Υπάρχει δήμαρχος; Υπάρχει νόμος; Πως και γιατί στην Άνδρο κάποιοι νοιώθουν κατακτητές;

Με ένα νέο δελτίο τύπου επανέρχονται τα προεδρεία των δύο τοπικών συμβουλίων Μπατσίου και Γαυρίου και καταγγέλλουν δημοσίως άσκηση κατάληψης και κατάχρησης εξουσίας και όχι ομαλής μετάβασης της διοίκησης και συνεργασίας στην Υδρούσα. Οι δύο διορισμένοι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βόσσος και Άννα Βολίκα προσπαθούν καταλαμβάνοντας τα γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων να υποβαθμίσουν και να ακυρώσουν επί της ουσίας τους αιρετούς των Τοπικών Συμβουλίων.

Προφανώς αυτοί οι δύο - μαζί με ορισμένους αποτυχόντες πολιτευόμενους της παράταξης Σουσαούδη - αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας περιοχής στην οποία επικράτησε με 60% ο κ. Λοτσάρης. Αυτό προφανώς δεν μπορούν να το ανεχτούν και καταφεύγουν στην κατάληψη των γραφείων των τοπικών κοινοτήτων ασκώντας κατάχρηση εξουσίας. Ακυρώνουν έτσι την ψήφο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και συνάμα την θεσμική λειτουργία του Δήμου, του οποίου αναπόσπαστο στοιχείο είναι τα τοπικά συμβούλια.

Η επιθετική και άκρως αντιδημοκρατική στάση των δύο τοπικών αντιδημάρχων Γαυρίου και Μπατσίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μετριοπαθή στάση των υπολοίπων παραγόντων στα τριμελή συμβούλια των υπόλοιπων περιοχών της Άνδρου (Μεσαριάς, Χώρας, Κορθίου, Πίσω Μεριάς). Και αποκαλύπτουν πολιτικά συμπλέγματα και στοιχεία πολιτικής υπανάπτυξης από την μεριά και των δύο αυτών αντιδημάρχων. Κρίμα που συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα στην Υδρούσα...  

Σε όλο αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης είναι μέχρι σήμερα απών. Είτε αδυνατεί να παρέμβει σε όσα απαράδεκτα συμβαίνουν είτε όλα αυτά αποτελούν δικές του πολιτικές μεθοδεύσεις για να "εκδικηθεί" μια περιοχή που τον καταψήφισε μαζικά! Όπως, όμως, και αν έχουν τα πράγματα η ευθύνη είναι δική του και οφείλει να ξεκαθαρίσει την στάση του απέναντι στην τοπική κοινωνία και στην Άνδρο. Να ξέρουμε δηλαδή τι είδους δημοκρατία θα υπάρχει από τους επανεμφανιζόμενους για δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη φορά και τι είδους συνεργασία αποσκοπούν έναντι των νέων ανθρώπων που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή τους...

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των προεδρείων των δύο τοπικών κοινοτήτων...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από δύο ημέρες ζητήσαμε από τον Δήμαρχο κ. Σουσούδη όχι απλά να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του για την αυτονομία των τοπικών συμβουλίων αλλά να ανακαλέσει στην τάξη πρόσωπα που λειτουργούν εξωθεσμικά και επιδιώκουν να καταργήσουν στην πράξη τους αιρετούς εκπροσώπους στις τοπικές κοινότητες. 

Δυστυχώς ο κ. Σουσούδης παραμένει άφαντος και κρυπτόμενος. Ανέχεται την αντιθεσμική και αλαζονική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων Μπατσίου και Γαυρίου, που απαγορεύουν στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να διατηρήσουν τα γραφεία τους στα κοινοτικά καταστήματα, τα οποία είχαν οι εκάστοτε Πρόεδροι για δεκαετίες. Μάλιστα έχουν υιοθετήσει ιδιαίτερα επιθετική στάση, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση συνεργασίας.

Απευθυνόμαστε και πάλι στον κ. Σουσούδη γιατί αυτός είναι Δήμαρχος. Του υπενθυμίζουμε ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως του με ποιον εξελέγησαν τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή πρέπει να συνεργάζονται με τις τοπικές κοινότητες. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να συνεργαζόμαστε. Υπάρχουν προβλήματα που περιμένουν λύση, ζητήματα για τα οποία απαιτείται συνεργασία, συνεννόηση. Και εμείς έχουμε και την πρόθεση αλλά και τη διάθεση να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμό.

Ο κ. Σουσούδης είχε πει προεκλογικά ότι «Κάθε Πρόεδρος θα είναι και ένας μικρός Αντιδήμαρχος». Φαίνεται ότι κάποιοι το είδαν ανάποδα. Οι Αντιδήμαρχοι που ο ίδιος όρισε σε Γαύριο και Μπατσί θέλουν να είναι και Πρόεδροι και να καταργήσουν τα τοπικά συμβούλια. Ο κ. Σουσούδης θα πρέπει να πάρει θέση, να συγκρατήσει τη βουλιμία για εξουσία των Αντιδημάρχων του, που εκδηλώνεται με ακραίο και συγκρουσιακό τρόπο. 

ΜΑΡΙΓΓΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ                                                                ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΝΤΑΣΑΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ                                                                         ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να ξέρετε ύβρεις και παραπληροφόρηση κάνετε εσείς, δεν έχετε το δικαίωμα να βγάζετε στην φόρα δημόσια ονόματα. Υποτίθεται πως το Εν Άνδρω το 2013 δημιουργήθηκε για την ενημέρωση ιστορικών, πολιτιστικών και άλλων ενημερώσεων και σίγουρα όχι για τα πολιτικά που βγάζετε στην φόρα εσείς για να πάρετε περισσότερα credits. Τα credits που παίρνετε εσείς θα αρχίσουν να γίνονται πικρόχολα και δυσάρεστα για εσάς και θα αρχίσετε να κάνετε πίσω. Με αυτά που γράφεται και ανεβάζετε, μόνος σας θέλετε να τα ακούτε όλα αυτά. Καθίστε 2 μήνες ακόμα βγάλτε και άλλα στην φόρα μετά με αυτά που θα δέχεστε θα βαρεθείτε δεν είναι και της ηλικίας σας έτσι και αλλιώς. Αλλά ενταξει με την ηλικία την δική σας σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Καμία πρωτοπορία, μας πάτε σαν νησί 150 χρόνια πίσω. Ευχαριστώ για την απάντηση σας στο προηγούμενο. Θα με διευκολύνετε περισσότερο αν απαντήσετε και σε αυτό για να μπορέσω να καταλάβω το πρόβλημα σας με κάποιους ανθρώπους. ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θαυμάζουμε την επιμονή σας. Επιμένετε στην άγνοια σας.
1. Υπάρχει κάπου γραμμένο εδώ και 10 χρόνια πως το Εν Άνδρω δημιουργήθηκε "για ενημέρωση ιστορικών, πολιτιστικών και άλλων ενημερώσεων" όπως εντελώς ασύντακτα και κυριολεκτικά ακατανόητα γράφετε; Τι σημαίνει "ενημέρωση ιστορικών, πολιτιστικών και άλλων ενημερώσεων"; Μπορείτε να το μεταφράσετε στα ελληνικά παρακαλώ για να μάθουμε κι εμείς που το δημιουργήσαμε γιατί δημιουργήθηκε το Εν Άνδρω;
2. Πως και δεν πήρατε είδηση πως έχουμε κρίνει και επικρίνει ή έχουμε επαινέσει δημόσια και ονομαστικά δεκάδες πολιτεύομενους της Άνδρου; Που είσαστε όταν κρίναμε τους αείμνηστους Γλυνό και Θεολόγου. Που είσαστε όταν τους επαινέσαμε; Που είσαστε όταν επαινέσαμε τον Σουσούδη, τον Θωμά, τον Βουραζέρη κάποτε, αλλά και όταν πολύ αργότερα τους δύο τελευταίους τους επαινέσαμε; Που ήσασταν όταν κοντράραμε σκληρά τον έπαρχο Λοτσάρη αρχικα για τις ανεμογεννήτριες και τον ΧΥΤΥ κι αργότερα όταν άλλαξε θέση τον επαινέσαμε; Που ήσασταν όταν η "παρέα των τριών" (Βόσσος, Βολίκα, Μαμάη) έκαναν άδικο πόλεμο για τον ΧΥΤΥ στον Σουσούδη (20162018) και τους κοντράραμε επώνυμα;
2. Από πότε τα δημόσια πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα δεν κρίνονται επώνυμα; Από την αρχαία εποχή (5ος αιώνας π.Χ.) η δημοκρατία προϋπέθετε την ΕΠΩΝΗΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ; Σε ποια αφρικανική χώρα ζείτε που δεν επιτρέπεται να κριθούν επώνυμα και δημόσια πολιτικά πρόσωπα για τις αρετές τους και τις κακίες τους; Για τις ενέργειες τους και τις ολιγωρίες τους;
3. Είστε απληροφόρητος για το Εν Άνδρω, είστε πολιτικά εντελώς μπερδεμένος. Δεν κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε στα περί 150 χρόνια πίσω και άλλα ευτράπελα που γράφετε. Γράφετε ανώνυμα γιατί είστε φοβικός λόγω άγνοιας.
Σας ευχαριστούμε που με το σχόλιο σας αναδείξατε το πρόβλημα σας, που είναι πρόβλημα πολλών στην Άνδρο...
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ που γράφετε κι εσείς...
ΥΓ Αν κάνουμε λάθος κι είστε καλοπροαίρετος τότε πάρτε μας τηλέφωνο (το σάιτ έχει και τηλέφωνο και μεηλ) αν θέλετε να συζητήσετε μαζί μας όλα αυτά που νομίζετε πως ξέρετε. Ή, να μας πείσετε εσείς πως δεν ξέρουμε όσα νομίζουμε πως ξέρουμε...,

