Οι γλάστρες του Vincenzo

Ο Γιάννης είναι ένας μερακλής Τηνιακός. Αλλά όταν λέμε μερακλής εννοούμε πολύ μερακλής. Έχει εκατοντάδες είδη κάκτων! Και μια απίθανη ποικιλία γλαστρών: στα ενοικιαζόμενα που διατηρεί υπό την επωνυμία Vincenzo (το όνομα του γιού του) στην πόλη της Τήνου, αλλά και στο σπίτι του λίγο έξω από την πόλη. Όταν μου μίλησε για τις γλάστρες του και τους κάκτους του απλά σκέφτηκα μερικές γλάστρες και μερικούς κάκτους. Τίποτα άλλο.

 

Το μυαλό μου δεν πήγε ποτέ τι είδους γλάστρες εννοούσε. Ή, τι θα μπορούσε να αξιοποιήσει για γλάστρες.

Οικοδομικό καρότσι-γλάστρα!!!

 Η πρώτη έκπληξη με περίμενε έξω από τα ενοικαζόμκενα του: ένα παλιό καρότσι οικοδομικών εργασιών-γλάστρα με γαρύφαλα! Δεν παρκάρουν αυτοκίνητα και ειναι μια ομορφιά!

Αν νομίζεις πως εκεί τέλειωσαν οι εκπλήξεις είσαι γελασμένος! Η επόμενη έκπληξη είναι μια παλιά γαλότσα-γλάστρα! Και μετά δεκάδες πέτρες με μικρά κοιλώματα-γλάστρες. Και ένα ζεμπίλι-γλάστρα! Και μια κουφάλα ενός κορμού-γλάστρα.

Ζεμπίλι γλάστρα!!!

Γαλότσα-γλάστρα!!!

Κουφάλα δέντρου γλάστρα!!!

Αλλά και μια παλιά καρέκλα-γλάστρα! Και ένα καρότσι από αυτά που παλιά μεταφέρανε τις βαλίτσες στο λιμάνι γεμάτο με γλάστρες! Και μια γλάστρα χτισμένη στον παραπέτο της βεράντας! Και μια άλλη γλάστρα χτισμένη σε διακοσμητικό κοίλωμα του τοίχου!

Καρότσι για βαλίτσες κήπος γλαστρών!!!

Χτισμένη στον τοίχο γλάστρα!!!

Παλιά καρέκλα γλάστρα!!!

Και μια ατέλειωτη ποικιλία από γλάστρες πέτρες ή κομμάτια από μάρμαρο. Στην Τήνο ως γνωστό δουλεύουν ακόμα το μάρμαρο. Και ο Γιάννης έχει χρησιμοποιήσει όλων των ειδών τα κομμάτια μάρμαρο που περισσέυουν δημιουργώντας κοιλώματα που μέσα φυτεύει ...κακτοειδή! 

Κομμάτια μάρμαρο γλάστρες!!!

Και βεβαίως - εδώ πάλι είναι έκπληξη - και γλάστρες ...κανονικές! Που όμως έχουν μέσα δεκάδες απίθανους κάκτους: ανθισμένους ή όχι! Μια τρέλα ο κακτόκηπος του. Και μια μεγαλύτερη τρέλα το τι μπορεί να χρησιμοποιήσει ως γλάστρα: τα πάντα! Ακόμα και ...γλάστρες!!!

 

Κανονικές γλάστρες!!!

Η εφευρετικότητα του ανθρώπου δεν έχει τέλος. Αμφιβάλω μάλιστα αν έχει και ...αρχή! Γιατί κανείς δεν ξέρει πως άρχισε και που θα πάει αυτή η ατέλειωτη συλλογή γλαστρών και κακτών ή άλλων φυτών...

Φεύγοντας βιαστικά να προλάβω το πλοίο στο λιμάνι για Άνδρο ότι απέμεινε στην μνήμη ήταν το ατέλειωτο κέφι του Γιάννη για ακόμα περισσότερες γλάστρες!!!... Στα χέρια του τα πιο ευτελή και άχρηστα αντικείμενα μετατρέπονται σε μια ατέλειωτη ποικιλία γλαστρών για απίθανα φυτά. Δεν ξέρω αν έχουμε στην Άνδρο κάτι αντίστοιχο. Πάντως οι γλάστρες του Vincenzo είναι μοναδικές. Αν δεν το πιστεύεται δείτε τις φωτογραφίες για να καταλάβετε... 

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet