Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου ο Χ. Βουραζέρης. Η πρόταση και οι αντιδράσεις...

Με απόφαση δημάρχου ορίστηκε πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Λιμενικού Ταμείου Άνδρου ο Χρήστος Βουραζέρης. Μιλώντας ο απερχόμενος δήμαρχος εξήγησε πως εδώ και ενάμιση χρόνο που ξεκίνησε η δημιουργία του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου ο Χ. Βουραζέρης ως μέλος του νέου ΔΣ "έτρεξε" ακούραστα όλες τις διαδικασίες διαχωρισμού του ενιαίου Ταμείου Τήνου-Άνδρου για λογαριασμό της Άνδρου.

Ο Χ. Βουραζέρης έκανε όλες τις διοικητικές και λογιστικές ενέργειες διαχωρισμού Ταμείου και κατανομής πόρων για την Άνδρο. Έκανε ταξίδια και επαφές σε Τήνο και Σύρο πληρώνοντας από την τσέπη του. Συνέβαλε στο να εκδοθούν διοικητικές αποφάσεις και νομικές γνωματεύσεις. Ενώ συγχρόνως ήταν αυτός που με συνέπεια ενημέρωνε σε κάθε βήμα διοίκηση και αντιπολίτευση για την όλη μακρόχρονη και δύσκολη διαδικασία. Εκεί που ο διαχωρισμός άλλων Ταμείων των Κυκλάδων χρειάστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί 3 χρόνια οι διαδικασίες του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου χρειάστηκαν λίγο παραπάνω από έναν χρόνο χάρη στο συνεχές τρέξιμο και την γνωστική επάρκεια του αντικειμένου από τον Χ. Βουραζέρη. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος, αφού έκανε μνεία στις προγενέστερες μακροχρόνιες προσπάθειες του Γ. Μαντζώρου, κατέληξε πως, θέλοντας να τιμήσει τον Χρήστο Βουραζέρη για τις αφιλοκερδείς κι επίμονες προσπάθειες του για την ίδρυση του Ταμείου, τον κάνει πρόεδρο για όσο διάστημα χρειαστεί να αναλάβει νέα διοίκηση και ως μόνο επαρκή γνώστη της κατάστασης για να ενημερώσει τον όποιον αντικαταστάτη του.

Το αξιοπερίεργο της συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου Άνδρου είναι πως και σε αυτή την τιμητική απόφαση του απερχομένου δημάρχου κατάφεραν και διαφώνησαν οι της σημερινής αντιπολίτευσης με προεξάχοντες τους Σουσούδη, Πομόνη και Τρανάκο. Οι χρόνιες πολιτικές αντιθέσεις κυριάρχησαν για μια ακόμα φορά και η Άνδρος βρέθηκε διαιρεμένη ως συνήθως.

Από τους αντιπαρατιθέμενους έκπληξη δεν ήταν οι Σουσούδης και Πομόνης, που αντιπαρατίθενται σε κάθε απόφαση της σημερινής διοίκησης συνεχώς και αδιαλείπτως επί χρόνια με σκληρούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αλλά ο Γ. Τρανάκος, που ξεκίνησε την πορεία του στα τοπικά με προτροπή και στήριξη του Χ. Βουραζέρη. Και χτες κατέληξε να συγκρούεται μετωπικά γι' αυτή την τιμητική απόφαση του δημάρχου στο πρόσωπο του Χ. Βοιυραζέρη.

Οι εξηγήσεις αυτής της σύγκρουσης προφανώς πάνε πέρα από τα επιφαινόμενα (ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετιθέντος) και πρέπει να έχουν κι άλλες τοπικές πολιτικές και προσωπικές αναφορές. Πιθανόν ο πρώην λιμενικός Γ. Τρανάκος θεωρεί πλέον τον εαυτό του Κορθιανάρχη (όπως πχ ο εμπνευστής της παράταξης του Γ. Βρούτσης που θεωρεί εαυτόν Κυκλαδάρχη). Καθένας κι αναλόγως θεωρεί τον εαυτόν του τοπάρχη. Και δεν δέχεται κάποιον άλλο στον οποίο να αναγνωρίζεται η προσφορά του. Έστω και κατ΄ ελάχιστο. Ατυχώς για την Άνδρο...   

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις δόθηκαν τα δωρεάν 780 εισιτήρια για την μεταφορά ετεροδημοτών στην παράταξη Σουσούδη ανετράπησαν όλες οι προβλέψεις των εκλογών στην Χώρα Άνδρου. Από 270 ψηφοφόροι στις εθνικές εκλογές στις Στενιές έφτασαν στους 420! 150 ψηφοφόροι παραπάνω. Στα Αποίκια 100 ψηφοφόροι παραπάνω. Στη Χώρα το ίδιο.
Αντιθέτως στο Κόρθι κέρδισε ο Λοτσάρης με 4%. η Πρόβλεψη ήταν 8%. Και στην Υδρούσα η πρόβλεψη της διαφοράς ήταν 20% κι έφτασε το 20%. Δηλαδή αυτά που γράφετε είναι μάλλον λάθος. Δεν ξεσηκώιθηκαν 250 παραπάνω ψηφοφοροι σε 4 μέρες από Αθήνα να πάνε να ψηφίσουν Σουσούδη γιατί έκανε δήλωση στήριξης ο Βουραζέρης.
Σημειώστε πως τον Βουραζέρη παρακάλαγε ο Σουσούδης...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον κάτι γίνεται. Δεν γίνεται να μην κατάλαβε ο διατελεσας δήμαρχος πως μόλις το άτομο αυτό δήλωσε την στήριξη του στο πρόσωπο του, ανετραπησαν όλες οι καλές προβλέψεις υπέρ του......

This comment was minimized by the moderator on the site

Πομόνης το ποιό γρήγορο ανέκδοτο.