Οι πολλαπλές συνέπειες των μαζικών απολύσεων στην Άνδρο...

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόλυσης εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, που έχει αρχίσει από την πρωτοχρονιά. Οι εργαζόμενοι - συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου - απολύονται από τον εργολάβο, ο οποίος έχει σύμβαση με τον Δήμο για την εκτέλεση εργασιών γύρω από τον τομέα καθαριότητας.

Για την ιστορία κι όπως κατήγγειλε με γράμμα του στο Εν Άνδρω απολυθείς εργαζόμενος στις 2/1 όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε μήνυμα σε αρκετούς εργαζομένους περί απόλυσης τους την 31/12/2023. Μετά από αντιδράσεις και προφανή νομικά προβλήματα, που επισημάνθηκαν από ειδικούς (και στο Εν Άνδρω), άρχισαν να έρχονται στα mail των εργαζομένων οι απολύσεις - ζητώντας τους να τις υπογράψουν με ημερομηνία τις πρώτες ημέρες του 2024. 

Πέρα από τις ενστάσεις που δημόσια έχουν διατυπωθεί γύρω από τη νομιμότητα των εν λόγω απολύσεων - αφού ουσιαστικά πρόκειται για ομαδικές απολύσεις - καθώς για το θέμα θα πρέπει να τοποθετηθεί και η επιθεώρηση εργασίας της Άνδρου, έχει ενδιαφέρον πως:

- Δεν έχει δημοσιοποιηθεί (εκτός από το Εν Άνδρω) για το γεγονός των έκτακτων απολύσεων, που έχει ως συνέπια να μείνουν ξαφνικά χωρίς εισόδημα αρκετές οικογένειές του νησιού

- Δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία ενέργεια του δημάρχου προς τον εργολάβο και για το πως αυτός θα εκτελέσει το αντικείμενο της καθαριότητας (βάσει της σύμβασης που έχει αναλάβει με τον Δήμο) με λιγότερους εργαζόμενους.

Η σιωπή του δημάρχου (κοντεύουν πια 15 μέρες) δείχνει πως ήταν δική του πρωτοβουλία οι ομαδικές απολύσεις. Κι είχαν και χαρακτήρα πολιτικής εκδίκησης καθώς οι απολυόμενοι αυτοί δεν τον στήριξαν στις εκλογές. Γυρίσαμε δηλαδή στην Άνδρο πίσω δεκαετίες. Τότε που κάθε κυβέρνηση ή κάθε διοίκηση έδιωχνε τους προηγούμενους εργαζόμενους για να προσλάβει τους δικούς της αποδιοργανώνοντας το σύστημα διοίκησης για ένα-δύο χρόνια. Πάνω που είχαν περάσει κοντά 20 ολόκληρα χρόνια με σχετική ηρεμία και ανάλογο πολιτικό πολιτισμό. Κρίμα για την Άνδρο, που ο ρεβανσισμός και η μνησικακία των νικητών των 27 ψήφων οδήγησε το νησί σε τέτοιο πισωγύρισμα. 

Τώρα πέρα από το πραγματικό γεγονός πως 16 οικογένειες του νησιού θα στερηθούν χειμωνιάτικα ένα ελάχιστο αυτό εισόδημα μένει να φανεί με ποιους θα αντικατασταθούν, πότε και με πια κριτήρια. Κι ακόμα μένει να φανεί στο επόμενο διάστημα πιο μοντέλο καθαριότητας θα επιλέξει ο σημερινός δήμαρχος, με ποιους θα το λειτουργήσει και πως αυτό θα αποδώσει ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία σε μερικούς μήνες έρχεται...

Τώρα αν το νέο μοντέλο και οι νέοι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν δεν καταφέρουν να λειτουργήσει σωστά η Άνδρος κι αν γυρίσουμε πάλι  πίσω στο 2018 και 2019 όπου επί δημαρχίας Σουσούδη οι κάδοι ήταν ξέχειλοί καλοκαίρι και χειμώνα και η Άνδρος πνιγόταν στο σκουπίδι αυτό μένει να φανεί. Η ευθύνη πλέον από εδώ και πέρα για ότι γίνει καλό ή κακό βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον δήμαρχο Σουσούδη…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει να το ομολογήσω, αργείς αλλά στο τέλος καταλαβαίνεις.
Οι 16 απολυθέντες του αρχικού μηνύματός σου...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γράφετε λάθος και λέτε ψέματα. Διαστρέφετε την πραγματικότητα. Δημοσιεύσαμε ένα γράμμα απολυθέντος εργαζόμενου. Δεν δημοσιεύσαμε κανένα δικό μας μηνυμα. Συνεπώς εσείς είτε δεν καταλάβατε είτε λέτε ψέματα και διαστρέφετε την πραγματικότητα.
Δεν δημοσιεύουμε ψέματα. Δεν απαντάμε σε ψέματα. Γι' αυτό και το αρχικό γράμμα διάβασαν 6.724 !!! Και το πρώτο δελτίο τύπου των τοπικών Γαυρίου και Μπατσίου με το πολιτικό σχόλιο μας 5.759 !!!.
Αυτά εσείς τα λέτε "τελειώματα"; Μάλλον έχετε χάσει τον μπούσουλα. Το Εν Άνδρω μετεκλογικά ανέβηκε σε αναγνωσιμότητα 40% σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο !!! Αυτό εσείς το λέτε "τελειώματα";;;;
Εμείς το λέμε αξιοπιστία, ενημέρωση, ικανότητα να θέτεις την ατζέντα σε ένα νησί που αναζητά διέξοδο, διάλογο, ικανότητα ενημέρωσης και πολιτικού σχολιασμού. Κάτι που στερείστε εσείς που είστε στα "ντουζένια" σας.
Αυτά. Κι άλλη φορά όχι αμετροεπή ψέματα και διαστροφές της πραγματικότητας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πισω ολοταχώς!! Όπισθεν χωρις φρενα…σε κατήφορο!