Ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα ή η πλήρης αποτυχία του Γ. Βρούτση

Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3/2/24

 

Από την διαδήλωση αστυνομικών για την δολοφονία του συναδέλφου τους από φωτοβολίδα, που οδήγησε και στο κλείσιμο των γηπέδων στους θεατές για τρεις μήνες. Τώρα ανοίγουν χωρίς να έχει γίνει τίποτα απ΄ ότι είχε εξαγγείλει ο Γ. Βρούτσης. Άραγε γιατί έκλεισαν τότε; Και γιατί ανοίγουν σήμερα αφού δεν έγινε τίποτα; Πλήρης η αποτυχία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, που απλώς ανοιγοκλείνει τις πόρτες...

Το μόνο που δεν έκανε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης είναι να διαπιστώσει, όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος: «Σήμερα, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Ή –για να είμαστε πιο ακριβείς– «στις 13 Φεβρουαρίου θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Είπε ο υπουργός: «Στις 12 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα. Δεν ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν. Στις 13 Φεβρουαρίου, που θα ανοίξουν τα γήπεδα, ανοίγουν σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον με τρεις ημερομηνίες: 13 Φεβρουαρίου, 6 Μαρτίου και 9 Απριλίου. Οι δύο ημερομηνίες του Απριλίου και του Μαρτίου έχουν να κάνουν με τον χρόνο που χρειάζονται για να βάλουν τα νέα συστήματα. Εάν δεν υπάρξουν τα νέα συστήματα θα κλείνουν τα γήπεδα. (…) Δεν υπήρχε χρόνος πιο μπροστά να μπουν αυτές οι νέες τεχνολογίες. Δεν πατάς το κουμπί και βάζεις αμέσως τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε όλο αυτό το σύστημα των γηπέδων. (…) Στις 13 Φεβρουαρίου, όμως, οι ποινικές κυρώσεις που είναι στον νόμο είναι ένα νέο περιβάλλον» (Βουλή, 31.1.2024). 

Με άλλα λόγια, τα γήπεδα ξανανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν. Χωρίς κάμερες υψηλής ευκρίνειας και χωρίς συστήματα ταυτοπροσωπίας. Και το πρώτο ερώτημα είναι «τότε, γιατί έκλεισαν;». Να συμφωνήσουμε με τον υπουργό Αθλητισμού ότι «δεν πατάς το κουμπί και βάζεις αμέσως τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε όλο αυτό το σύστημα των γηπέδων», αλλά τότε γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ορκιζόταν ότι «εμείς βάλαμε ένα τελεσίγραφο στις ομάδες και τους είπαμε “εάν μέχρι 12 Φεβρουαρίου δεν έχετε εφαρμόσει, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως θα ορίσει με εξειδίκευση ο κ. Βρούτσης τις επόμενες ημέρες, το σύστημα ευκρινών καμερών και το σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτότητας, τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν. Όποιος δεν το κάνει, αν είναι μια ομάδα, δυο, τρεις ομάδες δεν θα ανοίξουν, αν δέκα ομάδες συμμορφωθούνε θα ανοίξουνε”» (Παραπολιτικά, 13.12.2023).

Οχι τίποτε άλλο, αλλά πήγε τζάμπα η οργή του πρωθυπουργού για τη φωτοβολίδα που πήρε τη ζωή ενός αστυνομικού και η διαβεβαίωσή του «ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν τη μάχη. Oσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Aλκη, στον Μιχάλη και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας» (Κυριάκος Μητσοτάκης, Facebook, 10.12.2023).

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet