ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΤΣΑΡΗ: Η Άνδρος ήταν καθαρή. Ο κ. Σουσούδης αντί να χτίσει σε ότι θετικό βρήκε, διαλύει το μοντέλο καθαριότητας!!!

  

Δ  Ε  Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ  

Δημήτρης Λοτσάρης: "Η Άνδρος ήταν καθαρή, ο κ.Σουσούδης αντί να χτίσει πάνω σε ότι θετικό βρήκε, διαλύει το μοντέλο καθαριότητας."

Ο κ. Δημήτρης Λοτσάρης, σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ.Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο κ. Σουσούδης αντί να εκδίδει ανακοινώσεις που ξεχειλίζουν τοξικότητα, οφείλει να αντιληφθεί ένα πράγμα: ότι θα κριθεί και θα συγκριθεί για ότι κάνει στο θέμα της καθαριότητας. Και κυρίως θα κριθεί από τους πολίτες.

Παρέλαβε ένα νέο και λειτουργικό μοντέλο καθαριότητας , που βελτίωσε το επίπεδο της καθαριότητας στο νησί μας. Αντί να χτίσει πάνω σε ότι θετικό βρήκε, ξεκίνησε με απολύσεις, διαλύοντας αυτό που βρήκε.

Από εκεί και πέρα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του είναι απολύτως ανακριβή. Μέχρι και το Νοέμβριο, ο εργολάβος έχει εξοφληθεί από τους πόρους που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2023 , από τη δική μας δημοτική αρχή. Από τους πόρους για το 2024 δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ, είναι ανέγγιχτοι και θα τους διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή.

Η αρχική μελέτη είχε καθορίσει ως κατώτατο όριο για τη λειτουργία της υπηρεσίας τα 18 άτομα. Οι αυξημένες ανάγκες όμως της καθαριότητας την τουριστική περίοδο αλλά και οι νέες υποδομές κόμποστ επέβαλαν την ενίσχυση με άλλους εργαζόμενους. Και όταν οι ανάγκες αυτές μειώθηκαν, μειώθηκαν και οι εργαζόμενοι.

Διασφαλίσαμε την καθαριότητα στο νησί  ενώ απομένουν και πάνω από 2,200 ημερομίσθια.

Αυτό το οποίο κάνει ο κ. Σουσούδης είναι να διαλύει μια υπηρεσία που λειτουργούσε αποδοτικά και είχε βελτιώσει το επίπεδο καθαριότητας στην Άνδρο. Η ευθύνη ανήκει στον ίδιο, τις συνέπειες όμως θα τις υποστούν οι πολίτες και το νησί μας.

Έχω πει ότι δεν πρόκειται να κάνω μηδενιστικού χαρακτήρα αντιπολίτευση, να κάνω δηλαδή ότι μου έκαναν οι άλλοι. Αντίθετα, μιλάω με προτάσεις. Αυτή τη στιγμή προέχει να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την καθαριότητα. Και υπάρχει τρόπος. Μπορεί να γίνει μια ανάθεση για τις τρεις δημοτικές ενότητες και στη συνέχεια να ξεκινήσει ο κ.Σουσούδης τη διαδικασία ενός νέου διαγωνισμού εφόσον υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι για το 2024."

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια πολλά σε όλες και όλους που γιορτάζουν.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους εσάς που είχατε το Δημαρχείο και σε εσάς που το αναλάβατε ένα σχόλιο. Τα platforms του social media δεν βοηθούν τα προβλήματα του τόπου απλά δείχνουν τις κακίες που έχει ο ένας απέναντι στον άλλο. Πάντα πρέπει να μιλάτε με θετική ενέργεια για τα καλά που είχαν κάνει οι πρώην και πως εσείς οι νέοι θα τελειωσετε τον αγωνα αυτον.
Μόνο έτσι θα πάμε κάποια μέρα μπροστά. ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ--- αυτό μπορείτε να το κάνετε; Αν το κατόρθωσετε θα είναι η μεγαλύτερη νίκη για το νησί μας.
καλός σας χρόνος και η πορεία σας λαμπρή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα !!!Θυμάμαι το 1981 πριν τις εκλογές γέμισαν οι υπηρεσίες της Άνδρου συμβασιούχους από τον τότε υπουργό κύριο Παλαιοκρασα αρχάς Σεπτεμβρίου μόλις έγιναν οι εκλογές τον Οκτώβριο μετά μια εβδομάδα εξαφανίστηκαν όλοι πήγαν σπίτια τους.Κατι τέτοιο μου θυμίζουν τώρα όλα αυτά που γινοντε για συγκομιδή ψήφων και την πληρώνουν μερικοί αφελείς που τους εκμεταλλεύονται μερικοί πολιτικάντηδες χτίζοντας όνειρα σε σαθρά εδάφη τις υγείες μας για 'αυτο μας λένε ζαβαντριωτες βαρέθηκα πάω να ξεκουραστώ Καλήνυχτα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι άλλες απολύσεις σήμερα, 05/01/24... τουλάχιστον ο κ. Λοτσάρης, εξ όσων γνωρίζω φυσικά, δεν είχε απολύσει ΚΑΝΕΝΑΝ υπάλληλο, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης.. Αυτός, εικάζω, είναι επομένως ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Σουσούδη και της ομάδας του..

This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε και οι 2 δήμαρχοι καραγκιόζηδες. Προσλάβετε κόσμο για καθαριότητα μόνιμο και αφήστε απέξω τους απατεώνες εργολάβους που οικονομανε από τα τέλη που εμείς πληρώνουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωωωωχ ήρθε η καταστροφή. Δυστυχώς μετά τα σοβαρά και μελετημένα έργα που είδε η Άνδρος, και μιλάω για όοολο το νησί κι όχι μόνο μπροστά απο την πόρτα του απερχόμενου δημάρχου κυρίου Λοτσάρη,(όπως έκανε ο πρώην και νύν καταστροφέας) την βάψαμε αδέλφια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενώ ο Σουσούδης δε σε κουράζει με τις σαχλαμάρες του......
Χα Χα Χα

This comment was minimized by the moderator on the site

Λοτσαρη κουρασες με τα δελτια τυπου
Άλλη δουλεια δεν εχεις να κανεις;;;;;;;;;;