Τριμελής ή εννεαμελής η επιτροπή ειδικών; Πως ορίζεται μια επιτροπή σαν... «καφενείο»;

 

Φωτογραφία από την συζήτηση

Έγινε η σύσκεψη του συλλόγου μηχανικών Άνδρου την Τετάρτη το απόγευμα 24/1 στο ξενοδοχείο Νίκη στη Χώρα με θέμα το επερχόμενο νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμησή. Παραβρέθηκαν δεκάδες μηχανικοί, ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δ. Λοτσάρης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι (κυρίως της συμπολίτευσης). Παρών και ο αρμόδιος για το κτηματολόγιο της Άνδρου δικηγόρος Γιώργος Μπάλλας. Δεν παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της περιφέρειας και έπαρχος Άνδρου, η οποία για την ώρα περιορίζεται σε δημόσιες εμφανίσεις για πίτες, σε αναρτήσεις στο facebook εγκυκλίων της περιφέρειας και σε επικοινωνιακές δηλώσεις... «είμαι η Άννα της Άνδρου»!

Μίλησαν πολλοί εκ των παρευρισκόμενων, κυρίως μηχανικοί, που ήταν και οι αρμόδιοι για το θέμα. Οι προτάσεις από την αυτοδιοίκηση τελικά ήταν δύο: η μια του κ. Λοτσάρη για συγκρότηση μιας τριμελούς επιτροπής ειδικών που θα εξετάσει το θέμα, η άλλη του κ. Σουσούδη για μια εννεαμελή επιτροπή ειδικών. Ο κ. Σουσούδης απέρριψε την πρόταση Λοτσάρη...  γιατί οι τριμελείς επιτροπές είναι κάτι σαν καφενείο!

Φωτογραφία από την συζήτηση

Συζητήθηκαν με πρωτοβουλία συμμετεχόντων τα δύο ΦΕΚ που υπάρχουν για την Άνδρο για την χωροθέτηση των οικισμών και τις προβλέψεις τους για την εκτός σχεδίου δόμηση. Και ακολούθως για την επιτροπή υπήρξαν προτάσεις για άτομα που θα την πλαισιώνουν. Κάποιοι αυτοπροτάθηκαν, κάποιος ζήτησε να πλαισιωθεί η επιτροπή από δικηγόρο. Όμως στο μέτρο που υπάρχει δικηγόρος αρμόδιος στο κτηματολόγιο της Άνδρου, προς τι η πρόταση;

Το ζήτημα όμως έφτασε στο κομβικό σημείο: οι αρμόδιοι - εκ μέρους της κυβέρνησης - ζήτησαν να έχουν διαβούλευση μέσω του Δήμου Άνδρου κι όχι μέσω επιτροπών των πολιτών. Κάτι που οδήγησε αναπόφευκτα την όλη διαδικασία στην αρχική πρόταση που διατύπωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αρχικά, όπως όλα να ξεκινήσουν μέσω του δημοτικού συμβουλίου και Δήμου.  Κι αυτό γιατί η επιτροπή, που θα συγκροτηθεί, θα πρέπει να εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να συμπεριλάβει τυπικά και ουσιαστικά και την εκπροσώπηση του Δήμου Άνδρου.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την διαδικαστική πρόταση να επανέλθουν μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Ρεπορτάζ συνεργάτης του ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως και το "you foul?" Λευτέρη που είπε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στον διαιτητή σε αγώνα Παναθηναικός -Γιουβέντους το 1987 και έκανε τον διαιτητή να βάλει τα γέλια και να χαρίσει την κάρτα στον συμπαίκτη του Βαμβακούλα τον Γιάννη Καλιτζάκη.Με τα you foul νομίζουν ότι θα την γλιτώνουν πάντοτε ο μη γνωρίζοντες,αλλά εδώ δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λιτο και αοριστο το αρθρο σας. Οπως εξάλλου ήταν και η χθεσινη συναντηση. Αοριστη! Ας κανω καποιες παρατηρησεις λοιπον. Οσοι παρεβρεθηκαμε καταλάβαμε πως λιγους εννοιαζε. Καποιοι ηρθαν απλα επειδη 'επρεπε'. Αερολογιες εκατεροθεν. Ο Δημαρχος καλα εκανε και την συγκάλεσε.Τουλαχιστον ετσι δουλευουν λιγο και οι καφετεριες που στηριξαν την προεκλογικη του εκστρατια. Οι συμβουλοι της συμπολιτευσης πρεπει να καταλάβουν οτι οι εκλογες τελειωσαν και δεν χρειαζεται να πηγαινουν (ως ασχετοι) γιουρουσι, σε καθε συναντηση που γινεται για το νησι. Οι μηχανικοι..στον κοσμο τους...Οι δικηγοροι..το συμφερον τους. Η μηχανικος του Επαρχειου...όποτε την παιρνεις τηλεφωνο.. πνιγεται στη δουλεια.. Η Επαρχος "όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε"... Ο μόνος φορέας λοιπον που θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό, είναι Δημοτική Αρχή. Μονο εκεινη εχει τη θεσμική ιδιοτητα και δικαιοδοσια να αντιπαραταθει στο νόμο και να προτεινει λυσεις στο προβλημα. Και φυσικα με συνεργασια με τους 4 βουλευτες Κυκλαδων και τους Δημαρχους των άλλων νησιων που τους αφορα το θέμα

This comment was minimized by the moderator on the site

Οπως έλεγε και ο Βαμβακούλας: Να μαζευτούμε καμιά δεκαπενταριά άτομα να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Eχουν λάβει γνώση οι αρμόδιοι επικεφαλής των δημοτ.παρατάξεων για την επιστολή-κάλεσμα του δημάρχου Τήνου προς τους ομολόγους του των Κυκλάδων για την εκτός σχεδίου δόμηση; Η ισχύς εν τη ενώσει.Eιναι στα πρόθυρα όπως λέει ο κ.Κροντηράς να χαθούν περιουσίες έτσι και το επί θύραις νομοσχέδιο ψηφιστεί χωρίς τις παρεμβάσεις των Δήμων. Πολλά εκτός σχεδίου αγροτεμάχια δεν θα οικοδομούνται πλέον και φυσικά θα απαξιωθούν αξιακά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προς τους ομολόγους του! ΄Οχι προς τις παρατάξεις των Δήμων. Πάλι κάτι σας διέφυγε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro