ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Το πρόβλημα των σκουπιδιών και τα αδιέξοδα των καταγγελιών

 

Το θέμα των διαχείρισης των σκουπιδιών ήρθε στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου στις 23/1/2024με την μορφή ενημέρωσης στο ΔΣ απο τον Δήμσρχο Θ Σουσουδη. Στην ενημέρωση που εκανε περιοριστηκε στο ζητημα της παραμονής του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα. Τονισε οτι σημερα η διαχείριση των σκουπιδιών στην Σταυροπέδα είναι "στον αερα". Ανεφερε οτι εχει πραγματοποιησει επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία και περιμένει θετική κατάληξη (δηλαδη να επιτραπεί η παραμονή του δεματοποιητή στην Σταυροπεδα).

Στην συνέχεια πηρε τον λόγο ο Δημ Λοτσάρης ο οποίος ανέφερε οτι το αδιέξοδο προκλήθηκε από τις δεκαδες καταγγελίες φίλου του κ. Σουσοιύδη την περίοδο 2019-2023 ". Αυτές έφεραν συνεχείς ελέγχους και υπηρεσίες στην Σταυροπέδα> και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο σημερινό αδιέξοδο. Ξεκαάρισε ότι στο θεμα των σκουπιδιών θα υπαρξει συναίνεση απο την μεριά της παράταξης του. Ενημερωσε επίσης οτι από το φθινόπωρο του 2023 με επιστολή του προς τους Βουλευτές του Νομού εχει ζητησει την παρέμβασή τους για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιων στην Σταυροπεδα.

Ακολούθως τον λόγο πηρε ο Κυριακος Θωμας ο οποιος ανέφερε οτι το θέμα των σκουπιδιων είναι το μεγαλύτερο προβλημα του νησιού και απαιτεί συναινεση. Η συναίνεση ομως απαιτεί τουλαχιστον δύο προυποθεσεις. Πρώτον να καταδικαστούν συμπεριφορές, οπως του Γιάννη Καμηλου ο οποιος με συνεχείς καταγγελιες δημιουργησε τεραστιο πρόβλημα στην διαχείριση των σκουπιδιών. Ζήτησε η καταδικη να γίνει τόσο από τον Δημαρχο οσο και από το Δημ Συμβούλιο. Είπε επίσης ότι οι ρόλοι στο ΔΣ ειναι ξεκαθαροι. Υπάρχει πλειοψηφία η οποία καλείται με συγκεκριμένες θεσεις και προτασεις να διοίκησει και επ αυτων να ζητηθεί η συναίνεση.

Ανέφερε οτι μετά το 2016 "στήθηκαν πολιτικές καριερες" πάνω σε ενα υποτιθέμενο αγώνα κατά της Πλούσκας. Που πήγε σήμερα ολο αυτό; Συνεχίζουν οι ίδιοι σύμβουλοι που είναι πια με τον κ. Σουσούδη και σήμερα να διαφωνούν;

Μετά μιλησε ο Δημ Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημ Πολέμης ο οποίος τονισε οτι απαιτείται συναίνεση και επικρότησε τις τοποθετήσεις.

Την συζητησε εκλεισε ο Θ Σουσούδης ο οποίος αρνηθηκε να καταδικασει τις κατ επανάληψη καταγγελίες του Γ Καμήλου οι οποίες οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Σταυροπέδα. Ίσως γιατί ο κύριος αυτός ήταν και παραμένει συνεργάτης του. Και εκλεισε λέγοντας ότι ευελπιστεί να έχουν θετική καταληξη οι επαφες στα Υπουργεία ώστε να μην αντιμετωπίσει θεμα ο Δήμος με τα σκουπίδια στην Σταυροπεδα.

 Ρεπορτάζ Δημοτικός Συνεργάτης του ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

O Καμήλος κατά ομολογία της "Κυβερνώσας παράταξης" δρα ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ.Κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι πίτες και θα αρχίσουν οι ........ καπνοσύριγγες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να κοιτάξετε τι νερό πίνετε. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Τι;
Δεν θα αντιδράσετε τώρα;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπω Μουστακα ,τσαούση ,Πολέμη ,Στεφανου στη σέντρα και Προχωραμε !!Να δω πόσοι θα μείνουν μέχρι τον Σεπτεβριο

This comment was minimized by the moderator on the site

Σκέψου είμαστε ακόμα στις 24 μερες …Δεν μπορώ να φανταστώ το τι θα γίνει μέχρι τις 100

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτοικοι του Πιτροφού, οφαν σασ τα έλεγε ο Μπάλλας προεκλογικά εσείς ψηφίσατε Σουσούδη και πιστέψατε Κουλογρη, Λάζαρο και τα άλλα παιδιά. Τώρα ουδέν λάθος σναγνωρίζεται εκ της απομακρύνσεως απο την κάλπη

This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι και να προσθέσω στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα θα θεωρηθεί "εκπρόθεσμο" και θα γίνω στόχος χλευασμών για κόμη μια φορά ! Όμως για την ιστορία του προβλήματος θα ενημερώσω και υπενθυμίσω οτι ως Μελετητής Μηχανικός , Ανδριώτης που σέβομαι και αγαπώ τον τόπο μου και το χωριό του Πιτροφού - ως γενέτειρα της μητέρας μου αλλά και δικής ,μου επιλογής να επενδύσω επιχειρηματικά σε Πρότυπο Περιβαλλοντοφιλικό συγκρότημα βιοκλιματικών παραθεριστικών κατοικιών (περί τα έτη 2000 - 2005) , όταν και η παρουσία του Σκουπιδότοπου συνέβαλε στην απαξίωση και οικονομική καταστροφή μου - είχα εθελοντικά και αφιλοκερδώς εκπονήσει το 2014 Προμελέτη Χωροθέτησης του Νέου ΧΥΔΥ, με πρόταση 3 εναλλακτικών και πολύ καταλληλότερων από την Πλούσκα θέσεων , μακριά από την ακτογραμμή και τα τουριστικά και μεγάλα χωριά. Την παρέδωσα τότε στον κυριο Σουσούδη σε ψηφιακή μορφή (DVD) μαζί με άλλες 15 Τεχνικές Προτάσεις Αειφόρου Ανάπτυξης και ανέμενα να κληθώ σε Δημοτικό Συμβούλιο για να τις παρουσιάσω . Αυτό δεν έγινε Ποτέ και έκτοτε ο ΧΥΤΑ/ΧΥΔΑ χωροθετήθηκε στην Πλούσκα και όλοι ξεκίνησαν να αντιδρούν !

This comment was minimized by the moderator on the site

Θελουμε φωτογραφίες από τον πιτροφο με τις μάσκες οξυγόνου !!Πως σας γ@@@@ έτσι ο Σουσουδης βρε πιτροφιανοι !

This comment was minimized by the moderator on the site

Στη Χώρα δεν θέλαμε δήμαρχο γαυριώτη, θέλαμε χωραϊτη τον οποίο τον είχαμε ξαναδεί. Τώρα θέλω να δω πως θα δικαιολογηθεί ο πρόεδρος του χωριού Πιτροφού στους συγχωριανούς του που από τις καταγγελίες του Καμήλου προεκλογικά και τη σφοδρή αντιπολίτευση μπλοκάρανε τα πάντα και ενώ έχει δημοπρατηθεί το έργο, το εμποδίζουν οι γαυριώτες του Σουσούδη, όπως άλλωστε λέγανε και προεκλογικά. Δεν πειράζει όμως αποφάσισαν άλλοι από την Αθήνα, οι πίτες είναι πολλές. Εκεί στον Πιτροφό όταν κόψανε την πίτα και μαζεύτηκαν όλοι αλλά μάλλον δεν τους είπαν ότι τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να καίνε για άλλα 4 χρόνια. Όλα αυτά μόλις 23 μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχουμε και λέμε. 23 ημέρες μετά απο την ανάληψη καθηκόντων Σουσούδη και η σκέψη και η προσπάθεια του ειναι πως θα μείνει για πάντα ο δεματοποιητής και τα σκουπίδια στην Σταυροπέδα. Τώρα τι λένε οι Πιτροφιανοί που δεν ψήφισαν Λοτσάρη που ειχε δημοπρατήσει την Πλούσκα και ο Σουσου παλεύει να μείνουν στον Πιτροφό; Αλήθεια πως αισθάνεσθαι εκεί στον Πιτροφό που ο Βόσσος και η Αννα βαράνε τη μουσική και εσείς χορεύετε; Δε θέλατε Υδρουσαίο δήμαρχο. Και κάτι άλλο η Μαργαρίτα απο τον Πιτροφό πρώτη σε σταυρούς μίλησε;; Τί όχι;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή άμα τα σκουπίδια μείνουν στη Σταυροπεδα ο Καμηλος θα συνεχίσει να κάνει μηνύσεις ;;
Ήρεμα ρωτάω …

Περισσότερα