Ο κ. Σουσούδης απαντά για τις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις του

 
 
(ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Στο facebook αλίευσε κι έστειλε ο συνεργάτης μας την απάντηση του δημάρχου Σουσούδη στο γράμμα του απολυθέντος εργαζόμενου που δημοσιεύθηκε στο Εν Άνδρω στις 2 Ιανουαρίου 2024 και αναφερόταν στις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις 16 εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας για πολιτικούς λόγους.
Με δεδομένο πως η επιστολή του απολυθέντος εργαζόμενου προκάλεσε μεγάλη αίσθηση για την πολιτική εμπάθεια και μισαλοδοξία του επανελθόντος δημάρχου (φανταστείτε πως την διάβασαν σε 36 ώρες 5.554 αναγνώστες και σχολιάστηκε και για τις νομικές και για τις πολιτικές αστοχίες της) θα περίμενε κανείς η απάντηση του κ. Σουσούδη να απευθυνόταν κυρίως στο Εν Άνδρω εξηγώντας την δική του άποψη ώστε οι χιλιάδες που διάβασαν την επιστολή στον ιστότοπο μας να διαβάσουν και την απάντηση του. 
Φευ, ο κ. Σουσούδης υπερβαίνοντας τα όρια κάθε λογικής επικοινωνίας απάντησε στο facebook! Και με αναδημοσίευση σε προσωπικά φιλικό του μέσο! Ουσιαστικά μόνος του περιόρισε το εύρος της απάντησης του. Ίσως γιατί λειτουργεί εμπαθώς και μισαλλόδοξα απέναντί μας. Ίσως γιατί δεν γνωρίζει να απαντά ευθέως σε όσους θέτουν τα θέματα. Ίσως γιατί δεν αντέχει τον διάλογο. Ίσως όμως και να μην ξέρει να διαλέγεται αν κρίνουμε το πόσο απέφυγε τον διάλογο όλα τα χρόνια που πολιτεύεται.
Του αρκούν στο ξεκίνημα της "δεύτερης φοράς" του οι 27 ψήφοι διαφορά της νίκης του σε ένα νησί για να δηλώσει αμετροεπώς πως... "ο λαός μίλησε"!!! Αυτό σε ένα νησί που ο ίδιος διαίρεσε και εξακολουθεί να διαιρεί ανάμεσα στους "δικούς" του και τους... άλλους!!! Ευχής έργο θα ήταν να καταλάβει το λάθος του σύντομα και να πορευτεί με σύνεση στη νέα θητεία του κι όχι με την μισαλλοδοξία που εκφράζουν οι πρώτες μέρες της επιστροφής του. Η "δεύτερη φορά" του ξεκίνησε με τους χειρότερους δυνατούς πολιτικά και κοινωνικά όρους. Kaι το ότι ξεκίνησε πρωτοχρονιάτικα με απολύσεις που όπως κατηγορείται έχουν πολιτική χροιά δεν διαψεύδεται πουθενά στο κείμενο του και το ότι αυτό είναι πολιτικά καταστροφικό για το νησί δεν αναιρείται.
Όσο ως προς την απάντηση του αυτή καθαυτή και τα όποια στοιχεία παραθέτει ας την κρίνουν οι γνωρίζοντες την επάρκεια της.) 
 
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ
 
Μα αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί αναλγησίας και μαθημάτων ηθικής, αξίζει να αφιερώσετε τρία λεπτά προκειμένου να γνωρίζετε τα γεγονότα και την αλήθεια.
Έγκαιρα!!! και με απόλυτο σεβασμό στους πόρους του Δήμου μας, στους εργαζόμενους και στο δικαίωμα του πολίτη στην καθαριότητα, είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο του πρώην δημάρχου να υπονομεύσει την επόμενη μέρα, τινάζοντας στον αέρα τον προϋπολογισμό της αντίστοιχης εργολαβίας, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις εκλογικές του ανάγκες.
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
• Στις 23 Μαρτίου 2023, υπέγραψε με εταιρεία πολυετή σύμβαση για την καθαριότητα του νησιού μας. Σύμβαση η οποία έληγε τον Μάρτιο!!! του 2025.
Χρησιμοποίησε χρήματα και πόρους του Δήμου μεταγενέστερων ετών 2024 και 2025 και άλλης δημοτικής θητείας.
• Η σύμβαση προέβλεπε την πρόσληψη 18 υπαλλήλων, είχε διάρκεια ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 607 χιλιάδων ευρώ για να πραγματοποιηθούν 8.460 ημερομίσθια!
ΟΜΩΣ:
• Αντί για 18 υπαλλήλους ο εργολάβος προσέλαβε με εντολή του κ. Λοτσάρη και άλλους 20, δηλαδή 38 εργαζόμενους! Στους πρώτους 9 μήνες "κατανάλωσε" περισσότερα από 500.000 ευρώ, όταν θα έπρεπε για 12 μήνες να έχει "καταναλώσει" 303.000 ευρώ.
Με αυτή τη πρακτική της άκρατης ασυδοσίας και μικροπολιτικής ο δήμος θα δαπανήσει 606.000 ευρώ για 12 μήνες.
Δηλαδή ΟΛΟ το ποσό του προϋπολογισμού των ΔΥΟ ΕΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!
Επισημάναμε, πως με τον ξέφρενο ρυθμό η εργολαβία θα τιναχτεί στον αέρα. Και η Άνδρος θα μείνει χωρίς υπηρεσία καθαριότητας για τους μετέπειτα 12 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2025.!
ΣΥΝΕΠΩΣ:
Είναι ολοφάνερο ότι, ο πρώην δήμαρχος χρησιμοποίησε δημόσιους πόρους για να διεκδικήσει την επανεκλογή του, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των ανθρώπων να δουλέψουν!
Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι, δέσμευσε χρήματα από τα δύο επόμενα έτη, υπονομεύοντας την επόμενη διοίκηση και ένα ολόκληρο νησί.
Η αδιαφορία του για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, καθώς και η αλόγιστη σπατάλη πόρων, δείχνει μια ανήθικη πολιτική τακτική.
Αυτά σε συνδυασμό με το υποκριτικό δελτίο τύπου του, όπου κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς, συνιστούν έναν αλλόκοτο χαρακτήρα, από τις πρακτικές του οποίου, ευτυχώς απαλλάχτηκε το νησί μας.
• Κανείς δεν δικαιούται να "παίζει" με την ανάγκη του πολίτη για εύρεση εργασίας.
• Κανείς δεν δικαιούται να πράττει με τις δικές του σκοπιμότητες και να υποθηκεύει ολόκληρο το δήμο.
Στον ισχυρισμό πως η νέα δημοτική αρχή έστειλε λίστα απολύσεων το σχόλιο είναι ένα και ξεκάθαρο:
Είναι άκρως υποκριτική.
Εκείνος που απολύει ουσιαστικά τους ανθρώπους ΟΛΗΣ της εργολαβίας, είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Λοτσάρης, Αφού όλοι οι (38) υπάλληλοι, θα απολύονταν με το τέλος των ημερομισθίων και ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 606.000 ευρώ, γεγονός που θα συνέβαινε σε μόλις τρεις μήνες από σήμερα, δηλαδή τον Μάρτιο του 2024.
Τσάμπα ο κόπος λοιπόν για τόσο υποκριτικό μελάνι και τόση κακία.
Τρία απίθανα δημοσιεύματα για να στηρίξουν τις ανεκδιήγητες οικονομικές σοφιστείες του Δ. Λοτσάρη και συνεργατών, τα οποία εκθέτουν αυτούς που τα γράφουν.
Η τοξικότητα και η υποκρισία που έφερε στο νησί η διοίκηση Λοτσάρη, επιτέλους παίρνει τέλος.
Ο λαός αποφάσισε!!!
Όσο για τις συκοφαντίες, το έργο το έχουμε ξαναδεί, όμως τώρα δεν θα ανεχτούμε πλέον παρόμοιες καταστάσεις.
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης
Δήμαρχος Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από όσα διαβάζω καταλαβαίνω ότι οι δύο δήμαρχοι ( πρώην και νυν ) μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταλλάσσουν κατηγορίες.
Οι δημότες δεν τους ψήφισαν γι αυτό. Και στην τελική δεν τους ενδιαφέρει. Τους ψήφισαν για να δουλέψουν.
Και κ. Λοτσάρη από τα λίγα που διαβάζω έχω καταλάβει ότι δε λειτουργήσατε ως δήμαρχος για όλους τους Ανδριώτες και κ. Σουσούδη η πρώτη σας τετραετία δεν ξεχωρίζει για το έργο σας.
Δουλέψτε, λοιπόν, και οι δύο υπέρ της ´Ανδρου και των Ανδριωτών.

