ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ή όταν η Άνδρος "ταξιδεύει" στην πλούσια ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση...

 

Μεγάλη η επιτυχία του Χορευτικού Υδρούσας στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου όπου παρουσίασε μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα. Ήταν μια μουσικοχορευτική παράσταση αυτή της 28ης Ιουνίου 2024, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές από όλη την Άνδρο και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη.

Το κοινό της παράστασης εντυπωσιασμένο "ταξίδεψε" μέσα στον χρόνο και στον χώρο του ελληνισμού. Οι θεατές απόλαυσαν ήχους και χορευτικά δρώμενα από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τα Νησιά του Αιγαίου, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία, την Πελοπόννησο, τη Νάουσα, τις Κυκλάδες και τον Πόντο.

Η βραδιά ήταν πραγματικά μεγαλειώδης, με τη συμμετοχή 150 χορευτών και 5 εξαιρετικών μουσικών, που κατάφεραν να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με τα χαρακτηριστικά βήματα και τις μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, να ταξιδέψουν μουσικά και χορευτικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να αισθανθούν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Άνδρου, η έπαρχος Άνδρου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Άνδρου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και από τις δύο παρατάξεις. 

Οι Μουσικοί που Συμμετείχαν:

• Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: Κλαρίνο
• Γιάννης Παυλόπουλος: Βιολί & Τραγούδι
• Παναγιώτης Σταθάκης: Λαούτο
• Γιάννης Γευγελής: Κρουστά

Η παράσταση δεν ήταν μόνο μια απλή παρουσίαση παραδοσιακών χορών και μουσικής, αλλά μια αληθινή γιορτή του ελληνικού πολιτισμού. Οι μουσικοί και οι χορευτές συνεργάστηκαν άψογα για να μεταφέρουν στους θεατές τον πλούτο και την ποικιλία της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, δημιουργώντας μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Ν.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δήμαρχος που ήταν οέο ;;;;;;