ΑΝΔΡΟΣ: Έγκυρα ψηφοδέλτια βαμμένα με μανό νυχιών! Μηνυτήρια αναφορά για τμήμα της Χώρας!

Της Τζώρτζια Κοντράρου

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Συνέβη κι αυτό. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου αρνήθηκε να ακυρώσει ψηφοδέλτια με κόκκινα σημάδια, εικάζοντας ότι προήλθαν από βαμμένα κόκκινα νύχια.
Το εντυπωσιακό της δικαστικής αποφάσεως είναι ότι εκδόθηκε από δύο γυναίκες και έναν άνδρα, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς οι γυναίκες γνωρίζουν ότι το μανό δεν ξεβάφει ακουμπώντας απλώς σε χαρτί. Εκτός κι εάν κάποιος έβαφε τα νύχια του την ώρα της ψηφοφορίας και δεν είχαν προλάβει να στεγνώσουν.
Στο ευφάνταστο αυτό σκεπτικό προστίθεται μία σειρά παρατηρήσεων του δικαστηρίου με τις οποίες απορρίφθηκε η ένσταση δημοτικής παράταξης του Δήμου Άνδρου που ήρθε δεύτερη στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Οκτωβρίου με διαφορά μόλις 19 ψήφων από τον συνδυασμό που ανακηρύχθηκε ως επιτυχών.
Χαρακτηριστική είναι η απορριπτική κρίση του δικαστηρίου για την ακύρωση ψηφοδελτίων που ήταν γεμάτα κουκίδες, τις οποίες απέδωσε σε «παράλειψη που οφείλεται σε αβλεψία του δικαστικού αντιπροσώπου» καθώς και ψηφοδέλτια με έλλειψη μονογραφής που αποδόθηκε σε «παράλειψη και αβλεψία του δικαστικού αντιπροσώπου». Τέλος δεν δέχθηκε ως έγκυρα ψηφοδέλτια τα οποία ήταν μαζί με λευκό αν και ήταν εμφανές ότι ήταν σχεδόν κολλημένα με το κανονικό ψηφοδέλτιο.

Παρά το γεγονός ότι το Δ.Δ. της Σύρου, με πρόεδρο την πρόεδρο Πρωτοδικών Δεσ. Κοσμίδου και εισηγήτρια την πρωτοδίκη Β.Σκόνδρα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ», η υπόθεση θα συνεχισθεί στα ποινικά δικαστήρια, καθώς υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ψηφοφορίας με υποψήφια δημοτική σύμβουλο που συνόδευε μέσα στο παραβάν εκλογείς. Γεγονός που καταγγέλθηκε και εκείνη την στιγμή αλλά η συμπεριφορά αυτή έγινε ανεκτή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο του τμήματος. Το δε Διοικητικό Πρωτοδικείο δεν το αξιολόγησε και απέρριψε τους σχετικούς λόγους ακύρωσης της διαδικασίας.

Τέλος σωρεία ψηφοδελτίων τα οποία αναφέρονταν από τους προσφεύγοντες ως άκυρα δεν εξετάστηκαν από το δικαστήριο γιατί – σύμφωνα με την απόφαση – στην προσφυγή δεν περιγραφόταν με λεπτομέρεια και ακρίβεια σε ποιο ακριβώς σημείο του ψηφοδελτίου ήταν το διακριτικό σημείο, που τα καθιστούσε άκυρα.

Νομικοί παρατηρητές επισήμαναν ότι η απόφαση αυτή αξίζει να αξιολογηθεί από τους επιθεωρητές των Διοικητικών Δικαστηρίων προκειμένου να εκτιμηθεί η ποιότητα και η επάρκεια των δικαστών που την εξέδωσαν.
Με τη μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλονται γεγονότα που έχουν δει και το φως τη δημοσιότητας μέσα από site και στον τοπικό τύπο, σχετικά με την παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας από υποψήφια δημοτική σύμβουλο, ενώ κατατίθεται και σχετικό βίντεο. Επίσης καταγγέλλεται ότι δικαστικός αντιπρόσωπος δεν διευκόλυνε άτομο με ειδικές ανάγκες να ψηφίσει.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αδυναμία αποδοχής της ήττας που οδηγεί σε απαράδεκτη συμπεριφορά και κινήσεις εντυπωσιασμού. Προχωρήστε και σε άλλα δικαστήρια αλλά η αλήθεια δεν θα αλλάξει για να ικανοποιηθούν οι ισχυρισμοί σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι γνωρίζουμε έως τώρα:

1) Το παρατσούκλι των Συριανών είναι πανελληνίως γνωστό. Περιττεύουν οι λόγοι.
2) Η δικαιοσύνη είναι όντως τυφλή.
3) Το αποτέλεσμα της τελεσίδικης απόφασης του Πρωτοδικείου ήταν ήδη γνωστό μήνες πριν στην αντίπαλη παράταξη. Εξού και οι πίτες με τις ορκομωσίες.
4) Το σουρεαλ στις επόμενες εκλογές θα είναι όλες οι γυναίκες να προσέλθουν στα παραβάν με το μανό ανά χείρας και να βάψουν τα ψηφοδέλτια. Αφού υπάρχει δεδικασμένο, τα ψηφοδέλτια θα είναι έγκυρα.