ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Χωρίς προτάσεις η διοίκηση! Με γνώση και προτάσεις η αντιπολίτευση!

  

"Εντυπωσιάζει το γεγονός πως έχουμε ήδη δύο μήνες διοίκηση Σουσούδη και δεν έχει εξαγγελθεί KΑΜΙΑ προτεραιότητα ή κάποια πρόταση για το νησί. Μόνο μια ανακοίνωση της συμφοράς για κάτι σκουπίδια στο Νειμποριό που η σημερινή διοίκηση τα χρεώνει στην προηγούμενη, που απήλθε πριν δύο μήνες. Είτε τους πήρε δύο μήνες να τα βρουν είτε κοροϊδεύουν με αντιπολιτευτικά ψέματα, ενώ ασκούν πια οι ίδιοι διοίκηση. Κι ενώ περιμέναμε κάποιες προτάσεις και προτεραιότητες να πουν τους - εκτός από τις πίτες - έρχεται η αντιπολίτευση με την κ. Σαραβάνουν από τον συνδυασμό του κ. Λοτσάρη και καταθέτει 4 προτάσεις για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του νησιού.

Οι τέσσερις προτάσεις προέρχονται από τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και από τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης πιστοποίησης στελεχών που έγινε για θέματα σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας στη Μυτιλήνη. Η κ. Σαραβάνου που είχε την ευθύνη - και ανταπεξήλθε με επιτυχία και επάρκεια - τα προηγούμενα 4 χρόνια συνεχίζει μόνη της την επιμόρφωση και την κατάθεση της εμπειρίας της για την  Άνδρο. Πηγαίνει με δικά της χρήματα στην συνδιάσκεψη πιστοποίησης και καταθέτει 4 προτάσεις ζητώντας συνεργασία με την διοίκηση ώστε να ενισχυθεί η Πολιτική Προστασία για το καλό της Άνδρου. Η διοίκηση τι απαντά; Για την ώρα δεν έχει καταθέσει προτάσεις και προτεραιότητες για ΤΙΠΟΤΑ! Απλώς συνεχίζει τις αντιπολιτευτικές καταγγελίες και τις ανούσιες εξαγγελίες πως: "με υπομονή και σχεδιασμό" θα λύσει τα προβλήματα προσεχώς!!! - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ 

Ιωάννα Σαραβάνου:  "4 προτάσεις για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Άνδρο.’’

Η δημοτική σύμβουλος κ.Ιωάννα Σαραβάνου , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου είχα την τύχη να συμμετάσχω σε ένα σεμινάριο αφιερωμένο στην Πολιτική Προστασία που διοργανώθηκε από το Δήμο Λέσβου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη επιχειρησιακών στελεχών πολιτικής προστασίας αλλά και η ενημέρωση για τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Εκεί είχα την τιμή να αναλύσω στους συμμετέχοντες το υπόδειγμα της Άνδρου. Παρουσίασα την προετοιμασία και τα σχέδια εκκένωσης οικισμών της Άνδρου, σε περίπτωση πυρκαγιάς που είχαμε εκπονήσει στη θητεία της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Λοτσάρη σε συνεργασία με το σύλλογο Εθελοντών, τα σώματα ασφαλείας και την Πυροσβεστική.

Ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ σημαντικός για την Άνδρο. Τα πρώτα λεπτά αντιμετώπισης μιας φυσικής καταστροφής είναι καθοριστικά , μέχρι να έρθει βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας.

Εμείς, η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , έχουμε επιλέξει να μιλάμε με προτάσεις. Ο Δήμος έχει συνέχεια, πρέπει να συνεχίσει με πιο αποφασιστικά βήματα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Δημοτική Αρχή και δηλώνουμε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να τις υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1ον) Δημιουργία Δομής Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Άνδρου . Με υπαλλήλους του Δήμου, το Σύλλογο Εθελοντών , με εκπαίδευση και αγορά εξοπλισμού για όλους. Με καταγραφή όλων των μηχανημάτων και των οχημάτων που θα πρέπει να κινητοποιηθούν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής στην Άνδρο για να προσφέρουν βοήθεια.

2ον) Ενημέρωση στα σχολεία και στους μαθητές για την αντιμετώπιση σεισμού, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

3ον) Ετήσια άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με τη συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Εθελοντών.

4ον) Επικαιροποίηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών . ‘’

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet