Αντιπολίτευση... στην αντιπολίτευση! Και από πρόγραμμα... έτσι και ως έτυχε!!!

Φωτογραφία αρχείου. 

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν συμβούλιο ερωτήσεων, οι οποίες είχαν κατατεθεί προς την διοίκηση. Η διοίκηση όμως προκλητικά απαγόρευσε να αναπτυχθούν τα θέματα των ερωτήσεων της αντιπολίτευσης προφορικά και να γίνει διάλογος και υπήρξε δικαίωμα μόνο για μια ερώτηση. Τόσο δημοκρατικά πέρασαν οι σημερινοί διοικούντες από τις ατέλειωτες προφορικές παρεμβάσεις και τους αυτοσχεδιασμούς τους επί 4ετία στην αντιπολίτευση στο «δεν κάνουμε διάλογο»!!!…

Στο σημείο αυτό πήρε τον λόγο ο Κυριάκος Θωμάς και προσπάθησε με επιχειρήματα να πείσει για το αυτονόητο. Δηλαδή πως οι ερωτήσεις ήταν επιγραμματικά κατατεθειμένες και η αντιπολίτευση ήθελε να τις αναπτύξει προφορικά. Όμως αυτό δεν έγινε δυνατό γιατί η επί χρόνια σιωπηλή πρόεδρος του ΔΣ πέρασε από την σιωπή στον αυταρχισμό και στη σιωπή. Και ήταν κάθετη μη επιτρέποντας κανέναν διάλογο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «όποιος θέλει να συζητήσει έξω. Εδώ δεν θα επιτρέψω κανέναν διάλογο...»

Στην κρίσιμη ερώτηση σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών έγινε λίγο μπάχαλο όταν ο Δ. Τηνιακός απάντησε στον Θ. Σουσούδη, που τον αποκάλεσε "άσχετο"!!! Κόντεψαν να αρπαχτούν γιατί ο Σουσούδης, δεν δεχόταν αντιρρήσεις για όσα έλεγε. Πάντως ο νέος-παλιός δήμαρχος παραδέχτηκε πως αν δεν μπορέσει να πηγαίνει τα σκουπίδια στην Σταυροπέδα (μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις του συνοδοιπόρου του Γ. Καμήλου) θα αναγκαστεί να τα πάει στην Αθήνα, αυξάνοντας το κόστος αποκομιδής για τους πολίτες δραματικά! Αυτός ήταν ο «σχεδιασμός» που είχαν ως αντιπολίτευση και που τους οδήγησε από τις πρώτες μέρες (μετά και τις απολύσεις του μισού σχεδόν προσωπικού καθαριότητας) στα διαφαινόμενα σημερινά αδιέξοδα…

Ερώτηση υπέβαλε και ο απών επί 4ετία αντιδήμαρχος Κορθίου. Ο πρώην σύμβουλος του κ. Καπάκη ρώτησε για την εγκατάλειψη του ψηφιακού μουσείου και παρουσίασε και βίντεο με την παρούσα άθλια κατάσταση. Αγνοούσε όμως πως η εγκατάλειψη του ψηφιακού μουσείου που έγινε πριν 10 χρόνια επί Γλυνού είχε αφεθεί στην τύχη του και στην 5ετία Σουσούδη! 

Το ότι το ψηφιακό μουσείο έγινε σε λάθος χώρο, πρόχειρα, χωρίς προσβασιμότητα, μόνο και μόνο για να παρθούν τα χρήματα δεν απασχόλησε τον ερωτώντας αντιδήμαρχο Κορθίου. Όπως και δεν απασχόλει κανέναν τους τα πολλά και μεγάλα έργα που έγιναν στην Χώρα όπως το νέο δημοτικό σχολείο (3,2 εκατ. Ευρώ), η ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου (1 εκατ. ευρώ), το επισκοπείο (300 χιλ. ευρώ), ασφαλτοστρώσεις και νέα δίκτυα (500 χιλ. ευρώ), ανακαίνιση ναυτικού μουσείου κλπ. Τους απασχολεί μόνο αν βρουν κάτι που δεν πήγε σωστά στην 4ετία. Ή, όπως είπε και ο αντιδήμαρχος Χώρας "έχουμε πολλά που θα σας βγάλουμε στη φόρα!!!"

Γι' αυτό εξελέγησαν άλλωστε. Για να κάνουν καταγγελίες και να βγάζουν στην φόρα!!! Τώρα πως και μπερδεύτηκαν με την ερώτηση της κ. Σαραβάνου «εσείς τόσα χρόνια σαν αντιπολίτευση που βλέπατε το ψηφιακό μουσείο εγκαταλλειμένο τι κάνατε;» Επήλθε σύγχυση και προσπάθησαν να "ξεφύγουν" λέγοντας πως: «είχαν στείλει mail στον Γιαννίση!». Έτσι θα συνεχίσουν φαίνεται. Για έργα πάντως ακόμα μια φορά δεν μίλησαν...

