Μικροπολιτική και πολιτική: Τέρμα η αντιπολίτευση, καιρός να διοικήσετε...

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ

π. Δημάρχου, Μέλος ΔΣ Άνδρου, Οικονομολόγου

 

Η απερχόμενη διοίκηση Λοτσάρη παρέδωσε πλήρη μελέτη για συνεδριακό κέντρο στο Μπατσί. Στην φωτογραφία απεικονίζεται το κτίριο και η θέση που προβλέπει η μελέτη του συνεδριακού κέντρου στο Μπατσί. Θα μπορέσει να προχωρήσει σε υλοποίηση η διοίκηση Σουσούδη; 

Οι βασικές γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί μια διοίκηση που αναλαμβάνει την ευθύνη ενός τόπου αποτελούν βασικό οδηγό τόσο για τα ίδια τα στελέχη που την απαρτίζουν, όσο και για την κοινωνία. Αποτελούν όμως την ίδια στιγμή και οδηγό για την μειοψηφία η οποία οφείλει να συναινεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, με αρχή, μέση και τέλος και βεβαίως να καταθέτει τις δικές της όπου διαφωνεί. Δυστυχώς τίποτα τέτοιο δεν είδαμε σ΄ αυτές τις πρώτες εβδομάδες της διοίκησης Σουσούδη.

Αντίθετα είδαμε 16 εργαζόμενους να ενημερώνονται ότι θα απολυθούν ανήμερα την Πρωτοχρονιά με μήνυμα στο κινητό τους. Είδαμε να καλύπτονται από την διοίκηση και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου άνθρωποι οι οποίοι με γραπτές και επώνυμες καταγγελίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο νησί, τα οποία πολύ φοβάμαι ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε το πραγματικό τους μέγεθος.

Για παράδειγμα:

Είδαμε να γίνεται συνεργάτες της διοίκησης άνθρωποι οι οποίοι με καταγγελίες κατά το  παρελθόν επί Σουσούδη σταμάτησαν έργα υποδομής πληγώνοντας τον τόπο μας (δρόμος Πισωλιμιώνα, περίφραξη Γυμνασίου - Λυκείου Γαυρίου κλπ)!

Είδαμε να αναρτώνται στο διαδίκτυο σαν "έργα", ο καθαρισμός μιας στενής, το βίδωμα ενός στύλου, η αντικατάσταση μιας βάνας!

Είδαμε να γίνεται μέγα θέμα η ολοκλήρωση της περίφραξης του αύλειου χώρου του παιδικού σταθμού στο Κόρθι!

Είδαμε δηλαδή μικροπολιτική, ρεμβανσισμό και εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων!

Τα έργα ύδρευσης στο Μπατσί (πλήρης αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού) αξίας εκατομμυρίων ευρώ της διοίκησης Λοτσάρη  συνεχίζονται και μέσα στον χειμώνα. Η διοίκηση Σουσούδη δεν έχει πει λέξη για το πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση εκεί. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η αντιδήμαρχος διαγκωνίζεται για ένα γραφείο!

Τι δεν είδαμε και δεν ακούσαμε;

Δεν ακούσαμε τίποτα γύρω από την προοπτική και τον σχεδιασμό για την καθημερινή διαχείριση των σκουπιδιών η οποία κινδυνεύει «να τιναχθεί στον αέρα» από τις συνεχείς καταγγελίες εναντίον του Δήμου και της προηγούμενης διοίκησης επί τετραετία με μοναδικό στόχο τις εκλογές του 2023.

Και επιπλέον είδαμε πλήρη κάλυψη του ανθρώπου που προφανώς ως συνεργάτης της ομάδας Σουσούδη έκανε τις καταγγελίες και φόρτωσε στον Δήμο πρόστιμα 400.000 ευρώ! Τα οποία σήμερα καλείται να πληρώσει η διοίκηση Σουσούδη. Κάθε ζημιά όμως στο νησί από τα σκουπίδια βαραίνει πλέον σήμερα την διοίκηση Σουσούδη. Αυτό δεν το πρόβλεψαν όταν με ασύστολες καταγγελίες έκλειναν την Σταυροπέδα...

Φυσικά ούτε λόγος γύρω από το θέμα του ΧΥΤΥ. Ούτε προεκλογικά, ούτε τώρα. Μόνο μισόλογα πίσω από κλειστές πόρτες. Για πόσο όμως; Το έργο είναι έτοιμο δημοπρατημένο. Μένει απλώς να ξεκινήσει για να σωθεί το νησί. Θα ξεκινήσει όμως ή όχι;

Δεν είδαμε καμία πρωτοβουλία γύρω από τις αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την μελέτη του πολεοδομικού σχεδιασμού, που ξεκίνησε η διοίκηση Λοτσάρη.

Με την αλλαγή όλου του παλιού και κατεστραμμένου δικτύου ύδρευσης ο πολύπαθος οικισμός θα βρει τη σωτηρία του. Θα μπορέσει να ασχοληθεί σοβαρά η σημερινή διοίκηση και να τα ολοκληρώσει;

Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει πρόθεση και πως να συνεχιστούν βασικά έργα υποδομής, που σχεδιάστηκαν και μελετήθηκαν ή και δημοπρατήθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία. Για παράδειγμα, το κλειστό Γυμναστήριο που ήδη ολοκληρώθηκε η μελέτη του για το Γαύριο δεν ξέρουμε πως και που θα προχωρήσει, αφού κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο υποψήφιοι του Θ Σουσούδη έλεγαν ότι πρέπει να πάει στην Χώρα, ενώ άλλοι έλεγαν στο Γαύριο, όπου και για εκεί έγινε η μελέτη.....

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το συνεδριακό κέντρο που έχει ήδη μελετηθεί στο Μπατσί, για τα λιμάνια της Χώρας και του Κορθίου, για την την αλλαγή και την επέκταση δικτύων ύδρευσης σε Μπατσί, Κάτω Άγιο Πέτρο, Πίσω Μεριά. Για τις ασφαλτοστρώσεις, που έχουν μελετηθεί.

Σιγή για όλα τα σπουδαία. Και υπερπροβολή στο facebook μικροπαρεμβάσεις καθημερινής συντήρησης για μικροπολιτική και διορισμοί για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων.

Στο Μπατσί ήδη ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ύδρευσης από τη διοίκηση Λοτσάρη (πλήρης μηχανολογική ανακατασκευή των γεωτρήσεων, εγκατάσταση μηχανισμού αποσκλήρυνσης νερού) και τώρα προχωρά η αντικατάσταση του παλαιού δίκτυου. 

Όμως όλο αυτό είναι σαφές ότι δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Οφείλει η διοίκηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για τις οποίες δεν έχει πει λέξη σε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Οφείλει να συνεχίσει τα έτοιμα έργα, που εκτελούνται και να αναζητήσει χρηματοδότηση των έτοιμων μελετών που βρήκε.

Κάθε σκέψη και πράξη ρεμβανσισμού είναι επιεικώς απαράδεκτες. Το νησί και όλοι μας δεν έχουμε περιθώρια για τέτοιου είδους ενέργειες. Το νησί οφείλει να βρει τρόπο να προχωρήσει με μια διοίκηση που θα πρέπει να κινηθεί σε πνεύμα ενότητας. Μια διοίκηση που οφείλει να διοικήσει και να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Για τον λόγο αυτόν πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα στα οποία το Δ.Σ. και και η κοινωνία οφείλουν να τοποθετηθούν. Να καταλάβει  η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ότι το μοίρασμα «καρεκλών» δεν είναι πολιτική που πάει ένα βήμα πιο πέρα το νησί. Να καταλάβει ότι οφείλει να αρχίσει να διοικεί με αξιοκρατία, σχεδιασμό και το βλέμμα στο μέλλον...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΔΕΜΑ (ΥΠΟΓΕΙΑ)ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΕΝΟ,ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η.... ακόλουθοι του Σουσούδη . Αυτές να στείλει στο ΦΟΔΣΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παρακαλούμε να μην βάζετε παρατσούκλια προσβλητικά στα σχόλια σας. Δεν αναρτώνται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχεις .... που ανεβάζει καθημερινώς στοιχακια για αυτούς που την πρόδωσαν χαχαα!!Σε έναν συνδυασμό που έχει πάει η αναξοκωλια σύννεφο !Σε έναν συνδυασμό που προδόθηκε πριν λίγα χρόνια και διαλύθηκε από αυτούς τους ίδιους και ξανά μαζεύτηκαν προεκλογικά για τους τίτλους !!Ξεχναει η .... και βοσσος τι έλεγαν για τον δήμαρχο τους πριν χρόνια ;Αυτοι μπορεί να τα ξέχασαν.... αλλά ο κοσμοσ Δεν ξεχνάει ποτε !Ελεος ,ποσό κόμπλεξ μπορεί να κουβαλάει κάποιος ;Ποσό ανασφάλεια σαν άνθρωπος να νιώθει ;;Προσπαθεί να δείξει στον κόσμο μέσω των σοσιαλ ότι αυτή έχει ήδη δρομολογήσει πράγματα πριν καν το πει το τοπικό !!μιλαμε πραγματικά για τον συνδυασμό της ενότητας ,της συνεργασίας και της διαφάνειας χααααχαχ!!Εχεις και τον γιατρό ναι ναι αυτόν που και αυτός τα ξέρει όλα αυτός που θα σώσει με τις μπούρδες του θα διδάξει ηθικές !Ρεεεεε που πάμε ρεεεε!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε παρατσούκλια που αφορούν τον περίγυρο των ασχολούμενων με την πολιτική. Θα διαγράφονται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στου λεκιασμένου το σπιτι δεν μιλάνε για λεκέδες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ θυμάμαι και τον πρώην δήμαρχο να ανεβάζει φωτογραφίες από χαντάκια βρύσες αντλίες λάμπες και να λέει κάναμε έργο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει πίτες ακόμα.
Χαλαρώστε.
Μπείτε και κάντε και κανένα λαικ . Έλεος δλδ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής ;;;
Κάτι για λεκέδες διάβασα και νόημα δεν έβγαλα ….
Ποιος είναι ο καθαρός που προσπαθούν να τον λεκιάσουν ;;;;;
Ήρεμα ρωτάω ;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Βολικά σαν πρόεδρος τον τελευταίο χρόνο μην πω και περισσότερο έλαμψε δια της απουσίας της και τώρα καθαρίζει ένα χαντάκι και το βάζει fb λες και έκανε έργο φοβερό και οι γλυφτες από κάτω γράφουν μπράβο συγχαρητήρια και αλλα τέτοια … εντάξει χαλαρώστε λίγο και κρατήστε και κανένα μπράβο για αργότερα σε κάτι πιο ουσιώδες

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Γιατρός απο την Ελβετία ξέρει κατα που πέφτει η Άνδρος;Που έρχεται μια φορά κάθε 10 χρόνια και έχει γνώμη για όλους και για όλα; Κρίμα για την Άνδρο κρίμα και πάλι κρίμα γιατι κάτι τέτοιοι άνθρωποι με τις συκοφαντίες τους και την παραπληροφόρησή τους ξεγέλασαν τους υπόλοιπους Ανδριώτες και χαντακωθήκαμε για μία ολόκληρη 5ετία που θα πάμε πίσω 20 χρόνια. Μέχρι τότε ας παρακολουθούμε την διοικηση Σουσούδη να βάζει τρικλοποδιές στα έργα του Λοτσάρη, να καταστρεφει οτι εχει δρομολογηθει και να κοβει πίτες φιγουραροντας με ωραιες πόζες και σελφι.

This comment was minimized by the moderator on the site

5 χρόνια που θα πάνε το νησί 25 χρόνια πίσω. Άλλωστε οι εξελίξεις τρέχουν συνεχώς.
Αλλά περιμένατε κάτι διαφορετικό; Δεν ήταν όλα αυτά γνωστά από την προηγούμενη φορά που "διοίκησαν";
Το δις εξαμαρτείν θα πληρωθεί πολύ ακριβά δυστυχώς.

Περισσότερα