυξη; Έτσι θα "ηρεμίσει το νησί"; Έτσι θα "λάμψει η αλήθεια"; Πολύ περίεργη ενότητα. Λίγο σαν την ενότητα του επίσης απροσδόκητου Stefanos Kasselalis μάς ακούγεται... 

Και καλά με τα υπό εξέλιξη έργα τι θα κάνουν; Τι θα κάνουν με τον ΧΥΤΥ που ξεκινάει; Τι θα κάνουν με το πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου, που ξεκίνησε; Τι θα κάνουν με την μελέτη για το συνεδριακό κέντρο Μπατσίου. Με το δίκτυο ύδρευσης Μπατσίου, που ξεκινά; Με την ύδρευση στο Κόρθι, στο Γαύριο, στον Πιτροφό και στην Πίσω Μεριά; Με τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων που ξεκινούν; Περιμένουμε λοιπόν τις ομάδες εργασίας που θα πρέπει να συσταθούν και να παραλάβουν φακέλους και έργα να δουν τι θα κάνουν. Γιατί το 2014 έμειναν στα πανηγύρια επί μια 5ετία, αν θυμόμαστε καλά...

Προς το παρόν λοιπόν ενώ αναμένουμε τις οριστικές ανακοινώσεις, καταθέτουμε διαπιστώσεις κι εκφράζουμε ερωτήματα περιμένοντας κάτι περισσότερο από ξέφρενα πανηγύρια 16 μέρες μετά τις εκλογές, από αυτούς που διακήρυσσαν στεντόρεια πως "από Δευτέρα ανασηκώνουν τα μανίκια και ξεκινάνε δουλειά"... Να τους δούμε, λοιπόν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιορτές και πανηγύρια με την μικροφωνική του Τοπικού Μπατσίου. Είναι σωστό αυτό κυρία Βολίκα και κύριε Σουσούδη;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΞΙΟΣ...Ο ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι το περίεργο οι γνωστοί μηχανισμοί που βγάλανε Λοτσάρη πριν 4 χρόνια όπως είπε κάποιος δουλέψανε από την ανάποδη αυτή τη φορά. Τώρα ενοχλεί πριν 4 χρόνια όχι αποτι φαίνεται..

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αφού είναι γνωστοί οι μηχανισμοί γιατί δεν τους λέτε να τους ξέρουμε όλοι; Ώστε οι υποψηφιότητες να κατατίθενται δημόσια και στους γνωστούς μηχανισμούς που ξέρετε εσείς και δεν ξέρουν οι άλλοι;
Παρεμπιπτόντως το 2010 και το 2014 λειτούργησαν αυτοί οι γνωστοί μηχανισμοί ή πήραν εμπρός τα τελευταία χρόνια;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως τα πράγματα είναι περίεργα. Ο κύριος Σουσουδης πριν λίγες μέρες - ώρες με δήλωση του ανέφερε ότι η αλήθεια έλαμψε, χωρίς όμως να διευκρινίζει το τι ακριβώς συνέβη. Αν δηλαδή η διαφορά εντέλει μειώθηκε ή αυξήθηκε από τον δεύτερο κύριο Λοτσάρη. Γιατί κάποιοι σουσουδικοί πίστευαν πριν την επανακαταμέτρηση ότι η διαφορά θα αυξηθεί. Από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε. Γιατί άραγε απέφυγε αυτό να το αναφέρει ο κύριος Σουσουδης στους ακόλουθους του. Μάλλον ξεχάστηκε ή ίσως δεν τον συμφέρει ή μάλλον δεν έχει καμία σημασία. Για όλους όμως τους άλλους παρατηρητές έχει. Πώς γίνεται κάποια ψηφοδέλτια που βγήκαν άκυρα τώρα από το πρωτοδικείο,τη μέρα των εκλογών να ήταν έγκυρα από τα εκλογικά κέντρα του νησιού. Ποιοί αποφάσιζαν για το ποιο είναι άκυρο και ποιο έγκυρο. Και γιατί στη περίπτωση του Λοτσάρη έβγαιναν τόσο εύκολα άκυρα με ελαφριά την καρδιά ενώ στη περίπτωση του Σουσούδη όχι. Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος τι έγινε εκείνη τη μέρα στο δόλιο το νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τερέζα, στο επόμενο πάρτι σερβίρουν καφέ σκέτο, της παρηγοριάς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τερέζα, στο επόμενο πάρτυ θυμήσου να πληρώσεις και το λογαριασμό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τερέζα, αν αναλογιστείς ότι κάτι εφοπλιστές σας αγοράζανε εισιτήρια για να έρθετε να ρίξετε τον ψήφο κατά αυτούς, όταν σας μοιράζανε δεκάευρα για κάθε ψήφο, μάλλον εσείς είστε οι φτωχομπινέδες. Αυτά λένε τα γεγονότα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απαντηση στον Δημήτρη, θα σου θυμισω οτι και στις προηγούμενες εκλογες με την διαφορα των 70 ψηφων ο Σουσουδης ζητησε ένσταση για επανακαταμετρηση. Αλλα το Πρωτοδικειο την απέρριψε. Τωρα οι ψηφοι είναι σαφως λιγότεροι ,27 και αν ακουσα καλα επεσαν στους 10 , και επίσης εγιναν και ευτράπελα.... πχ... εσβησαν το ρευμα στην καταμέτρηση στο Μπατσι , χρηματισμος εξω απο το εκλογικό στο Γαύριο, μπατε σκυλοι αλεστε στα παραβαν στην Μεσαριά κτλ....... Το οτι σχολιαζεις για την μασα του καθε Δημαρχου για την καρέκλα τι να πω ???? Δείχνει το επιπεδο σου. Κρίμα όμως σαν και εσενα δυστυχώς υπαρχουν πολλοί. Ευτυχως απο την προηγούμενη Δημοτική αρχη Λοτσάρη το νησι βγηκε κερδισμενο κατα ενα ολοκαίνουργιο σχολειο ,δυο βρεφονηπιακους ,χιλιομετρα ασφαλτου ,νεες μελετες , και συντήρησεις δεκαδων κτηριων ,γηπεδων,σχολειων,δρομων κτλ.... Αυτα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Χρειάστηκε να περάσουν 54 χρόνια από τότε που το τρένο πήρε τον Βόγλη από. Άνδρο για Αθήνα για να έρθει η στιγμή που ένα νέο τρένο θα ξεκινήσει από Γαύριο αυτή την φορά. Η κατεύθυνση άγνωστη . Γι αυτό κάνει κύκλους για την ώρα. Κινείται χωρίς πυξίδα με βαγόνια μεθυσμένα από χαρά. Μένει να δούμε εάν είναι μέρος ενός νέου κινηματογραφικού δράματος ή κωμωδίας. Ωσονούπω τα νεότερα

This comment was minimized by the moderator on the site

O Σουσούδης κανονικά θα έπρεπε να ζητάει τις ενστάσεις για να φύγει κάθε υπόνοια.....

Περισσότερα