Ασχετοσύνη, άγνοια ή λασπολογία ανωνύμων;

 Γράφει η Ιωάννα Σαραβάνου

Αθλητικές συμμετοχές και κοινωνική δράση όλα τα χρόνια.

Κύριε διαχειριστά,

Θέλω να απαντήσω σε κάποιον "anonimo" που σε σχόλιο του στο σαιτ σας που ανέφερε κάτι που με αφορά προσωπικά. Έγραψε πως "και οι προηγούμενοι όταν ανέλαβαν την Πολιτική Προστασία  δεν ήξεραν, αλλά έμαθαν"!

Επειδή εγώ ανέλαβα την Πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου ως σύμβουλος του Δημάρχου  Δ.Λοτσάρη να πληροφορήσω ανώνυμους κι επώνυμους πως όταν ανέλαβα ήμουν ήδη πέντε  χρόνια μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και είχα ήδη παρακολουθήσω εκπαιδευτικό πρόγραμμα από πολλές εκπαιδευτικές ώρες και είχα πιστοποίηση ήδη δασοπυροσβέστη για την οποία έδωσα και γραπτές  εξετάσεις στην Πυροσβεστική Ακαδημία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία το 2019 και από το ΕΚΑΒ το 2018. Πριν αναλάβω την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης είχα  παρακολουθήσει όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΚΑΒ ΑΝΔΡΟΥ και είχα και από εκεί πιστοποίηση. Επιπλέον, είχα σημαντική πρακτική εμπειρία από τη συμμετοχή μου δεκάδες φορές σε πυρκαγιές, πλημμύρες, εκχιονισμούς, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους, κοπή επικίνδυνων δένδρων κ.λ.π.

Αυτά για το πριν  αναλάβω την θέση του άμισθου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του τότε Δημάρχου Δ. Λοτσάρη. Άρα δεν έμαθα στου κασίδη το κεφάλι όπως λέει ο κάθε ανώνυμος. Όμως, δεν έμεινα εκεί. Συνέχισα και μετά και την εκπαίδευση και τη δράση μου. 

Πιστοποίηση και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2023, καθώς συνέχισα την επιμόρφωση μου και στα χρόνια της ευθύνης μου.

Συμμετείχα σε εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια και σε συνέδρια της Πολιτικής Προστασίας και πήρα πιστοποίηση από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχα συμμετοχή σε όλες τις ετήσιες προληπτικές ασκήσεις ετοιμότητας του Λιμεναρχείου. Και φυσικά παρουσία και προσφορά σε όλα τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στο νησί μας την τριετία αυτή, από φωτιές και πλημμύρες μέχρι και χιόνια. Και τέλος συμμετείχα σε μεταφορές ασθενών και συνέχισα της εκπαίδευση μου και με το ΕΚΑΒ.

Τέλος την περίοδο του κορονοϊού οργανώσαμε ομάδα ως πολιτική προστασία με εθελοντές και τον λόχο Εθνοφυλακής για συνδρομή φαγητού, φαρμάκων και άλλων ειδών σε όλη την Άνδρο και σε αυτούς που ήταν σε καραντίνα, αλλά και σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Αυτά για να μην λέγονται κουβέντες του αέρα για τους προηγούμενους.

Αθλητικές συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης είχα και την θέση του άμισθου συμβούλου στον αθλητισμό. Εδώ για να προλάβω τους καλοθελητές, ανώνυμους κι επώνυμους, αναφέρω πως ήμουν και είμαι αθλήτρια με πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων στο ορεινό τρέξιμο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρώτη στα πέντε χιλιόμετρα στην ηλικιακή μου κατηγορία στον μαραθώνιο της Αθήνας. Πρώτη στα δέκα χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος Andros Trail Race. Τρίτη στα έξι χιλιόμετρα ορεινό στην Αμοργό. Και άλλα πολλά.

Ακόμα στο SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία) είχα συμμετοχή σε πολλούς αγώνες με διακρίσεις. Τέταρτη θέση στον αγώνα διέλευσης του Ισθμού της Κορίνθου το 2013. Δεύτερη θέση στον αγώνα της Κέας 2014. Τρίτη θέση στον αγώνα των Χανίων το 2014. Συμμετοχή στην ελληνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση SUP στην Galella της Ισπανίας.

Στα αθλητικά του νησιού μας δεν έγιναν πολλά αυτά τα χρόνια λόγω του κορονοϊού. Παρ όλα αυτά διοργάνωσα με ομάδα γυναικών για τέσσερις χρονιές (τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) αγώνες τριάθλου στο νησί μας (Andros Experience) με πολλές συμμετοχές και αποσπώντας πολλές καλές κριτικές.

Αυτά γιατί το να γράφουν διάφοροι ανώνυμοι το κοντό τους και το μακρύ τους για τους προηγούμενους...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Σαραβάνου έχει σειρά πιστοποίησεων ο Μπακέλας έχει καμία; Η Σαραβάνου ήξερε που πήγαινε και που πάταγε ο Μπακέλας τι ακριβώς ξέρει; Αυτό είναι το ερώτημα. Απο την πιστοποιηση και τις περγαμηνές της Σαραβάνου μέχρι το περγαμοντο του κουταλιού του Μπακέλα έχει μεγάλη απόσταση. Γιαυτό χάθηκε η μπάλλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενω αλλες που αυτο-προβαλονται επιχειρηματιες χωρις επιχειρηση και χωρις μια εργατοωρα σε ολη τους την ζωη ειναι πιο αξιεπαινες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Περγαμηνές, όχι αστεία.