Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις της απελθούσης διοίκησης σε Χάρακα και Ατένι! Ακολουθούν σε Ζόργκο και Πήδημα Γριάς! Θα καταφέρει να τις ολοκληρώσει η σημερινή διοίκηση;

Ο δρόμος για τον Χάρακα στρώθηκε από τα μηχανήματα του εργολάβου. Θα ακολουθήσει η επίστρωση με αμμοχάλικο 3Α. Και μετά η πίσσα και η άσφαλτος. Θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Ακολουθεί από αύριο το Ατένι. Ελπίζουμε να μπορέσει ο σημερινός δήμαρχος να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στις πληρωμές των τεσσάρων έργων, των οποίων τα χρήματα είναι ήδη κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το καλοκαίρι.

Οι πρώτες 4 εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων για Χάρακα, Ατένι, Ζοργκο και Γριάς Πήδημα, που είχε μελετήσει και βρει χρηματοδότηση ο απελθών (μόλις προ 25 ήμερών) δήμαρχος Δ. Λοτσάρης ξεκίνησαν. Ήταν να ξεκινήσουν πριν εναμιση χρόνο, όμως οι ανατιμήσεις στα ασφαλτικά έριξαν έξω το κόστος και χρειάστηκαν αναθεωρήσεις στις μελέτες. Έτσι έγινε νέος διαγωνισμός, που πήγε πίσω τα έργα. Έτσι αυτά ξεκίνησαν τώρα μετά τις εκλογές όπου ηττήθηκε για 27 ψήφους και υπό το βάρος των ψεμάτων της παράταξης Σουσούδη, ότι τα έργα ήταν εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Το αστείο είναι πως ακόμα και σήμερα διάφοροι ανώνυμοι σχολιαστές και επώνυμοι αναχωρητές εξ Αθηνών ψεύδονται ασύστολα για τα έργα που ξεκίνησαν. Γράφουν οι σχολιαστές αυτοί στο Εν Άνδρω και στο facebook για "ανύπαρκτα έργα"!!! Και όχι μόνο γράφουν. αλλά θρασύτατοι και έμπλεοι άγνοιας αντιστρέφουν ακόμα και σήμερα την πραγματικότητα...

Ο δρόμος για το Ατένι ξεκινά αύριο. Τα μηχανήματα θα τον στρώσουν. Κι εκεί θα ακολουθήσει το αμμοχάλικο 3Α. Μετά η πίσσα και η άσφαλτος. Κι αυτός θα ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.

Το πρόβλημα με τον κ. Σουσούδη κι όλους αυτούς τους ασύστολα ψευδόμενους γύρω του είναι πως βρίσκονται σήμερα στη δύσκολη πολιτικά να υλοποιούν τα έργα Λοτσάρη! Και η θέση τους γίνεται πολιτικά πιο δύσκολη γιατί με την έναρξη των έργων μόλις 25 μέρες μετά την αποχώρηση του πρώην δημάρχου, καθώς αποκαλύπτονται τα τοξικά ψέματα και η διχαστική προεκλογική εκστρατεία τους, που πάνω τους βασίστηκε η εκλογή τους. Θα πείτε αυτό δεν τους νοιάζει. Πήραν αυτό που ήθελαν: τους θώκους εξουσίας ενός νησιού, που είχε πάρει ανοδική πορεία την τελευταία τετραετία, από την κατηφόρα και την στασιμότητα, που αυτοί άφησαν πίσω τους, όταν απήλθαν τις διοίκησης το 2019. 

Σκασίλα τους. Αυτοί ήδη εκτελούν "το πρόγραμμα των πρώτων 30 ημερών", που επεξεργάστηκε πολύφερνος αντιδήμαρχος εξ Αθηνών και περιλαμβάνει "συζητήσεις με τον κόσμο ώστε να δουν τι θέλει, για να κάνουν έργο"!!! Εκεί βρίσκονταν και εκεί ακόμα βρίσκεται η παράταξη που διοίκησε 5 χρόνια χωρίς έργα, που αντιπολιτεύτηκε 4 χρόνια όλα τα έργα και που σήμερα ξεκινά συζητήσεις "για να τις πει ο κόσμος τι έργα θέλει να γίνουν".

Οι δρόμοι για Ζόργκο και Πήδημα Γριάς θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουν προχωρήσει και αυτοί.

Εν τω μεταξύ προχωρούν τα έργα του απελθόντος  δημάρχου, που όπως φαίνεται ήξερε τις ανάγκες του νησιού και προχώρησε μέχρι σήμερα 70 έργα στην τετραετία του. Και ήδη ξεκινούν σταδιακά και οι ολοκληρώσεις των υπολοίπων, που προγραμμάτισε κόντρα στα διχαστικά ψέματα, στις τοξικές αντιπαραθέσεις στα συμβούλια, στην εχθροπαθείς καταγγελίες των φίλων του κ. Σουσούδη, που σήμερα μπλοκάρουν τους ίδιους στα σκουπίδια. Όλων εκείνων που έκαναν καριέρα με ύβρεις (χοντρός ταβερνιάρης, μιάσματα, διχαστικός τύπος και άλλες έγχρωμες πομφόλυγες κλπ). Καθένας με την Άγνοια και την Γνώση του. Η Άγνοια για να διαδοθεί θέλει μόνο ψέματα, που είναι εύκολα. Η Γνώση θέλει αλήθειες, που είναι δύσκολες και θέλουν προσπάθεια για να αποκαλυφθούν. 

  

Αλλά κάποτε φτάνουν τα έργα. Και μαζί τους και οι αλήθειες. Τα έργα ενώνουν. Η αεργία διχάζει. Οι αλήθειες επιβεβαιώνονται στην πράξη τα έργα και σβήνουν τα ψέματα. Αυτές ενώνουν. Οι κολακείες διχάζουν. Μπορεί πλέον να είναι αργά για τον Λοτσάρη. Ας μην είναι αργά για το νησί τουλάχιστον. Είθε να καταφέρει ο Σουσούδης - μετά την απομάκρυνση των μετακλητών υπαλλήλων του Λοτσάρη - να βρει τρόπο οι υπηρεσίες του να μπορέσει να εκτελέσει εγκαίρως τις πληρωμές της εργολαβίας ώστε να γίνουν τα έργα. Γιατί αν αρχίσει αυτά που έκανε μεταξύ 2014-2019 και δεν ανταποκριθούν οι υποστελεχωμένες σήμερα υπηρεσίες του, τότε θα διακοπούν τα έργα και θα τα μαζέψει και θα φύγει ο εργολάβος. Στο χέρι του είναι πλέον να γίνουν τα έργα.

Να του θυμίσουμε πως μόλις 25 μέρες στη διοίκηση και κατάφερε να υποστελεχώσει με απολύσεις τις υπηρεσίες υπό το κράτος της μικροπολιτικής και  μικροπαραταξιακής λογικής που είχε πάντα. Το ξαναλέμε: θέλουμε για το καλό του νησιού να μπορέσει να λειτουργήσει και αυτός και οι υπηρεσίες υπό την διοίκηση του. Και να ολοκληρωθούν οι τέσσερις κρίσιμοι για την ανάπτυξη του νησιού δρόμοι. Ο πρώτος σε σημαντικό οικισμό (Χάρακας), ο δεύτερος σε σημαντικό οικισμό και παραλία (Ατένι) και οι άλλοι δύο σε σημαντικές παραλίες τουριστικούς προορισμούς του νησιού (Ζόργκος & Πήδημα Γριάς). Ελπίζουμε, λοιπόν, στο καλύτερο για την Άνδρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Σημαντικό είναι ότι θα γίνει έργο παιδιά!
Όχι απο που θα ξεκινήσει πρωτα!!!
Εδω ειχαμε 20 χρονια απραγίας!
Τώρα που ξεκίνησαν θα τρωγόμαστε και γι αυτο;;
Άντε καλα τελειώματα!!!
Ποιος ξέρει αν θα ξαναδουμε ασφαλτόστρωση…

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον /ην NO.. MIND Πρώτα -πρώτα να σ ευχαριστήσω για τα κομπλιμέντα....Θέλω όμως να σε ρωτήσω εγώ ο '''βλάκας '' μήπως ,ξέρεις ,λέω μήπως ξέρεις με τι ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ η ΑΝΔΡΟΣ στο εξωτερικό ;;;;Με τον ΤΟΥΡΛΙΤΗ στην Χώρα το ΜΠΑΤΣΙ και της ΓΡΗΑΣ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ στο Κόρθι΄΄΄΄΄Ρώτα και τον Μπασαντή αυτός τα είχε γράψει πριν καιρό στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ, Όσο για τις αποστάσεις να είχαμε να λέγαμε. Το ότι αντιπολιτεύομαι ;;;δεν έχω λόγους και ξέρεις γιατί ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΑΠΌ ΚΑΝΕΝΑΝ ..Κατάλαβες εξυπνάκια....Απλώς διαπιστώσεις κάνω που αφορούν τον τόπο μου ,Το γεγονός ότι μένει τελευταίο της Γρηάς το Πήδημα μάλλον πάει για το ΠΟΤΕ;;;;;;;;;Και θέλεις επίσης να μου πεις ότι εργολάβος καθόρισε την σειρά των έργων;;;;;;;; ;;Αυτά δεν τα προγραμματίζει ο Δήμος;;;;; Εξ άλλου αυτό ρώταγα..'''εξυπνοπούλι;'' Άντε μπράβο Πιστεύω να δω το σχόλιο -απάντηση....

This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπω και ξαναβλέπω εδώ και καιρό στα σχόλια αυτόν ή αυτή ή αυτό το κορθιανό NO NAME. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να του απαντήσω γιατί η βλακεία είναι πέρα από τα όρια και η μανία να αντιπολιτεύεται οτιδήποτε δεν είναι κορθιανό είναι απίστευτη.
Έρχεται ένας εργολάβος να κάνει 4 δρόμους στο νησί. Οι τρεις είναι στον βορρά και ο ένας στο νότο. Το λιμάνι είναι στο βορρά. Τι ποιο λογικό να ξεκινήσει ο άνθρωπος από το βορρά. Και ξεκινά από τους τρεις δρόμους με τους δύο που είναι πιο κοντά. Μπορεί να μεταφέρει μηχανήματα συνεχώς από τον βορρά στο νότο; Όχι. Και ξεκινάει από δύο οικισμούς. Εκεί μένουν άνθρωποι χειμώνα καλοκαίρι μερικές φορές. Αφήνει πιο πίσω τις παραλίες του καλοκαιριού. Λογικότατο.
Θα συνεχίσει με τον Ζόργκο όπως φαίνεται που είναι πιο μεγάλος δρόμος και βόρια μετά. Και τέλος το Πήδημα της Γριας. Όλα λογικά. Όμως αν είσαι τρελαμένος, τρελαμένη ή τρελαμένο κορθιανό δεν το αντέχεις. Και γράφεις χωρίς μυαλό.
Αυτά γιατί άντε πια μάς ζάλισες τον έρωτα επιτέλους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να ρωτήσω κάτι;;;πως με ποιο σκεπτικό ιεραρχήθηκαν τα έργα....1ον Χάρακας 2ον Ατένι και 3ον και καταιδρωμένο της Γρηάς το Πήδημα..Εκεί χρειάζεται ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ για να φθάσει σε ασφαλτόστρωση ...Τι να λέμε τα εργα στο Κόρθι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ του χρόνου και να δούμε..................

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω,

Θα σε παρακαλούσα να κρατήσεις τουλάχιστον τους τύπους και να αναρτήσεις όλο μου το σχόλιο. Όσον αφορά δείγματα ειρωνείας δες λίγο το σχόλιο του/της "Ζήσε Μάη μου" και κρίνε αν αποτελεί ειρωνικό σχόλιο.

Τώρα αν δεν μπορείς να το διαβάσεις και αυτό ξαναδιάβασε το άρθρο σου στο σημείο "Αυτοι ήδη εκτελούν...να κάνουν έργο".

Δεν νομίζω να σε τιμάει και πολύ αυτό που κάνεις. Κρίμα..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ατυχώς ατυχήσαμε. Θεωρίσαμε ως τρολάρισμα το σχόλιο σας. Κάναμε λάθος. Αλλά όποιος καεί στον χυλό φυσά και το γιαούρτη. Το υπόλοιπο σχόλιο χάθηκε μετά την αποκοπή. Πάντως το να θεωρείτε πως κάνουμε μαθήματα ενώ απλώς ενημερώνουμε δύο απλά πράγματα μάς μπέρδεψε και σας θεωρήσαμε τρολ...
Την καλησπέρα μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω,

Απ ότι παρατηρώ και στο άρθρο σου προσφέρεις και μαθήματα οδοποιίας εκτός των άλλων σου κρυφών ταλέντων. Σε ευχαριστούμε πολύ. Αν θέλεις μπορείς να μας αναλύσεις και αυτό το "3Α" στο οποίο αναφέρεσαι έτσι για να εμπλουτίζουμε και εμείς τις γνώσεις μας .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νομίζω πως αρκετή ειρωνεία, ψέματα, ύβρεις και ανεπιτυχείς αγωγές έχουμε εισπράξει από εσάς μέχρι σήμερα. Μέχρι εδώ. Το Εν Άνδρω δεν προσφέρεται πλέον γι' αυτά που ξέρεις. Την βόλτα σου λοιπόν στα δικά σου βοσκοτόπια στην έρημο. Και το πως στρώνεται ένας δρόμος το ξέρεις καλύτερα εσύ που η δουλειά σου είναι η λάσπη.
ΥΓ Δεν δίνουμε βήμα σε επαγγελματίες τρωγλοδύτες. Έχεις βήμα στα δεξιά αυτού που σε έχει τεκνοθετήσει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε, λοιπόν ο λαός θέλει τακτοποίηση των δασικών του, την ταρατσούλα του και τα σκαλάκια του! Δεν θέλει δρόμους, δίκτυο νερού, μάζεμα σκουπιδιών, "συμμάζεμα" των δημόσιων χώρων! Πότε επιτέλους θα το καταλάβουν αυτό οι αντιδραστικοί;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι του λες και εσύ τώρα. Έχει βασιλόπιτες με χορούς ακόμη.
Μετά έχει τα καρναβάλια μετά έχει να στείλει τις προσκλήσεις για Θεοσκέπαστη, μετά ξανά μανά χορούς, μετά είναι το Πάσχα και μετά να σου τσουπ ήρθε το καλοκαίρι που ως γνωστόν δεν γίνονται έργα για να μην βρουν οι Αγγλογάλλοι το νησί ρημαδιό.
Το καλοκαίρι είναι για τα πέρα δώθε από εγκαίνια σε έκθεση και τούμπαλιν.
Όλα αυτά απαραιτήτως με φωτογραφίες.
Σεπτέμβρη έχουμε τους αγιασμούς στα σχολεία.
Στο Δημοτικό της Χώρας υπάρχει ένα ερωτηματικό αν θα πάει.
Μετά έχουμε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Μετά πιάνουν τα κρύα. Ποιός νοήμων κάνει τότε έργα;
Μετά είναι η λευκή νύχτα και μετά οι γιορτές και μετά ξανά οι βασιλόπιτες με τους χορούς.
Βρίσκεις εσύ τώρα πουθενά χώρο για έργα;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Άμισθο σύμβουλο τον Λοτσάρη να διορίσει ο Σουσούδης.
Κάποιος πρέπει να δουλεύει. Το έχει αποδείξει. Οι παρελθοντικά αποτυχημενοι νεοεκλεγέντες ας φωτογραφίζονται….