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανοησία? Ανοησία θεωρείται μήπως και αυτά που γράφετε και που κάνετε σβήνοντας τα σχόλια για να μην μπορεί ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για εσάς?
Θα έπρεπε να ντρέπεστε για λογαριασμό σας ... Δεν συνεχίζω όμως άλλο γιατί εμάς που μας θεωρείται ανόητους έχουμε και ένα επίπεδο και δεν θα το ρίξω για χάρη σας. Σας γράφω τόσες ώρες με σεβασμό και εσείς ούτε τις βασικές αρχές δεν ξέρετε υποβαθμίζοντας έναν πολίτη της Άνδρου. Έτσι σας έμαθε ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ? Και γιατί τωρα να κατακρίνω εγω όλο αυτό. Μου θυμίζετε κάτι σκυλάκια που δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστα, προσπαθώντας να επιτεθείτε με δόντια και εγώ ο πολίτης σας αποφεύγω και στο τέλος για να πάρετε την λιχουδιά σας επιστρέφετε που αλλού στα πόδια του ιδιοκτήτη σας ( του κ. Λοτσαρη) .... (χιουμοράκι)
Τέλος πάντων ας πάει το παλιά μπελο αφού είμαστε ανόητοι που λέμε την αλήθεια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανοησία? Ανοησία θεωρείται μήπως και αυτά που γράφετε και που κάνετε σβήνοντας τα σχόλια για να μην μπορεί ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για εσάς?
......................
Δεν συνεχίζω όμως άλλο γιατί εμάς που μας θεωρείται ανόητους έχουμε....
.....................
Τέλος πάντων ας πάει το παλιά μπελο αφού είμαστε ανόητοι που λέμε την αλήθεια...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για τις ύβρεις σας (σκυλάκια, πουλημένοι, αδαείς, κλπ). Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ του Ανδριώτη Έλληνος!!!
Να θεωρήσω πως όλη αυτή την υβρεολογία σε ανώνυμα σχόλια είναι για να μάθουν οι χιλιάδες που μάς παρακαλουθούν καθημερινά την "αλήθεια" σας για εμάς!!!
Δεν την ξέρουν από τον Νοέμβριο του 2013 που υπάρχει το Εν Άνδρω. Και θα την μάθουν από έναν ΑΝΩΝΥΜΟ/Η (έτσι υπογράφετε) που εμφανίστηκε ξαφνικά κατω από δύο δημοσιεύματα που δεν του άρεσαν.
Είστε τόσο υπερφίαλος αγαπητέ που προσκυνάτε μόνος σας το μεγαλείο σας. Ευτυχώς που σταματάτε γιατί καταλάβατε πως το τρολάρισμα σας πλέον δεν περνά εδώ. Κάντε μια προσπάθεια στα περίπτερα της γειτονιάς σας.
Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σας, αλλά δεν ψωνίζουμε από ανώνυμους/η. Πουλάνε πάντα νοθευμένα προϊόντα και πρόστυχες ιδέες.
Την επόμενη φορά μόνο επώνυμα η συζήτηση μαζί σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς για εσάς είμαι μόνιμος /η κάτοικος της Άνδρου και ψηφοφόρος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εσείς που αγαπάτε την Άνδρο να το κάνετε κρυφά και ανώνυμα. Να λέτε ότι ξέρετε τους άλλους και ότι αυτοί δεν σας ξέρουν. Να λέτε ότι μένετε 12 μήνες τον χρόνο κρυφά κι ανώνυμα σε αυτή. Να λέτε ότι θέλετε. Δεν μάς νοιάζουν οι ανώνυμες ανοησίες σας. Αν μπορούσατε θα είχατε και όνομα. Όμως δεν μπορείτε γιατί αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας. Κι αυτόν ανώνυμα και στα κρυφά...
Μην χύνετε τόσο ανώνυμο αίμα γιατί δεν ξεβάφει...
Και κυρίως μην βρίζετε σαν τρωγλοδύτης γιατί μάθαμε ποιος είστε.
Καλή τύχη στη νέα εποπτική εργασία σας που σας ανέθεσε η νέα δημοτική αρχή...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς ελπίζουμε στο ειρηνοδικείο αλλά και εσείς στηρίζεστε στην σιγουριά του Υπουργού

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν έχει καμία σημασία αν το Μπατσι είναι με την Σοφία η με την Άννα χρειάζονται και οι δυο για να πάει μπροστά ο τοποσ μην προσπαθείτε να διχάσετε τον κόσμο ποιαν θέλει περισσότερο . Δεν έχει νόημα μόνο ένταση προκαλεί και τίποτα άλλο .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΝΑ ΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Απλά κλαίω με αυτά που γίνονται. Εάν ο "Εν Άνδρο" δεν υποστήριζε...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι ύβρεις σας απέναντί μας επώνυμα. Ανώνυμα φανερώνει δειλία και τίποτα άλλο. Εμείς γράφουμε επώνυμα. Εσείς λασπωνετε ανώνυμα. Αυτή είναι η διαφορά μας.
ΥΓ Ποιος αποκαλούσε ξεφωνίζοντας στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου τους πολιτικούς του αντιπάλους "μιάσματα"; Αυτό είναι διχασμός. Το υβρεολόγιο κατά των πολιτικών αντιπαλων.
Εμείς το γράψαμε και το επικρίναμε και κατά τη γνώμη σας διχάζουμε την Άνδρο. Αυτός που το ξεφώνιζε και δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη την ενώνει; Μήπως κάτι έχετε μπερδέψει;
Περιμένουμε επώνυμα το σχόλιο σας.
Ευχαριστούμε για την προτίμηση να μάς διαβάζετε πάντως.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τοξικότητα,κακία και εμπάθεια από πλευράς της νέας Αρχής.Φάνηκε από το βράδυ των εκλογών και μετά.Και όπως είχε πει ο Ωνάσης:To πρόβλημα δεν είναι πως ο φτωχός στην τσέπη θα γίνει πλούσιος.Το πρόβλημα είναι πως ο φτωχός στο μυαλό θα βάλει μυαλό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Βολικά έχει πρόθεση να εργαστεί και όχι να λογομαχήσει στο fb… αχαχαχαχα

Περισσότερα