Ξεκίνησε στη Σύρο η διαδικασία για την ένσταση των δημοτικών εκλογών της Άνδρου. Εντός 20 ημερών το αποτέλεσμα...

 

Στο εκλογοδικείο Σύρου το οριστικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Άνδρου

Την Δευτέρα 15/1 και ώρα 12 το μεσημέρι ξεκίνησε στο εκλογοδικείο Σύρου η διαδικασία της ένστασης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, που έχει καταθέσει η παράταξη Λοτσάρη αμφισβητώντας το αποτέλεσμα, που με 27 ψήφους διαφορά ανέδειξε νικήτρια την παράταξη Σουσούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η όλη διαδικασία στο ακροατήριο κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Παρουσία των δικηγόρων και των δύο παρατάξεων κατέθεσαν στο δικαστήριο δύο μάρτυρες, ένας από κάθε παράταξη, για όσα έγιναν στο 4ο εκλογικό τμήμα της Χώρας, όπου υποψήφια συνόδευσε ψηφοφόρο στο παραβάν κατά παράβαση του νόμου.

Στο φάκελο ακόμα που έχουν καταθέσει οι δύο παρατάξεις είναι και οι προτάσεις τους σχετικά με όσα έγιναν στο επίμαχο 34ο εκλογικό κέντρο στο Μπατσί, όπου σε 44 ψηφοδέλτια της παράταξης Σουσούδη υπάρχουν υπογραφές της εκλογικής αντιπροσώπου Σουσούδη και με πράσινο στυλό! Σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε τα ψηφοδέλτια να φέρουν τις υπογραφές του δικαστικού αντιπροσώπου και με μπλε στιλό.

Η παράταξη Λοτσάρη επισημαίνει την κραυγαλέα παρατυπία και ζητεί ακύρωση των ψηφοδελτίων αυτών ή την επανάληψη των εκλογών στο συγκεκριμένο τμήμα. Η παράταξη Σουσούδη αποδέχεται την οφθαλμοφανή παρατυπία και ανακολουθία, που υπήρξε, αλλά ζητά να παραμείνει το αποτέλεσμα ως έχει.

Την Τρίτη 16/1 θα κατατεθούν συμπληρωματικές προτάσεις και από τις δύο παρατάξεις. Στη συνέχεια το εκλογοδικείο θα συσκεφθεί και θα αποφανθεί εντός 20 ημερών για το θέμα, που θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Άνδρο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ! Πόσο θα χαρώ να αποφασιστεί η νίκη Λοτσάρη και η επανεκλογή του ως δήμαρχος!!! Βέβαια, η χαρά αυτή δεν θα συγκριθεί με τη χαρά να πάρουν όλοι πόδι απο αυτούς που βρίσκονται τώρα στα ηνία, εκλεγμένοι και μη, που "σουλατσάρουν" μέσα στο Δήμο και έχουν και ύφος χιλίων καρδιναλίων ξαφνικά..!!