Πίσω από ένα πιάτο καλό φαγητό κρύβεται πάντα μια καλή ιστορία

  Της Κατερίνας Ρεμούνδου
 
(Πριν μια εβδομάδα στην Τήνο διοργανώθηκε μεγάλο γαστρονομικό συνέδριο με θέμα "Μπορεί η Τήνος να γίνει γαστρονομικός προορισμός;" Όλες οι επιχειρήσεις του νησιού και όλα τα χωριά συνεργάστηκαν και έφεραν στο νησί τους 6 από τους καλύτερους μαγείρους των Κυκλάδων (Άνδρο, Σαντορίνη κλπ). Από την Άνδρο προσκλήθηκε η Κατερίνα Ρεμούνδου (Τάτα) και έκανε μια μεγάλη εισηήγηση τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και μια ανάλυση της "φτωχής κουζίνας" που έχουν οι Κυκλάδες. Είχαν προσκληθεί οι καλύτεροι έλληνες δημοσιογράφοι σχετικοί με γαστρονομία και ταξίδια. Από την εισήγηση της Κ. Ρεμούνδου παραθέτουμε εδώ το οτπικό υλικό. Αύριο θα παραθέσουμε και το κείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας εισήγησης της μήπως και σκεφτούμε κι εμείς κάτι τέτοιο στην Άνδρο - εν Άνδρω).
 
 
Σημείωση: Το κόστος του τριήμερης διάρκειας γαστρονομικού συνεδρίου ήταν ...μηδέν!!! Κι αυτό γιατί η διαμονή, τα φαγητά, οι μετακινήσεις, οι επισκέψεις, ο συνεδριακός χώρος κλπ ήταν προσφορά όλων των επαγγελματιών του νησιού. Το οργάνωσαν όλοι μαζί. Και καθένας πρόσφερε ότι είχε (δωμάτια, γεύματα, κλπ). Το όλο γεγονός είχε προετοιμαστεί άρτια και επαγγελματικά. Και βεβαιώς όπως εξηγούσαν ο Γ.Τ. και ο Δ.Α. από το Κόρθι, που είχαν δει και τις σχετικές αναρτήσεις στα site του γειτονικού νησιού,  οι Τηνιακοί δεν είναι τοπικιστές όπως οι Ανδριώτες που οι τρεις πρώην Δήμοι μας τείνουν να έχουν και σύνορα. Η επιτυχία του συνεδρίου είναι πως  το εξαιρετικό υλικό του αναπαράχθηκε σε όλα τα site των Κυκλάδων. Και λόγω της υψηλής ποιότητας των εισηγήσεων, των φαγητών και των επισκέψεων σε χώρους πρωτογενούς παραγωγής αναμένουν τώρα πολλά αφιερώματα για την Τήνο στην Αθήνα.
Βλέπετε αυτοί κατανοούν πως το εύκολο είναι να αυξήσουν την επισκέψιμότητα τους από την Αττική. Και παρά το ότι πάνε καλά στον θρησκευτικό τουρισμό αναζητούν και άλλες μορφές τουρισμού για να φέρουν και να ξαναφέρουν τους Αθηναίους στην Τήνο. Και για τον σκοπό αυτό αξιοποιούν όλο το δυναμικό του νησιού: καλλιτέχνες, διανοούμενους, συγγραφείς (κάνουν και συνέδρια ποιήσης και μυθιστορήματος τα καλοκαίρια), δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κλπ. Δεν χωρίζουν τα "αρνιά από τα ερίφια" όπως χρόνια γίνεται στο νησί μας.  Όμως αυτοί δεν έχουν "αξιωματούχους" και "τιτλούχους", αλλά νοιώθουν όλοι "στρατιώτες" στην υπηρεσία του τόπου τους. Και για τον λόγο αυτό κινητοποιούν τους πάντες και τα πάντα - εν Άνδρω.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet