Οι μάσκες έπεσαν: Ο Ν. Καλλιβρούσης - κομματάρχης του Βρούτση στην Άνδρο - καταγγέλλεται από την ΠΝΟ σαν πολιτικά καταχθόνιος και ανεπιθύμητος !!!

 

(Σε μια αποκαλυπτική καταγγελία της η ΠΝΟ ξεμπροστιάζει τον πολιτικό ρόλο του Νίκου Καλλιβρούση, γνωστού κομματάρχη του Γ. Βρούτση στην Άνδρο, ως μηχανορράφου συνεργάτη επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ - παντός καιρού - "για να καλύψει τις δικές του πράξεις και παραλείψεις, να εντάξει τον ΕΛΟΕΝ στους φορείς της Κυβέρνησης με την υπογραφή σχετικών μνημονίων, ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου" !!!

Ο εν λόγω κύριος - με πολιτική ευθύνη του κ Γ. Βρούτση που τον διόρισε και τον προωθεί από την εποχή Σαμαρά - βρίσκεται σήμερα εκτεθειμένος με μια ανοικτή δημόσια καταγγελία της ΠΝΟ "για καταχθόνιο έργο" ως πρόεδρος του ΕΛΟΕΑΝ και διαχειριστής των χρημάτων των Ναυτικών.

Όπως αποκαλύπτεται στην ανοικτή καταγγελία της ΠΝΟ ο κομματάρχης του κ. Βρούτση είναι παντός καιρού. Επιβίωσε πολιτικά και επί Κατρούγκαλου και ΣΥΡΙΖΑ και επί Γεωργιάδη και Χατζηδάκη της ΝΔ. Και προσπαθώντας να παραδώσει το ταμείο των Ναυτικών (ΕΛΟΕΑΝ) πέραν των θελήσεων των Ναυτικών και κόντρα στις αποφάσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Α. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε συμφωνήσει με την ΠΝΟ.

Τι θα γίνει άραγε από εδώ και πέρα μετά την ανοικτή σύγκρουση της ΠΝΟ μαζί του; Πόσο ο Γ. Βρούτσης θα προστατεύει τον παντός καιρού κομματάρχη του που "διέπρεψε" επί ΣΥΡΙΖΑ και "διαπρέπει" και επί ΝΔ κόντρα στις θελήσεις των Ναυτικών; Είναι απορίας άξιο. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια στον Πειραιά κόντρα στους Ναυτικούς, αλλά και στην Άνδρο, όπου παίζει - ελέω του Κυκλαδάρχη - ρόλους... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)  

 

Ο Ν. Καλλιβρούσης, άνθρωπος για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις καταστάσεις. Και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, όπως τον περιγράφει στην ανοικτή καταγγελία της η ΠΝΟ. Και στην Άνδρο άνθρωπος του Γ. Βρούτση !!!

Οι μάσκες έπεσαν.

Η ίδια η θρασύτητα του γνωστού Νικολάου Καλλιβρούση, διορισμένου Προέδρου στον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), τον πρόδωσε. Είναι η γνωστή διαδρομή του πιο πάνω κυρίου, ο οποίος αφού ξεπούλησε και παρέδωσε με τον Νόμο Κατρούγκαλου στον ΣΥΡΙΖΑ τα επικουρικά Ταμεία των Ελλήνων Ναυτεργατών, βρέθηκε να είναι μυστικοσύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μυστικοσύμβουλος του Υπουργού Εργασίας και επί Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε Αντιπρόεδρος στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), όπου και προσπάθησε να πείσει τον τότε Υπουργό Εργασίας, κ. Κ. Χατζηδάκη να καταθέσει στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2022 τροπολογία κατάργησης του ΕΛΟΕΝ, και ένταξης του στο ΝΑΤ με αντίστοιχη απορρόφηση των αποθεματικών του ύψους περίπου 63 εκατομμυρίων ευρώ.

Η άμεση αντίδραση τότε της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Προέδρου της Εστίας Ναυτικών, με ανοιχτές καταγγελίες και επαφές με τον Υπουργό, απέτρεψαν τα πιο πάνω σχέδια και αμέσως αποσύρθηκε η παραπάνω τροπολογία και διατηρήθηκε έτσι η αυτοτέλεια της λειτουργίας του ΕΛΟΕΝ.

Παρόλα αυτά, «ειδικός» περί των ασφαλιστικών θεμάτων, Ν. Καλλιβρούσης, συνέχισε τα υποχθόνια σχέδια του με νέα φόρμουλα και μάλιστα, με την υποβοήθηση αυτή τη φορά, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εργασίας, όπου και προσπάθησε, για να καλύψει τις δικές του πράξεις και παραλείψεις, να εντάξει τον ΕΛΟΕΝ στους φορείς της Κυβέρνησης με την υπογραφή σχετικών μνημονίων, ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία και υπογράφουν μόνο τα νομικά πρόσωπα που χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Το νεότερο αυτό σχέδιο του κ. Καλλιβρούση, ήρθε στην δημοσιότητα από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του προς τον ίδιο, τελεσιγραφικά αναφερόταν σε μη συνέχιση καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγεί ο ΕΛΟΕΝ αν δεν υπογραφεί το πιο πάνω μνημόνιο.

Η άμεση, και πάλι, αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και η έκτακτη συνάντηση που ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 7-12-2023 χωρίς χρονοτριβή με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στην οποία αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Καλλιβρούσης ήδη από το προηγούμενο ΔΣ του ΕΛΟΕΝ και χωρίς καμία ενημέρωση του νέου ΔΣ είχε συμφωνήσει την υπογραφή του εν θέματι μνημονίου, πράγμα όμως αντίθετο με το υφιστάμενο πραγματικό και νομικό καθεστώς του ΕΛΟΕΝ, όχι μόνο απέτρεψαν το επιχειρούμενο πιο πάνω σχέδιο, αλλά οι αντιρρήσεις της Ομοσπονδίας μας, όπως αναπτύχθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Εμμανουήλ Τσικαλάκη, εξ οφιτσίου Πρόεδρο της Εστίας Ναυτικών και Αντιπρόεδρο του ΕΛΟΕΝ, έγιναν δεκτές από τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος και δήλωσε στο τέλος της σύσκεψης, ότι τα επιδόματα θα συνεχίσουν να χορηγούνται κανονικά στους δικαιούχους Ναυτικούς, και αποδέχτηκε την απορρόφηση του ΕΛΟΕΝ από την Εστία Ναυτικών ούτως ώστε να εκλείψουν τα κατά καιρούς παρουσιαζόμενα προβλήματα και μάλιστα δήλωσε ότι η όλη διαδικασία απορρόφησης θα αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, λαμβάνοντας σχετική πολιτική απόφαση.

Και ενώ με τον παραπάνω τρόπο θα διασφαλίζονταν πλήρως τα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ, τα οποία και είναι χρήματα των Ελλήνων Ναυτικών, χωρίς καμία συμμετοχή του Κράτους, ο καταγγελλόμενος, εκμεταλλευόμενος την αλλαγή του Υπουργού Εργασίας, προσπαθεί νυν να αποτρέψει την υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης του πρώην Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, περί «απορρόφησης και ένταξης του ΕΛΟΕΝ στην Εστία Ναυτικών», πράγμα το οποίο ο ίδιος, περιχαρής, δήλωσε στις 10 Ιανουαρίου 2024 στον Διευθυντή της Εστίας Ναυτικών, παρουσία και λοιπών μαρτύρων.

Φτάνει πια! Ο κύριος Καλλιβρούσης ξεπέρασε κάθε όριο.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω το καταχθόνιο έργο του και οι απώτεροι σκοποί του και ούτε βέβαια μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος σε Οργανισμό που διαχειρίζεται δικά μας χρήματα.

Ο κύριος αυτός είναι persona non grata τόσο στους Έλληνες ναυτικούς όσο και στον Πειραιά.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα ακόμα δεν έχουν χωνέψει τα τραπεζωματα και έχουν καούρες από την μάσα με τον " παππού" ..... ΓΛΥΦΤΕΣ για μια ταβέρνα ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την αξία του δεν κατέχει τίποτα ο συγκεκριμένος, πολύ το γλυψιμο ναι αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε γνωρίζουμε τι μέρος του λόγου είναι. Το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι το νησί και οι συντοπίτες του είναι μικρός ο τόπος και θυμόμαστε πολλά και πολλοί!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το καλοκαιρινό τραπεζωμα στην Άνδρο από τον ""παππού"" βλέπω έπιασε τόπο σε κάτι χρεωκοπημενους crew managΑΡΕΟΥΣ χαχαχα ... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε από κάποιους που σχολιάζουν εδώ μέσα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Του Αγίου Φιλίππου την ώρα που η "παρέα" των νυν Δημάρχου και του Υπουργού έκαναν σουαρέ στο τραπέζι της κοινότητας Μπατσίου ο Κύριος αυτός έλεγε σε όλους ότι είναι αυτός που νοικοκύρεψε τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Persona non grata και στον τόπο του! Παντού ανακατεύεται και δημιουργεί ίντριγκες! Τάζει από θέσεις μέχρι και συντάξεις τον έχουν πάρει χαμπάρι στο νησί καιρό τώρα , πολιτικά παιχνίδια ψέματα δολοπλοκίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχολιάζουν οι κύριοι χωρίς να γνωρίζουν το θέμα ,
χωρίς να γνωριζουν τι παίζει τα τελευταία χρόνια
με την ΠΝΟ , ποιοι διοικούν , ποια συμφέροντα
εξυπηρετούν και ποιοι είναι οι λόγοι που θέλουν
που κατηγορούν τον Καλλιβρουση .
Ως αναφορά την πολιτική του ταυτότητα δεν την
έκρυψε ποτέ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα , ο
Καλλιβρουσης κατέχει αυτή την θέση που κατέχει
με την αξία του .
Ως αναφορά τις καταγγελίες της ΠΝΟ ψαχτε να μάθετε
και μετά σχολιάζετε… και μαλιστα με σχόλια αυτού
του επιπέδου .
Λυπάμαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λεβεντιά καλέ … αυτόν εχει κολλητό ο Υφυπουργός κ ο Δήμαρχος;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να πουμε για τον Νικο. Από μικρος ετσι ηταν. Συμφεροντολογος. Δεν.μιλαει με κανεναν απο τους συμμαθητες μας, πια. Νομιζω μεχρι κ η οικογενεια του, τον εχει αφησει

This comment was minimized by the moderator on the site

Να τον χαιρόμαστε εμείς οι ναυτικοί , από κάτι τέτοιους ξεπούλήθηκαν τα ταμεία μας και οι συντάξεις μας!!