ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ & ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Εγκαινιάσθηκε το νέο ολοκαίνουριο δημοτικό σχολείο Χώρας του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε το 2023. Το νέο σχολείο πλέον λειτουργεί πλήρως. Απομένει μόνο το αμέσως επόμενο διάστημα η ολοκλήρωση της ανακατασκευής των παλαιών κτιρίων που θα γίνουν χώροι βιβλιοθήκης, χώροι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης κλπ. 

Έπαρχος, δήμαρχος, μητροπολίτης Δωρόθεος, Δήμητρα και Λεωνίδας Καμπάνης κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.

Πολλοί αυτοί που εκκλήθηκαν στην τελετή. Λίγοι αυτοί που προσήλθαν. Ξεχώρισε με την παρουσία του ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β', που πάντα είναι κοντά στην Άνδρο και πάντα ξεχωρίζει για την παιδεία του. Παρούσα και η διοίκηση του Δήμου Άνδρου με επικεφαλής τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της σημερινής διοίκησης. Παρών και ο απερχόμενος έπαρχος. Παρούσα και η αδελφότητα της Μονής Παναχράντου με επικεφαλής τον φιλόστοργο ηγούμενο Ευδόκιμο. Παρόντα και τα δύο παιδιά του χορηγού της μελέτης για την κατασκευή του σχολείου Δήμητρα και Λεωνίδας Καμπάνη. Παρούσα η Φιλαρμονική του ΜΟΥΣΑ. Απόντες άπαντες οι επερχόμενοι και αναλαμβάνοντες την διοίκηση!!! Απών ο επερχόμενος δήμαρχος!!! Απόντες  και όλοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι! Απούσα και η επερχόμενη έπαρχος! 

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο νησί της Άνδρου είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε πολλούς. Ένα νησί διχασμένο πολιτικά στα δύο με ευθύνη της επερχόμενης διοίκησης και του επερχόμενου δήμαρχου. Ως αντιπολίτευση υπήρξαν ακραίοι, τοξικοί, εχθροπαθείς. Και για τον λόγο αυτό δεν βρήκε κανείς το κουράγιο και το θάρρος να παραστεί σε ένα κορυφαίο έργο παιδείας: στα εγκαίνια του νέου κεντρικού σχολικού κτιρίου της πρωτεύουσας του νησιού. Όπως είπε δημοτικός τους σύμβουλος το θεώρησε έργο των "αντιπάλων" τους. Κρίμα, με αυτά τα διχαστικά μυαλά και αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες δεν πρόκειται να πάνε το νησί μπροστά.

Αυτά για τις παρουσίες και τις απουσίες από το νησί. Για τις απουσίες των βουλευτών και ιδίως του υπουργού αναπληρωτή Βρούτση να σημειώσουμε πως ήρθαν για την γιορτή του Αγίου Φιλίππου κι έφυγαν τρέχοντας. Ιδίως να επισημάνουμε την απουσία του υπουργού αναπληρωτή Βρούτσης, που ανήκει και στο Παιδείας (!!!) και ο οποίος επέδειξε πλήρη αδιαφορία. Αυτά ως προς τον πολιτικό σχολιασμό των παρουσιών και των απουσιών στα εγκαίνια ενός πολύ σημαντικού έργου παιδείας στην πρωτεύουσα της Άνδρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είχαμε ολοκληρώσει τις παραπάνω αναφορές όταν η διευθυντήρια του σχολείου Μαργαρίτα Κροκοδείλου μας τηλεφώνησε να συμπληρώσουμε τον κατάλογο των παραβρισκόμενων. Παρόντες λοιπόν ήταν επιπλέον: η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων Ειρήνη Τσαβαλά, η πρώην σχολική σύμβουλος Μαρία Τσαλικίδου, όλοι οι παλιοί διευθυντές του σχολείου, ο πρώην προϊστάμενος του δευτέρου γραφείου εκπαίδευσης, καθώς και πολλοί διευθυντές σχολείων του νησιού. Τουλάχιστον δάσκαλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν παρόντες κάνοντας ηχηρότερες της απουσίες των πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργού αναπληρωτή, που αναφέρεται στο Παιδείας!!!. 

Από όσα γράφηκαν στα κοινωνικά μέσα επιλέξαμε αυτά που έγραψε η Βιργινία Δούκισα, η οποία περιέγραψε με λίγα λόγια θαυμάσια το κλίμα των εγκαινίων:

"Όλοι περάσαμε από το σχολείο ίσως όχι σ’ ένα τόσο καινούργιο και καταπληκτικό σχολείο που ονειρευόμασταν όπως το σημερινό αλλά διδαχτήκαμε, μάθαμε και προχωρήσαμε στις ζωές μας! Η σπουδαιότητα της μέρας βάζοντας την αντιληπτική ικανότητα και την κοινωνική παιδεία του καθενός μας, πλαισιώνει τη μεγαλοσύνη και αξιοσύνη ενός χαρακτήρα του Άνθρωπου.

Για αυτό θα ξεχωρίζεις πάντα δήμαρχε Dimitris Lotsaris, για το σθένος σου, την υπομονή σου που μέχρι και σήμερα στέκεσαι αγέρωχος και κράτησες την υπόσχεση σου, μια απλή υπόσχεση « να αγαπάς το νησί σου σοβαρά». Όλοι θα θυμόμαστε τη μέρα αυτή γιατί όταν θα έρθουν οι επόμενες θα ξέρουμε και δεν θα ξεχάσουμε, όταν θα ψηφίζουμε βουλευτικά και δημοτικά σε αυτό το σχολείο! Συγχαρητήρια για όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου και όσους φυσικά τίμησαν τη σπουδαία αυτή μέρα με την παρουσία τους! 

Dimitris Lotsaris

Dimitris K. Laskaris

Συγκινητικός ο λόγος του μητροπολίτη Σύρου-Ανδρου Δωρόθεου Β’: 

«Συγχαρητήρια για την αγάπη σας, τη σοβαρότητα και την ενότητα σας ώστε να υλοποιηθεί το σπουδαιότερο έργο για τα παιδιά της Ανδρου !!! Καταφέρατε όπως όλοι είπαν το ακατόρθωτο, ένα δημόσιο έργο σε δυο χρόνια !!! Πρέπει να αγαπάς και να έχεις μεράκι, να έχεις καλή ομάδα για να το επιτυχείς!!!

Η γνώση, σου χαρίζει δύναμη, αλλά ο χαρακτήρας σεβασμό !»

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από την μακρινή Ταυλάνδη η έπαρχος Άνδρου σχολιάζει αμήχανα την απουσία της σε όσα συμβαίνουν στο νησί. "Διαπιστώνει" πλήθη να συρρέουν στην εορτή του Αγίου Φιλίππου. Όσοι πήγαν δεν τα είδαν. Οι φωτογραφίες δεν τα έδειξαν. Αλλά η έπαρχος τα είδε!!!
Ακόμα εκφράζει την διάθεση όταν κάποτε επιστρέψει στο νησί να πάει να δει το δημοτικό σχολείο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια κι έφτιαξε ο Δήμος. Όλο το καλοκαίρι δεν πρόλαβε. Το φθινόπωρο έτρεχε Σύρο να δει τι θα κάνει ο Λάσκαρης με την ένσταση. Μετά Ταυλάνδη. Γύρω στο Φλεβάρη με τις Απόκριες αν είναι Άνδρο θα πάει να δει προφανώς... Αυτή ήταν που θα έμενε Άνδρο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσούδης μόνο όταν έχουν οι σύλλογοι πανηγύρια σε σχολεία πηγαίνει.
Βουρκωτή και Λειβάδια έδωσε το παρών.
Πρώτο τραπέζι πίστα.
Δήμαρχος για τα πανηγύρια δηλαδή.
Μήπως να ακολουθήσει τον Λάσκαρη να ξεμπερδεύουμε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Βρεττού λοιπόν έκανε μια ανακοίνωση για το σχολείο, καλοδεχούμενη αλλά θα μπορούσε να το κάνει απο μόνη της όχι κάτω απο πιέσεις. Δεν πειράζει πάντως κάλιο αργά παρα ποτε. Ο θεοδοσης και το επιτελείο του;;; Έχουν αρκεστεί μόνο με το να αφήνουν τη Facebookγυριστρα της ερήμου να απειλεί με ασυναρτησίες! Ζώο της ερήμου σχολιάζεις τα πάντα με το δικό σου ακαταλαβίστικο τρόπο βέβαια αλλά για τη ταμπακιέρα τίποτα! Κόψε λίγο τα σχολιακια γιατί έχουμε καταλάβει ποια είναι δικά σου. Τα φιλάκια μου και ξύδι σόδα θα σε βοηθήσουν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήθελα να ήξερα ποτε θα μαζέψει ο Σουσουδης τον Κάμηλο . Δεν καταλαβαίνει ότι τώρα του κάνει ζημιά με αυτά που γράφει ; Τον Κάμηλο τον σιχαθήκαμε πια γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα σιχαθούμε και τον Σουσουδη . Επίσης Κάμηλο αφού δεν σου αρέσει τίποτα στην Άνδρο να πας στο χωριό σου από κει που ήρθες αλλά έκανες τα ίδια και εκεί και σε έδιωξαν με... ετοιμασου γιατί δεν θα τις γλυτώσεις και ξέρεις ποιοι θα σου τις ρίξουν ; Αυτοί που τώρα εκθειάζεις να μου το θυμηθείς

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Διαγράφηκε μια λέξη για να μην πλέξουμε με νομικές αντιδικίες τις οποίες μερικοί επιδιώκουν πως και πως...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι αλήθεια ότι το ζωντοβολο της ερήμου είχε περάσει από τα παρατράγουδα της Αννίτας Πανια και γέλασαν μέχρι και οι χιμπατζήδες

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα έργο τέτοιο της εκπαίδευση και του πολιτισμού που πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι οι Ανδριώτες διότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους που είναι και το ζητούμενο, το σνόμπαρε η νέα δημοτική αρχή και προφανώς αρκετοι ψηφοφόροι τους. Επίσης το σνόμπαρε ακόμη και ο υπουργός μαϊντανός που επίσης εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ένα νέο σχολείο. Κύριοι αποδείξατε το ενδιαφέρον σας για το νησί. Πλέον είμαστε σίγουροι πως ενεργείτε για ιδίων όφελος. Ξέρουμε πως πρέπει να σας αντιμετωπίσουμε πια. Κρίμα! Πιστεύω βέβαια αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Καμπάνης πρώτο στασίδι θα είχαν πιάσει όλοι. Ο σεβασμιότατος πάντως απάντησε σε όλους όπως έπρεπε και μπράβο του!

Υστερόγραφο.
Προς το ζώο της ερήμου: είναι ξεκάθαρο πλέον ποια σχόλια είναι δικά σου. Δεν αλλάζεις ούτε το ύφος σου. Αλλά τι περιμένεις τα ίδια ξεφτιλίκια με τους άλλους κανεις κι εσυ!

Ποκυκαρπε, ακόμα κι έτσι να είναι πως νιώθεις που δε σεβάστηκαν ούτε τον κόπο των γονέων;

This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για τον λόγο που οι Ανδριώτες έχουν αυτό το ωραίο πρόθεμα.
Πολύκαρπε σιγά μην κατάλαβες.
Ξέρουμε μόνο ποιον ψήφισες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο μικροψυχος είναι ο Σουσουδης. Δεν πήγε στα εγκαίνια του σχολείου, γιατί θα έπρεπε να συγχαρεί τον Λοτσάρη για την κατασκευή του. Και τι θα έλεγε; Ότι επί δημαρχίας του έπεφταν τα ταβάνια, ενώ επί Λοτσάρη κατασκευάστηκε το σχολείο μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια; Πόσο κακομοίρης είναι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Απορία μου ,πόσα χρήματα εδωσε για την δημιουργεια του σχολικου κτηριου ο Δημος Ανδρου ? Περαν της βασικης κρατικης και ευρωπαικης χορηγιας των μεγαλων ποσων ,ολο προσωπικη εργασια απο τον συλλογο γονεων ,συνεχεις χορηγιες ντοπιων ιδιωτων και βεβαια η αρχικη της μελετης του αειμνηστου Καμπανη διαβζουμε σε αναρτησεις. Κατα τ αλλα ετοιμο και λειτουργικο ,οχι για να ξερουμε που πηγαινουν οι φοροι που πληρωνουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγνοείται μεσήλικας με υψωμένα φρύδια και πλαστό χαμόγελο.
Τελευταία guest εμφάνιση έκανε στις εκλογές, όπου και απήγγειλε παραμύθια για πεντάχρονα.
Τον αναζητούν οι διχασμένοι και οι αδίχαστοι που περιμένουν εναγωνίως τα έργα του.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Περισσότερα