Σύρος 2015: χρώματα κι αρώματα (βίντεο)

 

Ένα ταξίδι στη Σύρο είναι ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο. Είναι ταξίδι στην διατηρητέα νεοκλασική Ερμούπολη του 19ου αιώνα και στην γραφική Άνω Σύρο που διασώθηκε τον 20ο αιώνα. Είναι μια διαδρομή στα μοναδικά δρομάκια και ταβερνάκια δύο πόλεων που έζησαν δίπλα-δίπλα, αλλα και δύο κόσμων που ξεχώρισαν μακραίνοντας ο ένας από τον άλλον.

Περιηγήθηκαμε με φίλους παλιούς την αισθητική μιας πόλης/σκηνικό. Περιπλανηθήκαμε στα χρώματα της βουκαμβίλιας και στο άρωμα του γιασεμιού. Και φύγαμε κατάφορτοι από ανανεωμένες μνήμες και σπάνιες εικόνες, αλλά και μια αίσθηση ζωής που μας χάρισε η τελευταία βραδιά σε ένα ταβερνάκι της Άνω Σύρας. Εκεί μια κομπανία απρόσμενα μας ταξίδεψε με την μουσική του Βαμβακάρη και μας χάρισε μερικές αξέχαστες στιγμές. Ακόμα θυμάμαι τον γελαστο ηλικιωμένο δίπλα να σκύβει και να λέει: "αργότερα θα παίξουν και τα μόρτικα του Μάρκου..."   
Οι φωτογραφίες και η επεξεργασία του βίντεο είναι του Διαμαντή Μπασαντή. Η μουσική επένδυση του βίντεο είναι από τα μοναδικά τραγούδια του Βαμβακάρη "Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά" και "Φραγκοσυριανή".

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet