Άρχισαν τα όργανα! Ή, κάποιοι νομίζουν πως κατέλαβαν την Άνδρο!

 

Τα υπό κατάληψη - από την κ. Α. Βολίκα - γραφεία της Κοινότητας Μπατσίου!

 (Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από τα προεδρεία δύο τοπικών δημοτικών κοινοτήτων, του Μπατσίου και του Γαυρίου. Ρωτήσαμε και μάθαμε ορισμένα περιστατικά με εξωθεσμικούς (αποτυχόντες πολιτευτές του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές). Θα σταθούμε σε ένα εξ αυτών. Η κ. Βολίκα, πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μπατσίου, εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος και ορίστηκε αντιδήμαρχος Μπατσίου με την παράταξη του κ. Σουσούδη. Η κυρία με το "άστε ντου" (έτσι θέλω) δεν παραδίδει το γραφείο της προέδρου στη νέα πρόεδρο Σ. Τουντασάκη. Θεωρεί ότι της ανήκει. Και έτσι εμποδίζει την ομαλή μετάβαση της τοπικής αρμοδιότητας. 

Πρακτικά η κυρία αγνοώντας κάθε έννοια δημοκρατικής μεταβίβασης των γραφείων της Κοινότητας στη νέα κοινοτική ομάδα αρνείται να εγκαταλείψει το γραφείο της προέδρου, το οποίο κατείχε στην προηγούμενη θητεία της! Κατανοητό πως η κ. Βολίκα λόγω ελλιπούς πολιτικής παιδείας δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε και την θεσμική αντίληψη να καταλάβει το ατόπημα. Ως γνωστό η εκλογή κάποιου δεν του προσδίδει αυτομάτως γνώσεις ή αντίληψη. Αλλά ας κάνει τον κόπο η κυρία να δει τι συνέβη σε όλα τα άλλα τοπικά της Άνδρου όπου κανένας πρώην πρόεδρος ή αντιδήμαρχος δεν έκανε κατάληψη γραφείων. Και ας συμμορφωθεί. Ή, ας την συμμορφώσει ο δήμαρχος - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 9 Ιανουαρίου 2024, πρόεδροι και αντιπρόεδροι  των Δημοτικών  Κοινοτήτων Μπατσίου & Γαυρίου στείλαμε επιστολή προς τον Δήμαρχο Άνδρου, κ. Σουσούδη και τα Μέλη Δημοτικού Συμβούλιου, διευκρινίζοντας τον ρόλο και την συνεργασία μεταξύ Δήμου και Κοινοτήτων. 

Πιο συγκεκριμένα αναφέραμε ότι, τα  συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων πρέπει να έχουν αυτονομία αλλά και κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των προβλημάτων της κοινότητας. Ο κ. Σουσούδης , προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ότι θα συνεργαστεί με τους Προέδρους και όλα τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, ακόμα και αυτά που δεν ανήκουν στην παράταξή του. 

Η συνεργασία αυτή πρέπει να έχει θεσμική διάσταση. Αναφερόμαστε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων με τους Προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν εξωθεσμικοί μηχανισμοί και πρόσωπα που διεκδικούν, αυθαίρετα ρόλο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εξωθεσμικής λειτουργίας από πρόσωπα που διεκδικούν να καθοδηγήσουν ή να δώσουν εντολές σε αιρετούς στα τοπικά συμβούλια. Πρόσωπα που δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο και αρμοδιότητα, εμφανίζονται να ομιλούν εκ μέρους του Δημάρχου.

Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να τους ανακαλέσει στην τάξη, να βάλει ένα πλαίσιο συνεργασίας, που να στηρίζεται στη θεσμική λειτουργία αλλά και στο σεβασμό της αυτονομίας και το ρόλο των τοπικών κοινοτήτων. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων δεν είναι υπάλληλοι, έχουν θεσμικό ρόλο, αυτονομία, είναι σε αυτή τη θέση για να δίνουν λύσεις στα τοπικά προβλήματα. Δεν είναι υπάλληλοι ούτε προσφέρονται για να ασκήσουν κάποιοι τα εξουσιαστικά και ρεβανσιστικά τους σύνδρομα.

Οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Δημοτικών  κοινοτήτων Μπατσίου & Γαυρίου. 

  1. Τουντασάκη Σοφία (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μπατσίου)
  2. Πετρίσης Αντώνιος ( Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μπατσίου)
  3. Γρηγορίου Μαριγγέλα ( Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου )
  4. Κατσίκης Νικόλαος ( Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σχετικά με τους νεοεκλεγέντες του επιστήμονα, τι ύφος είναι αυτό, πόση κακία εκπέμπουν τα μάτια τους, πόση χολή βγάζει το στόμα τους, πόσο δείχνουν τα γαμψά νύχια τους έτοιμοι να ορμήσουν στην λεία τους και ιδίως αυτοί που απλά εκλέχτηκαν και δεν έχουν θεσμική θέση.
Δεν είναι δύσκολο να τους αναγνωρίσεις.
Τους βλέπεις στο δρόμο, στην καφετέρια, βλοσυροί, με ύφος σπουδαίου αν και μερικοί αγράμματοι.
Τους βλέπεις στο δημαρχιακό μέγαρο να καμαρώνουν σαν παγώνια.
Κατακαημένη Άνδρο μας.
Κουράγιο.
Σε λίγο και πάνω στον καυγά για την μάσα, θα δεις σκυλοκαυγάδες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήταν να μην πάρει εξουσία αυτή τώρα να δείτε τι έχει να γίνει …….τωρα να δείτε κόσμο που έχει να διώξει και ξεκίνησε με την πρόεδρο του Μπάτσιου και συνεχίζει . Ααα ρε καημένε Σουσουδη τι εχεις να πάθεις
Τα προηγούμενα ήταν πτεσματα μπροστά σε αυτά που σε περιμένουν πέντε χρόνια είναι αυτά άντε να περάσουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Σταματήστε τις κακίες
Γίνεστε ρεζίλι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ποιος διώχνει κόσμο από την Άνδρο και ειδικά από το Μπατσι το ξέρομε πολύ καλά εμείς που ζούμε εκεί και το λέω στον γιο της Αντιδημάρχου που το παίζει νταής στο χωριό

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι τοπικοι γνωρίζουν τι πρεπει να κανουν & μεχρι που φτανουν.Ολα αυτα τα χρονια τα τοπικά δεν τα εξαφάνισε κανείς είτε ήταν δικοί του εκλεγμενοι είτε όχι.
Όλα αυτά δείχνουν και τον χαρακτήρα των εκλεγμένων…όχι ότι δεν τον γνωρίζαμε…
Οι εκλεγμένοι λοιπόν έχουν ρόλο! Ιδανικό θα ήταν όλοι οι εκλεγμένοι να είχαν ρόλο κ δουλειά… Δημοτικοί & τοπικοί´, αυτός ο τόπος μόνο ετσι θα παει μπροστα. Οχι με παιδιαρίσματα κ καρεκλομανίες…

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι καθε λογης υποψηφιοι που τελικα δεν εκλέχτηκαν, δεν εχουν κανενα τυπικο και ουσιαστικο δικαίωμα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλιες με τα εργαλεία ( έμψυχα και άψυχα) του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ σε καμμια τους μορφη !!!
Ειναι παρανομο, ειναι επικινδυνο και σε περίπτωση κατι να παει στραβά, θα το πληρωσουν οι νομιμα εκλεγμενοι και με βαση την νομοθεσια εκπροσωποι του ΔΗΜΟΥ και της κάθε Τοπικης Δημοτικής Κοινότητας !!!!
Πόσο πιο απλά να το επισημάνουμε !!!!
Δεν ξεκινάει καλά έτσι η νέα διοιίκηση !!!!
Ο εισαγγελέας θα ειναι αμείλικτος σε κάθε παραβίαση των νόμιμων λειτουργιών των ΟΤΑ .

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας έχει φάει η μ......

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαγράφηκε μια λέξη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατάδεχεται να μείνει στο ίδιο γραφείο; ας της εξηγήσει κάποιος ότι έχει άλλο ρόλο και μάλιστα καλύτερο είναι αντιδήμαρχος χαχαχαχχαχαα
Βρε Θεοδόση σεμινάρια τίτλων δεν τους έκανες μόνο για το πώς θα σας έκλεβαν ψήφους οι άλλοι ήταν τα σεμινάρια έλεος!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ερθουν ψυχίατροι στο νησί…. Θα σκισουν τα πτυχία τους & θα φυγουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Γαύριο ο Φραντζέσκος έχει πάρει ήδη τις μπουλντόζες....
....και στην κοπή της πίτας ήταν πάνω στην εξέδρα των επισήμων!!!!!!!

Περισσότερα