ΥΓ Στο μόνο θέμα που υπήρξε σύγκλιση ήταν στο θέμα που αναφερόταν στους Ρομά, στο παραεμπόριο και η αντιμετώπιση στα προβλημάτων που δημιουργούνται, που έθεσε η Ι. Σαραβάνου. Δηλαδή πάλι καλά που κάπου μπόρεσαν και συνέκλιναν…

Άμισθος Ειδικός Συνεργάτης 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θελω να σας το χαλάσω αλλα τα σκουπιδια δεν μπορουν να πανε στην Αττική. Τα σκουπιδια της Ανδρου μπορουν να πανε ΜΟΝΟ σε Χυτυ-χυτα του ΦΟΔΣΑ Νοτιου Αιγαιου! Υπαρχει
νόμοθεσία που δεν μπορει να την ακυρωσει ουτε ο δημαρχος ουτε ο υπουργος!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα και καλό μήνα!!! Να θέσω κάποιες απορίες και σκέψεις!! Όσο αφορά το ψηφιακό μουσείο τοπικό πρόεδρο η Χώρα είχε? Τι ενεργείς έκανε? Ορισμένη υπάλληλος στο Δήμο υπήρχε? Επίσης να τοποθετηθεί.... Τι ενέργειες έκανε?
Στην καημένη την Ανρδο μας που δεν έχουμε τις πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά μας ...εγώ από τις φωτογραφίες είδα ένα κτίριο σαν θέση ακατάλληλο μη έχοντας στην σωστή και κατάλληλα διαμορφωμένη προσβαση και σαν χώρο όπως τον είδα από το υλικό που παρουσίασαν ακατάλληλο...!!! Ποιος ενέκρινε το χώρο για να πέσουν τόσα χρήματα εκεί???
Εάν έχουν βάλει τόσα χρήματα χωρίς να υπάρχει σωστή υποδομή ποιος πρέπει να πληρώσει? Να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα καλό μήνα! Έχω κάποιες απορίες και σκέψεις? Για το μουσείο τοπικός πρόεδρος στην Χώρα δεν υπήρξε?
Τι ενέργειες έκανε? Ορισμένη αρμόδια υπάλληλος δεν υπήρχε? Τι έκανε?
Επίσης εγώ βλέπω στην καημένη την Άνδρο μας που δεν έχουμε πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά μας ένα μουσείο...όπως το είδα ακατάλληλο ως προς την πρόσβαση και τη διαμόρφωση του!!! Ποιος ενέκρινε τη θέση του και πέσανε τόσα χρήματα εκεί?,? Να μας ενημερώσουν και εαν έχουν ρίξει χρήματα σε λάθος μέρος να πληρώσουν.....να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελέιωσαν οι πρωτοχρονιάτικες πίτες και αρχίζουν οι αποκριάτικες.Κάθε άρμα έχει δικαίωμα να παρουσιάσει όποιο θέμα θέλει.Το άρμα του νέου-παλιού κυβερνώντος συνδυασμού της Άνδρου θα γυρίσει τις ρούγες με τις βουβουζέλες να παίζουν αυτό τον εκκωφαντικό και ενοχλητικό τους ήχο.Οι προηγούμενοι-οι κακοδιοικούντες την νήσο θα προσπαθούν να μιλήσουν αλλά δεν θα μπορεί να γίνει διάλογος γιατί αφ'ενός δεν επιτρέπεται από τους πρώτους και αφ'ετέρου ο θόρυβος της βουβουζέλας και των άλλων οργάνων δεν αφήνει τις φωνές να ακουσθούν......

Για μια τέτοια περίπτωση ο λαός έβγαλε το γνωμικό:O κουφός και ο κλανιάρης πάνε δίπλα στα νταούλια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί ειναι που ξέρουν τον κανονισμό λειτουργίας. Ειναι η ευγενική Τσατσομοίρου που θεωρούσε αυταρχικό τον Μπάλλα που εφάρμοζε απλά τον κανονισμό και τους τον εξηγούσε. Θα λένε Μπάλλα και θα κλαίνε οι άσχετοι. Αλλά είπαμε δεν ξέρει να ψηφίζει ο ΑνδριώτοΣτενιώτης και θα το πληρώσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μας είπες τίποτα για τον Βόσσο που σε καταδίκασε στο χθεσινό συμβούλιο που απαντούσε για τα χάλια Σ στον φάρο όσο και για το σχολείο που καταστρέψατε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περίεργα τα ελληνικά σας και οι απόψεις σας. Δεν συμμετέχουμε σε καμία παράταξη και δεν μάς ενδιαφέρει τι είπε ο αντιδήμαρχος Γαυρίου. Δεν παρακολούθησαμε το συμβούλιο γιατί δεν μάς ενδιέφερε. Είχαμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Το κείμενο το έγραψε συνεργάτης που το παρακολούθησε.
Εμείς ως Εν Άνδρω δεν συμμετείχαμε ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλώς γράφουμε τις απόψεις μας και αναδημοσιεύουμε ότι στέλνουν οι συνεργάτες μας.
Για τον φάρο ως γνωστόν υπεύθυνος είναι ο μηχανικός που επιβλέπει. Για το σχολείο του Γαυρίου δεν καταστρέψαμε τίποτα εμείς ως Εν Ανδρω. Απλώς άρχισαν τα έργα και μένει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουν.

ΥΓ Αυτά τα λίγα κοντούλα λεμονιά. Και μιας και εκπροσωπείτε τον αντιδήμαρχο δεν μάς λέτε τι πρόγραμμα έργων έχει πέρα από τις τακτικές ανά εβδομάδα καταγγελίες του. Αυτό άραγε είναι το έργο του...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro