Εχθροπάθεια της πλειοψηφίας, αλλά και αντιπάθεια στα ενδότερα της μειοψηφίας! Νέα αντιπρόεδρος του ΔΣ η Αθηνά Μακρή...

 

Η πάντα αξιοπρεπής Αθηνά Μακρή είναι η νέα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Άνδρου.

Με την εκλογή του Λευτέρη Μπάλλα ως δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας απήλθε από το συμβούλιο ο Νίκος Στεφάνου και χρειάστηκε να ξαναγίνει ψηφοφορία για αντιπρόεδρο του ΔΣ. Όμως, ακόμα και σε μια τυπική ψηφοφορία για εκλογή αντιπροέδρου του ΔΣ της Άνδρου 4 σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατάφερα και διαφώνησαν (!!!) ψηφίζοντας λευκό/παρών στην πρόταση της μειοψηφίας για νέα αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δήμου ¨ανδρου την Αθηνά Μακρή.

Ήταν έκπληξη οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σουσούδη (Α. Βόσσος, Α. Βολίκα, Ν. Μουστάκας, Ν. Βιδάλης) ψήφισαν λευκό και παρών εκδηλώνοντας με αυτόν τον απροσδόκητο τρόπο πιθανές μνησικακίες και προσωπικές αντιθέσεις ή και έχθρες. Σε μια εντελώς τυπική διαδικασία αυτοί διαχωρίστηκαν καταθέτοντας μια διχαστική νοοτροπία. Η στάση τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση τις ομοφωνίες στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου όταν πριν δύο εβδομάδες ψηφίστηκαν πρόεδρος και γραμματέας από την παράταξη Σουσούδη ομόφωνα από όλους και από την παράταξης Λοτσάρη. Επισημαίνουμε ακόμα την προφανή πολιτική αδυναμία του κ. Σουσούδη να ελέγξει την ομάδα του.

Θεωρούμε θλιβερό για την Άνδρο η επικράτηση τέτοιων πολιτικών λογικών στο ΔΣ της Άνδρου. Ιδίως όταν πρόκειται για την κ. Αθηνά Μακρή, που η αξιοπρεπή στάση της όλα αυτά τα χρόνια ήταν παραδειγματική.

Τώρα από την μεριά της παράταξης Λοτσάρη η πρόταση για την αντιπροεδρία της κ. Αθηνάς Μακρή ήταν μια πρόταση ισορροπίας ως την συμπολίτευση, αλλά συνάμα και μια προσπάθεια εξισορρόπησης των εσωτερικών αντιθέσεων της. Οι αντιθέσεις εκφράστηκαν δημοσίως με τις απροσδόκητες, απρεπείς και ειρωνικές δηλώσεις της κ. Μ.Κασιδώνη κατά του Λ.Μπάλλα μετά την εκλογή του. Σε αντίθεση με την αξιοπρεπή στάση του κ. Νίκου Στεφάνου, που έδωσε συγχαρητήρια αν και έχασε την έδρα. Επισημαίνουμε ακόμα την αμήχανη σιωπή εκ μέρους του Δ. Λοτσάρη ως προς το συμβάν, αλλά διαπιστώνουμε και μια αδυναμία ελέγχου της παράταξης του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ατυχώς για την Άνδρο και οι δύο παρατάξεις δείχνουν για την ώρα εντελώς ανέτοιμες για τον ρόλο που τους έδωσε η ψήφος της κοινωνίας της Άνδρου. Στελέχη της παράταξης Σουσούδη πορεύονται – δυστυχώς – με τη γνωστή διαχρονική εχθροπάθεια έναντι των αντιπάλων τους, αδυνατώντας να ψηφίσουν ακόμα και σε μια τυπική ψηφοφορία. Αλλά και η παράταξη Λοτσάρη δείχνει έχει χάσει τον στόχο και τη συνοχή της από τη στιγμή που μια πρωτοεμφανιζόμενη δημοτική σύμβουλος της προβαίνει σε τόσο λίαν επιθετικές δηλώσεις που δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στην  παράταξης της.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο,τι και να λέτε αγαπητέ κολοτούμπα τον Μπάλλα δεν καταφέρατε να τον κάνετε να χάσει παρά την σφαγή που υπέστη ο συνδυασμός Λοτσάρη στη Χώρα. Ο Μπάλλας εκλογικά μπορεί να επιζήσει και πυρινικού πολέμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαργαρίτα Μαργαρώ ο Μπάλλας εχει τόσο μεγάλη ηθική που δε ζήτησε ακύρωση κανενός ψηφοδελτίου του Στεφάνου αλλά να μεταφερθούν σωστά τα δικά του ψηφοδέλτια απο το βιβλίο ψοφοφορίας στον πίνακα. Τι να κάνουμε δεν ειχε βγεί τρίτος αλλά δεύτερος. Σε ενοχλεί τι να κάνουμε, αλλά όσες φορές και να κατέβει ο Μπάλλας είτε με το νικητή είτε με τον χαμένο θα βγαίνει. Ετσι γιατί ΜΠΟΡΕΙ. Οσο για την Μαργαρίτα σου απλά Εκανε και η Μαργαρίτα... (διαγράφεται μια υβριστική φράση - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ αγιαστουρα στο Μπαλλα κυριε διαχειριστα.Ξεχνατε οτι παρατησε το ΛΟΤΣΑΡΗ μετα τις εκλογες ,λοιδορουσε τη Μαργαριτα που τον ξεπερασε
για αυτο και η αντιδραση της,ειναι τοση μεγαλη η πολιτικη ηθηκη του που εκανε ενσταση στο συνυποψηφιο του. Ειναι αλλωστε μαθημενος να λειτουργει ετσι απο παλια.Βλεπε πως αδειασε το Μαλταμπε το Γλυνο το Σουσουδη και παει λεγοντας.ΠΟΛΥ καλα του τα ειπε η μαργαριτα και μπραβο της που εκφραζεται δημοσια

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα είχαν μια αξία οι παρατηρήσεις σας αν βλέπατε και τον σχολιασμό ως προς το γεγονός που αναφερθήκαμε. Δύο παρατάξεις εμφανίζονται εσωτερικά διαιρεμένες. Η μια στην ψηφοφορία και η άλλη με δημόσια απρεπή σχόλια. Και συνάμα διαπιστώνουμε την ευπρεπή την στάση του υποψήφιου Ν. Στεφάνου που έχασε την έδρα.
Εσείς μάλλον τα έχετε με τον Μπάλλα, που το δικαστήριο του προσμέτρησε ψήφους που είχαν αγνοηθεί. Και δεν βλέπετε πως η πρωτοεκλεγόμενη με επιθετικές δηλώσεις της διαιρεί την παράταξη της χωρίς να την αφορά και να εχει λόγο.στα του εκλογοδικείου .
Τα παινέματα στην πρωτοεμφανιζόμενη αφήστε τα γι' αργότερα να δούμε που το πάει. Η επιθετικότητα σας ως προς εμάς μάλλον γιατί δεν σας κάναμε το χατίρι να γράψουμε για τα τελευταία 30 χρόνια και μείναμε απλά στο προχθεσινό γεγονός.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα πώς περιμένουμε πολιτικό πολιτισμό από ανθρώπους που δεν διαθέτουν ποιότητα χαρακτήρα????

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά ξεκινάμε, θα δούμε πολλά. Το καλύτερο όμως είναι ότι κάποιοι που το έπαιζαν άγιοι και πήγαιναν και ζητούσαν ψήφο με παρακάλια και δήθεν αγνότητες και αγάπες, μόλις μυρίστηκαν θεσούλα ξαφνικά ξεσηκώθηκαν. Ναι στην Μαργαρίτα αναφέρομαι, όταν δεν έχεις δει θέση ποτέ και θες απλά να φανείς και όχι να προσφέρεις τότε λυσσάς για τη θέση. Λυσσάς επειδή εξ αρχής το κάνεις για την προβολή και όχι για τον τόπο. Τώρα όσον αφορά τον Λευτέρη, ο άνθρωπος είναι 35 χρόνια μέσα, άλλες 10 εκλογές να γίνουν, αν το θέλει θα εκλεγεί και στις 10. Δεν γίνεται το μικρό να του πετάει σχολιάκια στο facebook που ακόμα δεν έχει βγει από το αυγό του και να ζητάει παράλληλα θεσούλες. Όσον αφορά την Αθηνά, είναι άξια και το έχει αποδείξει τόσα χρόνια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στους συνδυασμούς Σουσούδη-Λοτσάρη συνεχίζεται ένθεν κακείθεν και ας υποθέσουμε ότι την καταλαβαίνουμε(μακράν του ''όλοι μαζί ενωμένοι" μετά την κάλπη)..Τα εξ οικείων βέλη στην κάθε παράταξη δεν είναι νέο φρούτο. Απλά διανθίζει την πολιτική μας κουλτούρα. Σε μικρογραφία όσα συμβαίνουν στα απανταχού της γης πολιτικά στρατόπεδα , φυσικά με πιο συγκεκαλυμμένο τρόπο.
Ο Μπάλλας δεν απέκτησε ξαφνικά αβρότητα και πολιτική σοφία. Εμπειρία έχει και παραχωρεί την ''καυτή καρέκλα'' που πρόσφατα εγκατέλειψε σε άλλα τρυφερά και αδοκίμαστα οπίσθια, περιμένοντας το ''rodeo'' που θα ακολουθήσει αν ο εκάστοτε διευθύνων την συνεδρίαση δεν έχει την ικανή πυγμή μαζί με την απαιτούμενη ευγένεια(ιδιότητα που εκείνος είχε απωλέσει ) για να την κρατήσει σε κάποιο ικανοποιητικό έστω επίπεδο
Οσον αφορά δε στην πρόεδρο ή αντιπρόεδρο, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία-εξουσία είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα αλλά και τις ικανότητές τους που ενδεχομένως μας εκπλήξουν.
.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαργαρίτα ειναι αυτή που ειναι. Ο Μπάλλας δεν προκάλεσε. Εκλέχθηκε οπως εκλέγεται 35 χρόνια. Συμφωνούμε δε συμφωνούμε μαζί του ειναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο. Ο Λοτσάρης ειναι το πρόβλημα που δεν κόβει τον βήχα στην Μάρτζι. Δεν συμπεριφέτονται ετσι κορίτσι μου επειδή πήρες 60 ψήφους στο χωριό του άνδρα σου και άρχισες τις αδικαιολόγητες ειρωνίες χωρίς να προκληθείς. Ο Μπάλλας και έμπειρος είναι και ξέρει πως να αναδείξει την ασχετοσύνη της Μαργαρίτας συα συμβούλια προσφέροντας μας στιγμές γέλιου. Εύκολο είναι γιαυτόν. Την ανοησία της Μαργαρίτας κινδυνεύει να την πληρώσει ο Λοτσάρης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαργαρίτα ειρωνεύεται και επιτίθεται στον Μπάλλα. Ο Μπάλλας δεν απαντά και μάλιστα λύνει τα χέρια του Λοτσάρη λέγοντας του να προτείνει άλλον για αντιπρόεδρο. Και ο Λοτσάρης δεν λέει κουβέντα στην Μαργαρίτα για την αήθη επίθεση της στον Μπάλλα και συζητάει αν θα την προτείνει για αντιπρόεδρο. Τόχασε ο Λοτσάρης. Δείχνει κακό χαρακτήρα. Ευτυχώς που ο Μπάλλας επιδεικνύει μιά αδιανόητη για τον χαρακτήρα του υπομονή και σοφία. Μάλλον του έκανε καλό η για 5 μήνες οικειοθελής αποξένωση του απο την τοξικότητα του Δήμου. Καλά θα περάσουμε και φέτος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά αναρωτιέμαι πολλές φορές ποιος ψήφισε την Κασιδώνη... η γυναίκα είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει καμία απολύτως γνώση, σε κανέναν τομέα, και θέλει τώρα να μας πει τί με την επίθεση της στον κ. Μπάλλα;! Δυστυχώς, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον κ. Λοτσάρη, να το θυμηθείτε αυτό!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα πράγματα ειναι απλά. Ο Σουσούδης ειναι έρμαιο των Βόσσου, Αννας και Μουστάκα αλλά και ο Λοτσάρης ενώ ήτανε αποφασιστικός σαν δήμαρχος και διέγραψε Μπακέλα και Μουστάκα για ποιό ασήμαντους λόγους, τώρα δεν κάνει τίποτε στην αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και σχιζοφρενική αλλά κυρίως αναίτια επίθεση της Κασιδώνη στον Μπάλλα. Δείχνει και το αχάριστο του χαρακτήρα Λοτσάρη απέναντι στον Μπάλλα που για να τον στηρίξει άκουσε και ακούει τα μύρρια. Κρίμα δεν κάνει ούτε ο Σουσούδης ούτε ο Λοτσάρης.

Περισσότερα