ΔΙΑΛΟΓΟΣ «ΕΝ ΑΝΔΡΩ» ΜΕ «ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε πως στις μέχρι σήμερα ενημερωτικές αναρτήσεις μας για το ζήτημα του Εκλογοδικείου της Σύρου απάντησε τελικώς δημόσια ο κ. Σουσούδης με κείμενο του που επιγράφεται «Προς αποκατάσταση της αλήθειας». Επιτέλους έχουμε δημόσια και την δική του άποψη στα του Εκλογοδικείου που έχει εμπλακεί η εκλογή του στην Άνδρο. Και λύνεται και η απορία αναγνώστη μας που ρώτησε γιατί δεν έχουμε την άλλη άποψη. Να που την έχουμε, αν και δεν μάς την έστειλε όπως θα ήταν το σωστό μιας και απαντά σε εμάς. Κανένα πρόβλημα όμως. Την αλιεύσαμε από φιλικό του σάιτ – που συνήθως βρίζει χυδαία – και την δημοσιεύουμε για να έχουν γνώση οι ανδριώτες της απάντησης του.

Από τα στοιχεία που επισημαίνει να σταθούμε σε τρία:

Πρώτον η επικράτηση με 27 ψήφους στους περίπου 6.150 ψήφους συνολικά είναι όντως – όπως οριακή – όπως και να δει κανείς. Άρα ορθώς το περιγράφουμε. Και δεν είναι δυσαρέσκειας ή ευαρέσκειας η οριακότητα της εκλογής του. Απλώς, το μισό νησί τον ψήφισε, το άλλο μισό τον καταψήφισε. Κι ότι κατάλαβε-κατάλαβε.

Δεύτερον, διαπιστώθηκαν στην επανακαταμέτρηση εσφαλμένες καταχωρήσεις ψήφων. Αν η διαφορά ήταν 300 ή 500 ψήφοι κανείς δεν θα έλεγε κάτι. Όταν είναι μόνο 27 και τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια πχ είναι 90 (!!!) από την πλευρά Λοτσάρη και αρκετές δεκάδες από την πλευρά Σουσούδη. Συνεπώς η προσφυγή στο εκλογοδικείο μοιάζει αναπόφευκτη. Άλλωστε στο εκλογοδικείο έχουν προσφύγει δήμαρχοι από Ραφήνα, Ρόδο, Νέα Φιλαδέλφεια κλπ. Δεν είναι μόνο η Άνδρος, που προσέφυγε. Συμβαίνουν αυτά. Ας μην κατηγορεί κανέναν ο οποίος θέλει να δει τι πραγματικά έγινε. Αν φυσικά κάτι έγινε.

Τρίτον, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την απόφαση του εκλογοδικείου. Ο κ. Σουσούδης ήδη πανηγυρίζει μιλώντας "για διεύρυνση της διαφοράς". Ενδιαφέρουσα η άποψη του. Περιμένουμε να δούμε αν έχει δίκιο. Εμείς από την μεριά μας ως ενημερωτικό σάιτ έχουμε αποδεχτεί την πρωτόδικη ανακήρυξη του κ. Σουσούδη ως δημάρχου Άνδρου. Τα πανηγύρια που γράφει και περιγράφει δεν μάς αφορούν. Τα γιορτάσαμε και το 2014 μαζί του το 2014 και είδαμε πως απέτυχε παταγωδώς. Κρατάμε, λοιπόν, μικρό καλάθι για τις νέες εξαγγελίες του. Αναλαμβάνει όπως λέει την 1/1/24. Για τον λόγο αυτόν προφανώς απέχει - όπως διαπιστώσαμε – από τις «ενημερώσεις». Του θυμίζουμε πως το ίδιο έκανε και το καλοκαίρι του 2014. Και τότε απείχε από ενημερώσεις κι έκανε παρατεταμένες διακοπές. Και όπως ομολόγησε ο ίδιος στην προχθεσινή ορκωμοσία του εξεπλάγη με ότι παρέλαβε και «δεν ήξερε» τα πράγματα. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αυτή τη φορά τι θα "ξέρει" και τι θα μπορέσει να πετύχει. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

Άνδρος- Ανοιχτοί Ορίζοντες: Προς αποκατάσταση της αλήθειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Οι δημότες της Άνδρου, παρά τις προσπάθειες πολλών παραγόντων (με πολλές μεταδημοτεύσεις, όπου απάντηση δεν πήραμε στα ερωτήματά μας, με δεκάδες υποψηφιότητες υπαλλήλων του δήμου, κλπ), στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ανέδειξαν το συνδυασμό «ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» επιτυχόντα συνδυασμό και τον επικεφαλής Θεοδόσιο ΣΟΥΣΟΥΔΗ Δήμαρχο Άνδρου. Αυτή ήταν η ετυμηγορία της πλειοψηφίας των δημοτών, όσο και να δυσαρεστεί κάποιους, που κάνουν λόγο για ισχνή πλειοψηφία μόλις 27 ψήφων.

Ο απελθών δήμαρχος υπέβαλε ένσταση κατά του άνω αποτελέσματος και του ανακηρυχθέντος Δημάρχου Θεοδόσιου Σουσούδη, προσπαθώντας να ανατρέψει την ετυμηγορία των δημοτών στα δικαστήρια, προβάλλοντας δήθεν ακυρότητες ψηφοδελτίων, που καταλογίστηκαν υπέρ του συνδυασμού μας, καθώς και δήθεν εσφαλμένη κρίση ως προς την ακυρότητα ψηφοδελτίων του συνδυασμού του κ. Λοτσάρη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Θεοδόσιος Σουσούδης, ως είχε δικαίωμα εκ του νόμου, άσκησε αντένσταση και πρόσθετους λόγους επ’ αυτής, προσβάλλοντας δι’ αυτών σφάλματα, που εμφιλοχώρησαν κατά την κρίση της εγκυρότητας ή μη των ψηφοδελτίων (τόσο του συνδυασμού «ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» όσο και του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ»), καθώς και σφάλματα, κατά την καταχώριση των ψηφοδελτίων.

Από την επισκόπηση του εκλογικού υλικού, που τέθηκε στην διάθεσή μας, κατά την διαδικασία, που ξεκίνησε, με την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από το συνδυασμό του κ. Λοτσάρη, γίνεται σαφές, ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να ανατραπεί η ετυμηγορία των δημοτών της Άνδρου στις πρόσφατες εκλογές, αλλ’ αντιθέτως θα διευρυνθεί η νίκη του συνδυασμού μας.

Εξάλλου, τα όσα διακινούνται από τους ανώνυμους και επώνυμους αρθρογράφους, αλλά και εν είδει «κουτσομπολιού», περί δήθεν «εκλεκτών» και «εξωγενών παρεμβάσεων τρίτων», είναι άκρως ψευδή και δυσφημιστικά, και εφόσον συνεχιστούν, θα βρεθούμε στην δύσκολη θέση να επιδιώξουμε την ικανοποίηση της ηθικής μας βλάβης με κάθε νόμιμο μέσο.

Τέλος, οι δημότες αλλά και όλοι οι πολίτες της Άνδρου πρέπει να γνωρίζουν, ότι η νέα δημοτική αρχή, με Δήμαρχο τον Θεοδόσιο Σουσούδη, θα εκπληρώνει από της ανάληψης των καθηκόντων της, την 1η Ιανουαρίου 2024, τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τις οποίες εξελέγη, μέχρι το τέλος της θητείας της, την 31η Δεκεμβρίου 2028, όπως θα επιβεβαιωθεί άλλωστε πανηγυρικά και από την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το μεγαλείο ενός ανδρός που εγκαταλείπει μία θέση ευθύνης χαρακτηρίζεται από το έργο που αφήνει ,από την διαχείριση των οικονομικών που χειρίσθηκε και από την εντιμότητα να απολογηθεί όχι για αυτά που έπραξε , αλλά κυρίως για αυτά που θα έπρεπε να πράξει και δεν έπραξε. Αναμένουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ένσταση με την αντενσταση τι διαφορά έχουν? Βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και νηστεύουμε ε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζω μια ανακοίνωση η οποία ξεκινάει λάθος. Προφανώς δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να διαβάσει το κείμενο πριν το δημοσιεύσει! Έλεος!!! Εξηγούμαι…
Ο νέος Δήμαρχος εκλέχθηκε δημοκρατικά, υπάρχει μεν η μικρή διαφορά αλλά δεν αμφισβητεί το δημοκρατικό αποτέλεσμα. Ο πρώην δήμαρχος κινήθηκε με βάση τα δικαιώματα που του δίνονται στο να κάνει ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο νυν κάνει αντενσταση όπως μπορεί σύμφωνα με την διαδικασία και καλά κάνει για να προστατεύσει το συμφέρον του. Επίσης απειλεί με μηνύσεις όπως δημοκρατικά και ελεύθερα μπορεί να κάνει! Οι μεταδημοτεύσεις που επικαλείται έγιναν παράνομα; Αν ναι να μας προσκομίσει τα στοιχεία! Στη δικαιοσύνη προφανώς και να μην αφήνει αιχμές για κάτι που δεν ξέρει! Όσο αφορά στις φήμες, θα θυμίσω ότι η πλευρά Λοτσάρη κατέθεσε το δικόγραφο! Ας το καταθέσει κι αυτός για να μη διακινούνται φήμες για την αντενσταση του.