ΜΠΑΤΣΙ: Προχωρά η πλήρης αλλαγή του απηρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης...

Προχωρούν οι εργασίες του σημαντικότατου έργου της πλήρους αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μπατσί. Το δίκτυο που θα αντικατασταθεί εντός οικισμού θα είναι 17 χιλιόμετρα. Το ύψος της χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Άνδρου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο - που δεν είχε καν ονειρευτεί η προηγούμενης και επερχόμενη διοίκηση - ήταν παραπάνω από απαραίτητο, όπως εξήγησε τεχνικός της εταιρείας που έχει αναλάβει και τρέχει το έργο.

Σύμφωνα με όσα είπε σε πολίτες ο τεχνικός το υπάρχον δίκτυο ήταν πλήρως κατεστραμμένο κι ήταν απορίας άξιο πως μέχρι το 2021 που ξεκίνησε η σημερινή διοίκηση την μελέτη και στη συνέχεια βρήκε χρηματοδότηση και δημοπράτησε το έργο κανείς δεν είχε κάνει τίποτα, ενώ το Μπατσί υπέφερε από το απηρχαιωμένο δίκτυο. Η απερχόμενη διοίκηση μπήκε στα βαθιά. Έκανε μελέτη, βρήκε τα χρήματα και ξεκίνησε το έργο. Το έργο σύμφωνα με τον εργολάβο θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Τότε θα σταματήσει γιατί δεν μπορεί να γίνονται έργα (σκαψίματα κλπ) εντός οικισμού στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά από το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2025. 

Με το έργο αυτό δεν θα υπάρχουν πλέον απώλειες νερού, δεν θα υπάρχουν χώματα στο δίκτυο (που ήταν διάτρητο μέχρι σήμερα) και θα υπάρχει πλήρης ηλεκτρονικός έλεγχος του υπογειοποιημένου δικτύου.  Το Μπατσί - το τουριστικό μέτωπο της Άνδρου - μπαίνει με την νέα υποδομή της ύδρευση σε μια νέα εποχή. Η απερχόμενη διοίκηση αφήνει έργο σημαντικό. Και αφήνει έργο προς ολοκλήρωση στην επερχόμενη διοίκηση που ούτε να το φανταστεί δεν μπορούσε. Το μόνο που μπορεί να φανταστεί η επερχόμενη διοίκηση είναι τα πόστα που θα καταλάβουν οι επερχόμενοι που δεν είχαν καμία πρόταση όταν μιλούσαν για έργα υποδομής και δεν μπόρεσαν προεκλογικά να προσδιορίσουν ούτε ένα!!!

Αυτά τα λίγα γι' αυτό το έργο που συμπληρώνει την αφαλάτωση που έγινε ήδη στο Μπατσί και τον πλήρη εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων της περιοχής ώστε να μπει η ύδρευση του τουριστικού μετώπου της Άνδρου σε νέα βάση. Περισσότερα όταν θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου τον Απρίλιο του 2024.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχως που συνεχιζονται τα εργα και δεν εγκαταλειφθηκαν στη μεση. Μεγαλο μπραβο στον Δημαρχο.Οι αληθειες πρεπει να λεγονται. Οσον αφορα την Επαρχο ανυπομονει να παει στο Δημ Σχολειο…Μαλλον θα προλαβει απο την νεα χρονια. Εδω ντρεπεται και η ντροπη..

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΖΕΣ ΚΑΙ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ξέχασες να γράψεις οτι επί σουσούδη αλλάχτηκαν 2Km σωλήνα απο την δεξαμενή μέχρι τη στροφή παπαδάκη. Ρώτησε τους υδραυλικούς αν δεν το ξέρεις

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν θυμάσαι καλά. Και τότε εμείς παρουσιάσαμε εκείνο το έργο που έκανε επί Σουσούδη ο Ψωμάς ως αντιδήμαρχος. Μόνο που δεν προχώρησε σε τίποτα άλλο. Κι ακόμα μάς έβριζαν εν χορώ για την παρουσίαση η παρέα Βώσσος-Βολίκα- Αμολοχιτου, που ήταν τότε εναντίον του...
ΥΓ Δες το ρεπορταζ και τις φωτογραφίες στο Εν Άνδρω και τα σχολια τους από κάτω. Έχει ο καιρός; γυρίσματα. Όχι όμως για εμάς που γράφουμε την αλήθεια με όλους τους καιρούς

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro