Συνεχείς απουσίες του επανερχόμενου δημάρχου!!! Ντοκουμέντα συγκρότησης του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου...

 

Με απουσία του και από την λεπτομερή ενημέρωση και για το λιμενικό ταμείο (που παρουσίασε στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου ο επικεφαλής του Χ. Βουραζέρης) ετοιμάζεται ο επανερχόμενος δήμαρχος να αναλάβei τον Δήμου Άνδρου. Για μια ακόμα φορά ο επανερχόμενος δήμαρχος έδειξε πως μάλλον δεν έχει "διδαχθεί" από την αποτυχημένη πρώτη 5ετή θητεία του, για την οποία όπως ομολόγησε ο ίδιος στην ορκωμοσία του "δεν ήξερε", αλλά θεώρησε πως τώρα έμαθε!!!

Και τι έμαθε κι αυτός και οι εκπρόσωποι του στο νέο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου; Τι μπορεί να μάθει κανείς όταν δεν προσέρχεται στον πλήρη και λεπτομερή με στοιχεία, πίνακες, που εέκανε την Τρίτη 19/12 το απόγευμα ο Χ. Βουραζέρης. Να σημειώσουμε πως στο επίμαχο ενημερωτικό ΔΣ του Δήμου Άνδρου δεν προσήλθαν ούτε ο κ. Σουσούδης (που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους) ούτε ο κ. Τρανάκος (που ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη για τον τομέα) ούτε ο αντιπρόεδρος και πολυπράγμων κ. Β. Αδάμης (οου εισηγείτο έργα δεκάδων εκατομμυρίων αγνοώντας τον προϋπολογισμό). Το πως θα διοικήσουν όταν ξεκινούν με βασικές απουσίες στην ενημέρωση μένει να το δούμε...

Χαρακτηριστικό της πλήρους απουσίας από τα δημόσια πράγματα του κ. Σουσούδη είναι και η απουσία του από την ορκωμοσία της Περιφέρειας στην Σύρο. Δεν έχει που έχει, από το παρελθόν, καλές σχέσεις με τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, δεν επιχείρησε αυτές τις μέρες ούτε ένα άνοιγμα με την παρουσία του στην ορκωμοσία της Σύρου, ώστε να μπορεί να κρούσει κάποια θύρα για χρηματοδότηση προσεχώς.

Σε αντίθεση με αυτόν ο απερχόμενος δήμαρχος παραβρέθηκε και τίμησε τον Περιφερειάρχη, που βοήθησε την Άνδρο με μεγάλη γενναιοδωρία στην τετραετία του. Ενημέρωση και παρουσία ήταν και είναι σημαντικά ελλείμματα στον τρόπο άσκησης της διοίκησης του κ. Σουσούδη. Και δεν φαίνεται να το έχει καταλάβει ούτε και τώρα. Και αφού δεν το έχει καταλάβει ο ίδιος γιατί να το έχει καταλάβει ο κ. Τρανάκος; Περιμένουμε παρόλα αυτά να δούμε όταν αναλάβουν με ποιον τρόπο "θα σηκώσουν τα μανίκια για δουλειά από Δευτέρα" όπως έλεγαν προεκλογικά...

Για να ενημερωθούν οι απόντες της επερχόμενης διοίκησης και οι κάτοικοι της Άνδρου δημοσιεύουμε μερικά από τα ντοκουμέντα που παρουσίασε με λεπτομέρεια, διαχειριστική επάρκεια και χρονική αναφορά, ο επικεφαλής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου κ. Χρήστος Βουραζέρης. Και να προσθέσουμε πως είναι ευτύχημα που ο ίδιος παραμένει επικεφαλής και μετά την αλλαγή δημάρχου την 1/1/2024 (μέχρι να αποφασιστεί τυχούσα αλλαγή του) ώστε το Ταμείο στις πρώτες μέρες της νέας διοίκησης να μπορεί να έχει συνέχεια και να λειτουργεί μιας και οι νέοι αναλαμβάνοντες δεν φαίνεται να θέλουν να ενημερωθούν.  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Στην απόφαση κατανομής της περιουσίας που ολοκληρώθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2023 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου καταρρίπτεται ο μάλλον αστείος ισχυρισμός της αντιπολίτευσης πως καθυστέρησε η συγκρότηση του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Όταν άλλα νησιά χρειάστηκαν 3 χρόνια η Άνδρος πέτυχε την κατανομή της περιουσίας του Ταμείου σε 8 μήνες και από την 9η Νοεμβρίου 2023 έχει το δικό της Λιμενικό Ταμείο, τα πληρη στοιχεία του οποίου παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Βουραζέρης στις 19 Δεκεμβρίου. Μόνο που αυτοί που αναλαμβάνουν στην 1η Ιανουαρίου δεν ήταν εκεί για να ενημερωθούν !!!   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122 ΤΟΥ Ν. 5003/2022 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/2023 ΑΠΟΦΑΣΗ 2/2023

