ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

(Έχοντας ολοκληρώσει τον απολογισμό του ο επικεφαλής Χ. Βουραζέρης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου καταθέτει προς τον επανερχόμενο δήμαρχο και την διοίκηση του και προς διαβούλευση στους ανδριώτες σειρά προτάσεων για την ολοκλήρωση της συγκρότησης και της σωστής λειτουργίας του. Η απερχόμενη διοίκηση με νοικοκυροσύνη και διαχειριστική επάρκεια ολοκληρώνει τη διαδρομή της και επιχειρεί να ενημερώσει και να αφήσει πίσω της έργο και στην υπόθεση του Λιμενικού Ταμείου. Ο επανερχόμενος δήμαρχος και η διοίκηση του ελάχιστο ενδιαφέρον δείχνουν για όσα θα αναλάβουν μέχρι στιγμής. Περιμένουν προφανώς να ξεκινήσουν "από μηδενικό σημείο" όπως είπε και κατά την ορκωμοσία του ο κ. Σουσούδης. Τι εννοεί με "το μηδενικό σημείο" και τι θα κάνει "από το μηδέν" μένει να το δούμε. Ίδωμεν λοιπόν... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ

Για ένα σωστό ξεκίνημα, γιατί  «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

Εάν πραγματικά θέλουμε αυτός ο φορέας να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του Νησιού μας, εκπληρώνοντας τον σκοπό του που είναι ο εκσυγχρονισμός-βελτίωση-εκμετάλλευση των λιμανιών μας, μία είναι η κίνηση που θα κάνει την μεγάλη διαφορά, μονόδρομος, κατά την προσωπική μου άποψη.

Όλα οδηγούν στο μοντέλο διοίκησης με έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες στο βαθμό που επιτρέπεται…

-Σύμβαση με  κατάλληλους εξωτερικούς  συνεργάτες, έμπειρους  και με  γνώσεις σε θέματα που αφορούν Λιμενικά Ταμεία, τόσο για την διοικητική, όσο και για την οικονομική και τεχνική υποστήριξη του φορέα μας, τουλάχιστον για τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου μας και το τεράστιο φόρτο εργασίας που υπάρχει, η κίνηση αυτή είναι  επιτακτική.

Δύο θετικά αποτελέσματα από την παραπάνω πρόταση:

-Όλο το «στήσιμο» του φορέα θα γίνει από έμπειρους επαγγελματίες με τα λιγότερα ή και καθόλου λάθη που θα μας κοστίσουν στο μέλλον.

-Δίπλα τους, οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα αποκτήσουν γνώσεις, διότι είναι και για αυτούς, όπως και για εμάς φυσικά, πρωτόγνωρη η διοίκηση του φορέα.

Ήδη μία χρονιά (μεταβατική περίοδος) χάθηκε, ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο διοίκησης με τον προηγούμενο διαδημοτικό φορέα. Τι σημασία έχει ότι μέσα σε ένα χρόνο το αποθεματικό μας είναι 350.000,00€ και τα λιμάνια μας παρουσιάζουν αυτή την τραγική εικόνα;

Ανάπτυξη της εξωστρέφειας από τον φορέα μας.

Προγραμματικές συμβάσεις

Προγραμματικές Συμβάσεις με Ο.Τ.Α. ή άλλους φορείς δημόσιου τομέα, με συμμετοχή επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α., επιμελητηρίων, επιστημονικών φορέων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το Δημόσιο. Εγκρίνονται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, μετά από σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν. και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συμβάσεις παραχώρησης (Σε αδυναμία διαχείρισης από τον φορέα μας)

Συμβάσεις παραχώρησης τμημάτων χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και τρίτων επενδυτών, με έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής –Εσωτερικών.

Επικοινωνία-Συνεργασία-Ορθή διαχείριση

-Καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμαρχο, μιας και ο φορέας μας είναι Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και η άριστη συνεργασία, θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, την βελτίωση-αναβάθμιση-εκμετάλλευση των λιμανιών μας, με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του Νησιού μας.

-Καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με την Λιμενική Αρχή και τον Λιμενάρχη μας, για διάφορα θέματα που μας αφορούν, όπως π.χ. «Σχέδιο παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων», «Επιθεώρηση κρηπιδωμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα», «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης», Έγκριση περιβαλλοντικών όρων»  και γενικά θέματα που αφορούν τα λιμάνια μας.

-Μετά την διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, υποχρεωτικά φυσική απογραφή όλων των υλικών-προμηθειών  και λειτουργία αποθήκης (φυσικά- μηχανογραφικά) με σκοπό την ορθή διαδικασία στις προμήθειες.

-Ενημέρωση κατοίκων και αν χρειάζεται διαδικασία διαβούλευσης για πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να αποφασίσουμε, όπως π.χ. Προγραμματισμός Έργων Ανάπτυξης Λιμένων (Π.Ε.Α.Λ.).

-Δημιουργία ιστοσελίδας, όπου θα ενημερώνουμε για τις δράσεις γενικά του φορέα μας.

