ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για την χρηματοδότηση των λιμανιών...

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ

Μέλους του ΔΣ Λιμενικού Ταμείου Άνδρου 

(Με αναφορά τον πρόχειρη πολιτικά πρόταση με μέηλ εκ Ταϊλάνδης της νέας Επάρχου Άνδρου - για ευρεία σύσκεψη δημάρχων και επάρχων υπό την συνεργάτιδα της (!!!) - με θέμα χρηματοδότηση για τα λιμάνια - ζητήσαμε από το μέχρι σήμερα μέλος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Χρήστο Βουραζέρη και τη δική του συμβολή και γνώση, ώστε μερικά πράγματα να μπουν στη θέση τους και να σταματήσουν οι κατά τη γνώμη μας σε στιλ Κασσελάκη πολιτικοί και επικοινωνιακοί αυτοσχεδιασμοί στην Άνδρο. Ο Χ. Βουραζέρης απάντησε πως η χρηματοδότηση αναφέρεται σε λιμάνια-μαρίνες που έχουν ειδικό χαρακτήρα και έστειλε και το παρακάτω σημείωμα... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αγαπητοί φίλοι με αφορμή την χρηματοδότηση των λιμανιών σάς γράφω λίγα λόγια για να γίνει κατανοητό το θέμα….

Η χρηματοδότηση στην οποία αναφέρεται η νέα έπαρχος είναι από το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» , Πυλώνας 4 «Ιδιωτικές Επενδύσεις και Μετασχηματισμός της Οικονομίας» και ειδικότερα ο «Άξονας 4.6» του σχεδίου «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» και το πρόγραμμα είναι το «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων», όμως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τα λιμάνια του Νησιού μας. Επιλέξιμος ενδεικτικά είναι ο ΚΑΔ: 52.22.11.05 Υπηρεσίες τουριστικών λιμανιών (μαρίνων), υπό την προϋπόθεση ότι είτε συνιστούν αθλητική υποδομή (φιλοξενούν αθλητικά σωματεία), είτε πολυλειτουργικές υποδομές υπό την έννοια ότι προσφέρουν περισσότερες της μίας υπηρεσίας, εξαιρουμένων των πάρκων αναψυχής και των ξενοδοχείων (π.χ. δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού). 

Τι από τα παραπάνω ισχύει και τι όχι στην Άνδρο μένει να το δούμε αφού πρώτα βοηθήσουμε όλοι να στηθεί σωστά το νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Διότι ακόμη στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί, δεν είμαστε έτοιμοι  λοιπόν για επιδοτήσεις-επιχορηγήσεις. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, ώστε ο νεοσύστατος φορέας του νησιού μας, να μπορεί να αξιώσει τις χρηματοδοτήσεις που εκδίδονται...

Ας περιμένουμε λοιπόν μέσα στον Δεκέμβριο, την δημοσίευση της διαπιστωτικής πράξης, ώστε να υπεισέρθουμε στην ουσία στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα που μας αναλογούν, να εκταμιευθεί το χρηματικό υπόλοιπο, που περιμένουμε από τον διαχωρισμό, να οριοθετήσουμε τις χερσαίες ζώνες στα λιμάνια μας (κάτι που δεν έχει γίνει από το 2001 μέχρι και σήμερα και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή μας σε επιδοτούμενα προγράμματα). Και στη συνέχεια μπορούμε να σχεδιάσουμε και να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα.

Θα ήθελα να θεωρηθεί (γιατί έτσι είναι) καλοπροαίρετη η τοποθέτηση μου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα προσπαθήσουμε, για το καλύτερο, είτε είμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε όχι.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά η ερχόμενη 5ετία θα μας προσφέρει πολύ γέλιο με αυτούς που ψηφίσαμε. Ελπίζω να μην κλάψουμε απο το πως θα καταντήσει η Άνδρος.Εμπρός με την όπισθεν

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά Κύριε Μπασαντη είχατε απόλυτα δίκιο για την ανικανότητα της νέας Επάρχου, όταν διαφωνούσαμε προεκλογικά. Η Κυρία Βρεττού αποδεικνύεται ότι είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΗ με τα θέματα που αφορούν στο Επαρχείο. Απλά εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι εναντίον του Κου Λάσκαρη, τον οποίο όπως γνωρίζετε αντιπαθώ τα μέγιστα, για λόγους που σας έχω αναφέρει στο παρελθόν. Πιστεύω ότι ο Κος Χατζημαρκος θα συνετίσει την Κα Βρεττού, ώστε να σταματήσει να λέει κουταμαρες. Διαφορετικά να παραιτηθεί και να παραμείνει στην Ταυλανδη.