Στην Τήνο σήμερα 9 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30, στο κατάστημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου (οδός Λ. Μεγαλόχαρης 24 Τήνος 84200), συνεδρίασε η Επιτροπή της παρ. 2 του άρθρου 122 του ν. 5003/2022 κατόπιν της με αριθ. πρωτ. 5/06-11- 2023 πρόσκλησης της Προέδρου της. Η παραπάνω Επιτροπή συγκροτήθηκε με τη με αριθμό 18124/28-6-2023 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής: 1. Μαργαρίτα Σταχτά, Αν Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Νομού Κυκλάδων, Πρόεδρος της Επιτροπής. 2. Ευγενία Αλοιμόνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου, τακτικό μέλος. 3. Χρήστος Βουραζέρης, Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, τακτικό μέλος. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος πιστοποίησε την ταυτότητα των συμμετεχόντων και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Η Επιτροπή συζήτησε εκτενώς, την κατανομή των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου λαμβάνοντας υπόψη της την από 9/11/2023 σε ορθή επανάληψη έκθεση διάσπασης , του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή Ν. Απέργη της «Leverage Ελεγκτική Α.Ε» που αποτελεί αναπόσπαστό τμήμα της παρούσας (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I) λόγω σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου κατόπιν μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου, με διαδημοτικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το ΠΔ 57/2022 (ΦΕΚ 153/Α΄/18-8-2022).

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί της Έκθεσης, κατά την οποία τα μέλη της Επιτροπής Μαργαρίτα Σταχτά και Ευγενία Αλοιμόνου δήλωσαν ότι συμφωνούν με το περιεχόμενό της, [2] ενώ το μέλος Χρήστος Βουραζέρης, ανέφερε ότι: «Στην έκθεση εκκαθάρισης-διάσπασης του ορισθέντος, κατά τις εφαρμοζόμενες διατάξεις, ορκωτού ελεγκτή - λογιστή, τα στοιχεία της οποίας έλαβα γνώση, ως ο ορισθείς ως άνω εκπρόσωπος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Άνδρου, διαπιστώνονται τα κάτωθι:

  1. Η κατανομή της πάγιας περιουσίας του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου (σε σχέση με το κόστος απόκτησης), διότι σε καμία περίπτωση, δεν μας αφορά η αναπόσβεστη αξία τους, είναι 26,71% στο νεοσύστατο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Άνδρου και 73,29% στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου.
  2. Η κατανομή του χρηματικού διαθέσιμου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου είναι 35% (1.763.280,67€) στο νεοσύστατο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Άνδρου και 65% (3.274.664,10€) στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου.
  3. Η παραπάνω ποσόστωση του χρηματικού διαθεσίμου προέκυψε, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα έσοδα που είσπραξε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κατά την περίοδο 2015 έως 2021, αναλογικά από τα λιμάνια της Άνδρου και από τα λιμάνια της Τήνου.

4.Δεν έχει εφαρμοστεί η αντίστοιχη αναλογία για τις επενδύσεις, στα λιμάνια της Άνδρου, σε σχέση με τα λιμάνια της Τήνου.

  1. Δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν, κατά τη σύνταξη της έκθεσης διάσπασης-κατανομής περιουσίας, το σύνολο των εισπράξεων και πληρωμών από το έτος 2001 (έτος σύστασης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου), για κάθε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Άνδρου και Τήνου) διακριτά, όπως με σαφήνεια ορίζεται στο άρθρο 122 του Ν.5003/2022.
  2. Εφόσον προκύψει ανάγκη ανακατανομής της περιουσίας, εφαρμόζονται οι παρ. 2 και 3 και εκδίδονται σχετικές τροποποιητικές - συμπληρωματικές πράξεις. Κατόπιν των ανωτέρω: “Επειδή κρίνεται αναγκαία η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής της περιουσίας και έκδοσης – δημοσίευσης της διαπιστωτικής πράξης, έτσι ώστε να λειτουργήσει το ΔΛΤ Άνδρου, δηλώνω: α) επιφύλαξη ως προς τα στοιχεία της Έκθεσης, σύμφωνα με τις ανωτέρω επισημάνσεις και (β) ότι θα γίνει χρήση της δυνατότητας που παρέχεται από την παρ. 5 του άρθρου 122, έτσι ώστε να γίνει άμεσος επανέλεγχος των περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών), των απαιτήσεων και υποχρεώσεων των δύο ΔΛΤ και ανακατανομή αυτών σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν”».

Η επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία 1. Την κατανομή της κινητής περιουσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου σύμφωνα με την από 09/11/2023 σε ορθή επανάληψη Έκθεση διάσπασης, του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή Ν. Απέργη της «Leverage Ελεγκτική Α.Ε» ως εξής:

Ακολουθούν λογιστικές δεκάδες σελίδες με πλήρη αποτύπωση των στοιχείων του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου που κατατέθηκαν στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου...

2.  ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 09 Νοεμβρίου 2023

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου Λεωφ. Μεγαλόχαρης 24 84200 Τήνος

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ύστερα από την ολοκλήρωση των ενεργειών μας για την διάσπαση του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κατά την 18.08.2022, σας αποστέλλουμε την Έκθεση Διάσπασης την οποία συντάξαμε σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του πρώην Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες και επεξηγήσεις που θα θέλατε. Με εκτίμηση, Αθήνα, 09/11/2023 Leverage Ελεγκτική Α.Ε. Δεινοκράτους 64 και Ιατρίδου, Απέργης Νικόλαος Τ.Κ. 11521, Αθήνα Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής Αρ. Μ. ΣΟΕΛ: 183 Αρ. Μ. ΣΟΕΛ: 54581 Δεινοκράτους 64 & Ιατρίδου, 11521 Αθήνα --Τ: 210 36 16 728/210 36 16 776 -- F: 210 36 16 718 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.leverage-audit.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ

Εντολή και νομιμοποίηση του ελέγχου

Η παρούσα έκθεση συντάχθηκε ύστερα από τον ορισμό μας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, και από ανάθεση από το πλέον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου. Αντικείμενο και έκταση του ελέγχου: Λάβαμε από το λογιστήριο και την οικονομική υπηρεσία του Δ.Λ.Τ. Τήνου ( Πρώην Δ.Λ.Τ. Τήνου – Άνδρου, τα ακόλουθα στοιχεία: ▪ Αναλυτικό καθολικό των λογαριασμών από 01.01.2022 έως και 18.08.2022 ▪ Ισοζύγιο Γενικής Λογιστικής από 01.01.2022 έως και 18.08.2022 ▪ Ημερολόγιο εγγραφών από 01.01.2022 – 18.08.2022 ▪ Μητρώο Παγίων χρήσης από 01.01.2022 – 18.08.2022 καθώς και τις προσθήκες της χρήσης. Βάσει των ανωτέρω στοιχείων, συντάξαμε την αναλυτική έκθεση για την διάπαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Άνδρου κατά την ημερομηνία 18.08.2022.

Η ποσόστωση η οποία προέκυψε για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων βασίσθηκε στο άρθρο 118 - Νόμος 4547/2018 - Ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, όπου ρητά αναφέρει ότι: Στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή περιλαμβάνεται και η αναλογία των διαθεσίμων που δικαιούται κάθε νέο δημοτικό λιμενικό ταμείο επί του συνόλου των εισπραχθέντων εσόδων από δραστηριότητες εντός των διοικητικών του ορίων, μέχρι την ημερομηνία σύστασής του, καθώς και η αναλογούσα αξία ακινήτων που τυχόν αποκτήθηκαν μετά την αρχική σύσταση του δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Η κατανομή των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων γίνεται μεαπόφαση του διοικητικού συμβουλίου του αρχικώς συσταθέντος δημοτικού λιμενικού ταμείου, σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση. Στην παρούσα περίπτωση δεν αποκτήθηκαν ακίνητα από το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου. Παρατίθεται η αναλογία των εσόδων από την ημερομηνία εφαρμογής του Διπλογραφικού Συστήματος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου...

Ακολουθούν δεκάδες σελίδες με οικονομικά στοιχεία της διάσπασης του ενιαίου Ταμείου κατατέθηκαν στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου...

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ & ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΛΕΪΟΥ ¨ΑΝΔΡΟΥ Χ. ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡ¨ΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ κ. Χ. ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ κ. ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ
ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.