-Τέλος, θα πρέπει επιτέλους όλοι οι φορείς του Νησιού, οι Ναυτιλιακές εταιρίες που εξυπηρετούν το Νησί μας και γενικά όλοι όσοι προβαίνουν ή πρόκειται να προβούν σε επενδύσεις στο Νησί μας, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να σχεδιαστεί από την αρχή τι προσδοκούμε από το κάθε υφιστάμενο λιμάνι του  Νησιού μας, αν χρειαζόμαστε δεύτερη πύλη εισόδου στο Νησί μας και γενικά ποιες είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας. Μία απόφαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου ή μία απόφαση Δ.Σ. ενός φορέα, για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Νησιού μας και είναι δεσμευτικές, δεν είναι μια υπόθεση λίγων ατόμων που οι περισσότεροι δεν έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις. Είναι μια υπόθεση όλων μας, μετά από τις οδηγίες-προτάσεις ειδικών.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι αλήθεια ότι βλέποντας τελείως αντικειμενικά ,πέρα από τοπικά συμφέροντα, το λιμάνι του Γαυρίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να δεχθεί κρουαζερόπλοια. Εδώ φρακάρει με τα πλοία της γραμμής. Δεν είμαι ειδικός για να έχω άποψη όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες ,αν και όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες γεγονότων που απετράπη χάρη στην ναυτοσύνη των καπετάνιων το να ανέβουν τα βαπόρια στον μώλο λόγω καιρού. Θα ήταν ευχής έργο η δημιουργία ΝΕΟΥ λιμανιού στον Χαλκολιμνιώνα με την δημιουργία προβλήτας για δέσιμο κρουαζεροπλοίων.. ..Είναι και στο κέντρο του νησιού και θα διευκολύνει τους κατοίκους της Χώρας και του Κορθίου. θα χρειάζονται τον μισό χρόνο να διανύσουν την απόσταση. Βέβαια αυτό για να γίνει απαιτούνται ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΦΑΣΗ και ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑΤΑ....γιατί ''άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι ΄΄Πάντα επίκαιρος το ''πατριωτάκη ΄΄μας ο Δημοσθένης......

This comment was minimized by the moderator on the site

Λιμάνι στο χαρκολυμιώνα άμεσα και γρήγορα για την ανάπτυξη του νησιού να πάει μπροστά. Τα παλιά μυαλα καταστρέφουν το νησί. αναβάθμιση του νησιού σε ένα τουριστικό προορισμό. η κρουαζιέρα είναι διαφήμιση των νησιού σε όλα τον κόσμο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενώ το Γαύριο ζαβέ είναι απάνεμο ε; Πόσα ατυχήματα γλυτώσαμε μέχρι σήμερα σε αυτό το λάθος μικρό λιμανάκι που δένουν τα πλοία με την μπάντα στον καιρό; Δεκάδες.
Στον Χαλκολιμιώνα θα δένουν με τον καιρό στην πρύμη που είναι δεκάδες φορές πιο εύκολο. Και δεν θα στριφογυρίζουν τα πλοία ούτε θα βγαίνουν με τις μπάντες. Κάνε μια βόλτα μέχρι την Μύκονο Γαυριώτη μήπως μάθεις κάτι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ήταν απάνεμα στο χαλκολιμιώνα θα είχαν κάνει λιμάνι εκεί πριν 60 χρόνια. Αλλά τόσο ζαβοί είστε εσείς που τα λέτε αυτά και άσχετοι με τη θάλασσα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Υποστηρίζω την άποψη της κεντροβαρικής λύσης του λιμανιού της Άνδρου. Για τον λόγο αυτόν υποστηρίζω το master plan που θα οδηγήσει σε λύση ένος κεντροβαρικού λιμένος σε βάθος χρόνου κάπου στον Χαλκολιμιώνα. Έτσι το Γαύριο θα γίνει λιμάνι μόνο για κότερα και ο κάμπος για βίλες. Έτσι θα πάρει αξία και η περιουσία των συνεχώς διαμαρτυρομένων δημοτικών συμβούλων που τόσα χρόνια μιλούν για υποβάθμιση της περιοχής. Να υποβαθμιστεί ο Χαλκολιμιωνας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΩΡΑΣ Κ ΚΟΡΘΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΛΚΟΛΙΜΝΙΩΝΑ . ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ . ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ , ΥΛΙΚΑ κτλ

This comment was minimized by the moderator on the site

Το σωστό είναι το λιμάνι να πάει στο κέντρο του νησιού και να είναι μεγάλο, σύγχρονο , απάνεμο και να μπορεί να δέχεται κρουαζιερόπλοια. Το λιμάνι του Γαυρίου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον. Δεν έχει προβλήτες, ούτε καν δρόμο. Μακάρι να παραμείνει ο κύριος Βουραζέρης και σε συνεργασία με τον δήμο να το υλοποιήσει αυτό. Πρέπει να πάμε μπροστά .

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Βουραζερης θέλει να πάρει το λιμάνι από το Γαυριο και να κάνει νέο στην Σταυροπεδια. Κρίμα τα σχέδια δεν θα βγουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει τέλος να φτιαχτεί ένα λιμάνι τύπου μυκόνου στη θέση χαρκολλημιώνας και ένα σωστό οδικό δίκτυο από το νέο λιμάνι μέχρι τη χώρα και τα άλλα κέντρα του νησιού για να μπορέσει το νησί να ανέβει οικονομικά και τουριστικά ώστε να μπορεί να ελυμενισθεί και ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο είναι απάννεμο απο βοριά και με ένα σωστό σχεδιασμό θα μπορεί να είναι καλυμμένο και από το νοτιά έχουμε μείνει 60 χρόνια με το ίδιο λιμάνι και τα πλοία μεγαλώνουν δυστυχώς το λιμάνι του Γαυρίου όσο και να βελτιωθεί θα μένει ένα μικρό λιμάνι .
Ευχαριστώ πολύ