Σε σωστή βάση το θέμα της οικίας Θεόφιλου Καΐρη

 

Τελικά το θέμα της οικίας Καΐρη, ένα θέμα με μεγάλη συμβολική, αλλά και ιστορική σημασία για την Άνδρο, φαίνεται πως μπαίνει σε σωστή βάση, καθώς η πρόεδρος του ιδρύματος πολιτισμού και άθλησης κ. Α.Τσατσομοίρου, αλλά και ο Δήμος Άνδρου ανταποκρίθηκαν θετικά στο ζήτημα αυτό. Αυτό φαίνεται από την επιστολή που έστειλαν στην πρόεδρο του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς κ. Βασιλική Λινού.

Αναλυτικά, η πρόεδρος του νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού κ. Αθηνά Τσατσομοίρου απάντησε με επιστολή της θετικά στην κ. Λινού (27/1/2015), για το ζήτημα της μετατροπής και πάλι σε μουσείο Θεόφιλου Καΐρη του χώρου όπου ήταν η οικία του μεγάλου ανδριώτη φιλοσόφου και δάσκαλου. Ο χώρος είχε δυστυχώς μετατραπεί από την προηγούμενη διοίκηση και τους συνεργάτες της σε μουσείο …τεχνολογίας! Το ατόπημα αυτό το είχε επισημάνει από το «εν Άνδρω» η κ. Βασιλική Λινού το περαμένο καλοκαίρι, καθώς ο Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς είχε χρηματοδοτήσει το μουσείο Καΐρη και το οποίο «έσβησε» ξαφνικά αντικαθιστάμενο με μια άλλη χρήση.

Όπως σημειώνει η κ. Τσατσομοίρου στην απάντηση της η οικία Καΐρη είναι απόφαση να επανέλθει στην προηγούμενη χρήση της. Όμως για την ώρα αυτό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καθώς χρειάζεται να βρεθεί νέος χώρος από τον Δήμο Άνδρου για να στεγάσει το μουσείο τεχνολογίας. Διαφορετικά μπορεί ο Δήμος Άνδρου να κληθεί να πληρώσει χρήματα πίσω από αυτά που πήρε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να φτιαχτεί το μουσείο τεχνολογίας.

Οι προθέσεις και οι εξαγγελίες της κ. Τσατσομοίρου, αλλά και της σημερινής διοίκησης του Δήμου Άνδρου, στο θέμα αυτό κινούνται σε σωστή βάση. Θυμίζουμε πως η προηγούμενη διοίκηση είχε αλλάξει αυθαίρετα χρήση στο μουσείο Καΐρη, χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Όμως, από ότι φαίνεται θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να υλοποιηθούν οι νέες αποφάσεις, καθώς πρέπει να πρέπει να βρεθεί ανάλογος χώρος για να στεγάσει το μουσείο τεχνολογίας πριν γίνει οτιδήποτε.

Από την μεριά μας θεωρώντας δεδομένο το ενδιαφέρον της κ. Τσατσομοίρου για το θέμα ελπίζουμε να το προχωρήσει πιο γρήγορα. Έτσι ώστε κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες να υπάρξει και πρακτική λύση. Το λέμε αυτό γιατί μερικές φορές πολλά, σε αυτόν τον τόπο, εξαντλούνται σε εκφράσεις προθέσεων και ανταλλαγές επιστολών. Χρειάζεται, όπως έχει δείξει η ζωή, για να προχωρήσουν μερικά πράγματα και το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά λέτε. Πως ξεφεύγει όμως η γραφίδα; Για κάποιο λόγο κι ενώ σε παλαιότερα κείμενα το γράψαμε σωστά τώρα μας ξέφυγε. Νάστε καλά που το είδατε. Ευχαριστώ πολύ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιά παρατήρηση: δεν είναι "μουσείο τεχνολογίας", γιατί δεν προβάλει μηχανήματα και μηχανισμούς. Το ψηφιακό μουσείο προβάλλει την ιστορία του νησιού από την προϊστορία μέχρι τον προηγούμενο αιώνα με χρήση ψηφιακών μέσων, όπως τρισδιάστατα βίντεο, ολογράμματα και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρότερους. Επίσης προσφέρει δωρεάν wifi στην ευρύτερη περιοχή, έχει σύστημα επικοινωνίας με μπλε δόντι για κινητά και διαθέτει ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητά για την τουριστική προβολή του νησιού. Μακάρι να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος για να το στεγάσει.