Στις 15/1 το εκλογοδικείο. Τέλος Ιανουαρίου η απόφαση. Εκτιμήσεις και συζητήσεις...

Τελικά ορίστηκε για τρίτη και τελευταία φορά η εκδίκαση της ένστασης Λοτσάρη και της αντένστασης Σουσούδη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην Άνδρο που ολοκληρώθηκαν με θρίλερ και 27 ψήφους διαφορά. Στις 15 Ιανουαρίου 2024 θα γίνει η δίκη για να κριθεί τόσο η ένσταση όσο και αντένσταση των δύο παρατάξεων. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Μέχρι τότε δήμαρχος θα είναι ο Θ. Σουσούδης. Αν το εκλογοδικείο αποφασίσει διαφορετικά τότε ξεκινά η διαδικασία ορκωμοσίας από την αρχή και δήμαρχος θα αναλάβει ο Δ. Λοτσάρης.

Μέχρι σήμερα στην Άνδρο υπάρχει μια περίεργη βουβαμάρα - μετά τους αρχικούς ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Γαύριο - από όλους. Αυτή καταγράφεται παντού. Αυτή η αμήχανη κατάσταση φάνηκε και στην ορκωμοσία. Όλοι περιμένουν να λυθεί η δικαστική εκκρεμότητα. Ότι και να γίνει αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη στην Άνδρο. Όπως πρωτόγνωρη είναι μια νίκη τόσο οριακή με 27 ψηφοδέλτια διαφορά. Μισό πούλμαν άνθρωποι. Η πλήρης πολιτική διαίρεση του νησιού στα δύο. Το νησί μοιράστηκε μεταξύ του παλιού και του νέου δημάρχου. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως όποιος και να κερδίσει θα έχει μια οριακή νίκη και θα χρειαστεί από την μεριά του "νικητή" ειδικός χειρισμός κι όχι ακρότητες όπως μας είχε συνηθίσει η μέχρι σήμερα αντιπολίτευση. 

Ως προς το αποτέλεσμα του εκλογοδικείου ρωτήσαμε δύο δικηγόρους τις νομικής ομάδας Λοτσάρη και εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία. Ρωτήσαμε όμως και δικηγόρους και δικαστικούς εκτός Άνδρου. Και είπαν πως όλα θα εξαρτηθούν από αυτά που περιγράφονται στα δικόγραφα και θα αποτυπώνονται στα επίμαχα ψηφοδέλτια. Όλα αυτά θα εξεταστούν αναλυτικά από το εκλογοδικείο. Ρωτήσαμε, επίσης, ανώτερο δικαστικό πόσο πιθανή είναι μια πολιτική παρέμβαση στο τριμελές εκλογοδικείο της Σύρου. Εξεπλάγη με την ερώτηση και απάντησε πως δεν είναι εύκολη υπόθεση μια πολιτική παρέμβαση στα διοικητικά δικαστήρια. Ρώτησε όμως γιατί ρωτάμε κι εξηγήσαμε πως υπάρχει υπουργός που έχει κάνει άνω-κάτω νησιά των Κυκλάδων με σκοπό να εκλέξει τους εκλεκτούς του. Χαμογέλασε με συγκατάβαση για την τριτοκοσμική πολιτική κατάσταση που περιγράψαμε. 

Αυτές είναι οι πληροφορίες μας μέχρι τώρα. Το τι θα γίνει θα το παρακολουθήσουμε και θα σας ενημερώσουμε. Όμως από την μεριά μας επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας θεωρούμε τον κ. Σουσούδη δήμαρχο μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Και έτσι τον αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αηδια καταντησαμε. Εχασε ο τεως ας ξαναβαλει σε 5 χρονια υποψηφιος. Φτανει

This comment was minimized by the moderator on the site

φαίνεται ότι με τέτοια αντιληπτή αγωνία που έχετε, ξεχάσατε να ρωτήσετε & την νομική άποψη της άλλης πλευράς....
'Εχετε από τα γραφόμενα σας, αφήσει ίσως ίχνος, προσπάθειας ανάμιξης σε εν εξελίξει υπόθεση, αφού απευθύνεστε & σε δικαστικούς & μάλιστα προβάλλοντας άνομα σενάρια.Πάλι δεν αναφέρετε ονόματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απόλυτο δίκιο πως δεν ρωτήσαμε την άλλη πλευρά. Δυστυχώς η άλλη πλευρά δεν θέλει να έχει εδώ και 8-9 χρόνια (από το 2015) καμία σχέση με το Εν Άνδρω μη δεχόμενη καμία πολιτική κριτική από την μεριά μας.
Όχι μόνο δεν δέχεται καμία κριτική ή επικοινωνία μαζί μας, αλλά εξαπέλυσε πογκρόμ αγωγών εναντίον μας για να μάς φιμώσει.. Δεν πέτυχε τίποτα.
Στο Εν Ανδρω δεν στέλνει ποτέ τίποτα από το 2015 μέχρι σήμερα. Πες τε μας τι μπορούμε να κάνουμε και θα το κάνουμε ώστε να συμπεριφερθεί δημοκρατικά σε όσους έχουν ενστάσεις για την πολιτεία του.
Πιστεύετε πως αν ρωτάγαμε θα απαντούσε; Αν το πιστεύετε αναλάβετε εσείς να τον ρωτήσετε κι ότι σας πει το δημοσιεύουμε αμέσως..
.Ονόματα θα αναφέρουμε όταν επιχειρηθεί πολιτική παρέμβαση. Μέχρι τότε όλα είναι υποθέσεις και με υποθέσεις δεν προχωράμε πέρα από ένα σημείο.
Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο δύσκολο είναι τελικά...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είναι δύσκολο κυρία Μαίρη που μπορεί να σας λένε Γιάννη ή Βαγγέλη να μην γράφετε αστήρικτους θλιβερούς υπαινιγμούς για χρηματισμούς που μπορούν να εμπλέκουν κόσμο αθώο;
Τουλάχιστον γράψτε τους με το όνομα σας να σας μηνύσουν και να αποδείξετε αυτά που λέτε. Δεν θα μπλέξουμε εμείς με τις δικές σας ανοησίες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η δυσκαταποσία είναι αντιμετωπίσιμη ιατρικά. Φροντίστε το.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μήπως δεν καταλάβατε τι γράφουμε; Ή, μήπως έχετε προβλήματα κατανόησης όταν διαβάζετε. Αυτά δεν είναι πάντα αντιμετωπίσιμα ιατρικά. Να το προσέξτε γιατί σας έχουν πάρει και τα χρόνια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro