"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κύριε Σουσούδη" - Επιστολή εργαζόμενου που απολύθηκε...

 

Κάδοι τον Δεκαπενταύγουστο του 2013 στο δρόμο για τον Ζόργκο.

(Σήμερα το απόγευμα βρήκαμε το παρακάτω γράμμα που έστειλε εργαζόμενος με σύμβαση επί 10ετία στην καθαριότητα του Δήμου Άνδρου. Μάς ξάφνιασε το περιεχόμενο. Ακόμα κι εμείς που δεν έχουμε πολλές ελπίδες για τη νέα δημαρχία Σουσούδη δεν περιμέναμε τις τόσο βιαστικές κι επιθετικές κινήσεις του επανερχόμενου δημάρχου. Περιμέναμε να κρατήσει κάποια προσχήματα για όσους εργαζόμενους δεν τον ψήφισαν και δεν πρόσκειντο σε αυτόν. Νομίζαμε πως οι 27 ψήφοι διαφορά θα τον υποχρέωναν να δείξει σύνεση και θα κρατούσε κάποιες ισορροπίες. Τουλάχιστον θα περίμενε κανείς να λήξουν οι συμβάσεις εργαζομένων επί πολλά χρόνια πριν τους απολύσει.

Ατυχώς γι΄αυτούς ο επανελθών δήμαρχος δεν περίμενε ούτε μια ώρα και τους απέλυσε πρωτοχρονιάτικα. Μας εξέπληξε η κίνηση του και όσα γράφει ο απολυθείς εργαζόμενος. Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε πλήρως τις αμφιβολίες μας ως προς το πρόσωπο του και την πολιτεία του. Εμείς και το σάιτ μας που απολαμβάνουμε την αποδοχή και την αγάπη των ανδριωτών σε όλο τον κόσμο δεν τον έχουμε ανάγκη. Το πρόβλημα είναι όμως πως η Άνδρος και οι κάτοικοί, που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί, έχουν απόλυτη ανάγκη από έναν συνετό δήμαρχο. Πέρα από μισαλλοδοξίες. Από τα πρώτα δείγματα του κ. Σουσούδη βλέπουμε πως λείπει η σύνεση και περισσεύει η μισαλλοδοξία. Κρίμα...  - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κύριε Σουσούδη

Στα πλαίσια της ενότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης πού διατυμπανίζατε προεκλογικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το πρωτοχρονιάτικο δώρο πού μας κάνατε 1-1-2024 με την ανακοίνωση προσωπικά στον κάθε ένα από εμάς που εργαζόμαστε για την καθαριότητα του νησιού μας τις απολύσεις μας.

Μας απασχολούσε ο κύριος Φραγκέτης ο οποίος μας είχε ξανά απολύσει αρχές Δεκεμβρίου, αλλά τότε με παρέμβαση του κυρίου Λοτσάρη μας κράτησε στην εργασία μας. Η σύμβαση πού είχε υπογραφή μεταξύ του κυρίου Λοτσάρη και Φραγκετη έληγε τέλος του 2024 . Δηλαδή για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Συνολικά απολύσατε 16 άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται για 16 οικογένειες του νησιού μας. Όλοι εμείς εργαζόμαστε στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου πολλά χρόνια οι περισσότεροι. Μας είχε ο Γ. Γλυνός. Μάς είχατε κι εσείς. Μάς βρήκε και ο Δ. Λότσαρης. Και όταν ανέλαβε δεν απέλυσε κανέναν.

Εσείς όμως επανερχόμενος δεν αντέξατε. Δεν κρατηθήκατε και δεν περιμένατε να τελειώσουν οι συμβάσεις μας. Μάς κάνατε πρωτοχρονιάτικο δώρο την απόλυση και την αναζήτηση εργασίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Απευθυνόμαστε προσωπικά σε εσάς γιατί ο κύριος Φραγκέτης μας είπε ότι εσείς του αποστείλατε την επιστολή με τα άτομα που θα απομακρυνθούν. Όσοι δεν ήταν της πολιτικής αρεσκείας σας! Έτσι θα ενώσετε την Άνδρο;

Να είστε καλά και καλή πρωτοχρονιά ο Θεός θα σάς κρίνει μιας και εκκλησιαστήκατε το πρωί της πρωτοχρονιάς στον Άγιο Γεώργιο στην Χώρα πριν μάς απολύσετε. Προφανώς για να σάς φωτίσει όπως γράφει και αγαπημένο μέσο επικοινωνίας σας που διερμηνεύει τα της σχέσης μας με τα θεία…

Να είστε καλά! Και του χρόνου!

Εργαζόμενος 10 χρόνια στην καθαριότητα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κι άλλες απολύσεις σήμερα, 05/01/24... τουλάχιστον ο κ. Λοτσάρης, εξ όσων γνωρίζω φυσικά, δεν είχε απολύσει ΚΑΝΕΝΑΝ υπάλληλο, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης.. Αυτός, εικάζω, είναι επομένως ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Σουσούδη και της ομάδας του..

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια τέτοιου περιεχομένου επιστολή έπρεπε να είναι ενυπόγραφη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βάλε Μολόχα 18 του μηνός

This comment was minimized by the moderator on the site

Πείτε μας λίγο και ποιους επέλεξε ο κ. Σουσούδης να είναι με την αρχή του χρόνου δίπλα του σε σημαντικές θέσεις, που με το καλημέρα ξεκίνησε τις απολύσεις εργαζομένων που τάσσονταν με την αντίθετη παράταξη και βόλεψε τους δίκους του, άτομα τα οποία δεν εκλέχτηκαν καν δημοτικοί σύμβουλοι και έλαβαν μόνο κάποιες δεκάδες ψήφους... Επειδή η ομάδα του κ. Σουσούδη μίλησε για "εκμετάλλευση" ανθρώπων που είχαν ανάγκη για εργασία και συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Λοτσάρη, ο κ. Σουσούδης ουσιαστικά δεν επέλεξε την ίδια τακτική; Να δείτε τώρα, όμως, πώς θα "φαγωθούν" όλοι οι Σουσουδικοί μεταξύ τους, καθώς η πλειοψηφία έχει τάσεις αυτοπροβολής και όλοι είναι αδύνατο να πάρουν την θέση που τους έχει ταχτεί.. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το σόου! Χαχαχα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αλήθεια σε τσούζει, προβλέψιμε! Το προεκλογικό παιχνίδι εις βάρος των ανθρώπων που αναζητούσαν δουλειά δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο ή στα μουγκά! Έπαιξες, εξαπάτησες, έχασες, τώρα απολογήσου σε αυτούς που κορόιδεψες για δήθεν εργασιακή αποκατάσταση. Το δημόσιο χρήμα δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια κάθε πονηρούλη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο προβλέψιμη πια...
Όνομα και πράγμα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχίσαμε τα καραγκιοζιλικια και τους τραμπουκισμους

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΈΧΤΗΚΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Είπαμε προεκλογικά: ΕΝΟΤΗΤΑ και σοβαρότητα...
Και πολύ μεράκι, απαραίτητο συστατικό για πρωτοχρονιάτικες απολύσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πιάστο από φα ματζόρε....

Περισσότερα