Σας ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι άλλες απολύσεις σήμερα, 05/01/24... τουλάχιστον ο κ. Λοτσάρης, εξ όσων γνωρίζω φυσικά, δεν είχε απολύσει ΚΑΝΕΝΑΝ υπάλληλο, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης.. Αυτός, εικάζω, είναι επομένως ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Σουσούδη και της ομάδας του..

This comment was minimized by the moderator on the site

Πως τα γράφει ο μπαγάσας,πλάκα έχει που χρησιμοποιεί και αριθμούς. Ηθοποιός έπρεπε να είχε γίνει.Τίποτα απο αυτά δεν ισχύει.
Στο κάτω κάτω εάν είσαι δήμαρχος με "κοκόνια" βρίσκεις λύσεις, "ψαρεύεις" πακέτα που μοιράζει το κράτος και μπαλώνεις κενά που συναντάς όπως έκανε ο Λοτσάρης με τον Κάβουρα όλα αυτά τα χρόνια.
Αντιθέτως ο Θεοδόσης επαναπαύεται στα πακέτα που είχε ψαρέψει ο Λοτσάρης και όταν πονάει χέρι ,κόψει χέρι.
Απάντηση στον "προς ερώτηση": Όσοι είχαν βάλει υποψηφιότητα με τον Λοτσάρη πήραν πόδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικώς θα μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει;;;ο Λοτσάρης δαπάνησε ΟΛΑ τα χρήματα που υπήρχαν για την καθαριότητα προσλαμβάνοντας περισσότερους υπαλλήλου ,όπως λέει ο Σοσούδης;;;Έκανε καλά ο Σουσούδης που απέλυσε όσους απέλυσε;;;καλά θα ήταν να ξέραμε και τα ονόματά τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή αρχή θα φλομώσουμε πάλι με τις μαλα...ς του!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακομη δεν αρχισαμε οι φαγομαρες και οι εμπαθειες απο τις δυο πλευρες πανε και ερχονται ,ειναι δυστιχως λυπηρο.
Με τετοιου ειδους επιπεδο προσωπικου ανταγωνισμου και κριτικης δεν προκειται οι ανθρωποι αυτοι να προσφερουν
τιποτα στο νησι παρα μονο ζημεια θα κανουν, και μιλαω παντα για τις δυο πλευρες.
Θα μου πειτε οτι ψηφισαμε και τους γνωριζαμε και τους δυο τι περημεναμε να δουμε κατι διαφορετικο??
Φυσικα και οχι , ομως επρεπε καποιο να ψηφισομε ελπιζοντας οτι τουλαχιστον αυτος θα αφηνε πισω του τις προσωπικες
εμπαθειες και θα προχωρουσε μπροστα σαν δημαρχος η σαν αντιπολιτευση για μια καλυτερη μερα για την Ανδρο.
Υπαρχει πολυς χρονος μποστα ,αφηστε λοιπον την μικροπολιτικη και δουλεψτε για αυτα που σας ψηφισαμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ονοματα μπορουμε να τα μαθουμε?