Πρόσκληση για ένα υπέροχο καλοκαίρι στην Άνδρο…

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

 

Η Άνδρος ακολουθώντας πιστά την παράδοση επενδύει και φέτος στον Πολιτισμό. Οι μεγάλοι ανδριώτες χορηγοί που αγαπούν βαθειά το νησί τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα, για ακόμα μια χρονιά οργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων που σίγουρα θα αποτελέσουν τα events του καλοκαιριού. Και η δημοτική αρχή αρωγός σε όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια συντονίζει και προβάλει αυτές τις εκδηλώσεις.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του τόπου, τα πολιτιστικά δρώμενα των μεγάλων ιδρυμάτων της Άνδρου, την έχουν αναδείξει στην συνείδηση του κόσμου εδώ και χρόνια, ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Από αυτή την άποψη ο Αύγουστος και εφέτος θα είναι μεστός από υπέροχες βραδιές γεμάτες χρώματα, συναίσθημα και ήχους.

Με επίκεντρο την Χώρα και την ανεπανάληπτη αρχοντιά της, καλλιτέχνες με διαφορετική προσέγγιση στην Τέχνη, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες του νησιού στον κόσμο της εκλεπτυσμένης απόλαυσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων είναι το εξής.

Σάββατο 1/8 - Έναρξη Φ. Πλιάτσικας-Μηλιώκας

Κυριακή 2/8 - Εκκλησιάζουσες Θ.Ο.Α (τοπικός θεατρικός όμιλος)

Τρίτη 3/8 - Trilogia-jazz

Παρασκευή 7/8 - Μαντάμ Σουσού 25η Ώρα (τοπικός θεατρικός όμιλος)

Κυριακή 9/8 - Απολογία Σωκράτη ΚΘΒΕ (δεν είναι βέβαιο )

Τετάρτη 12/8 - Τρωάδες Εθνικό

Κυριακή 16/8 - Φιλαρμονική ορχήστρα ΜΟΥΣΑ 

Δευτέρα 17/8 - Αχαρνής

Πέμπτη 20/8 - Κατερίνα Πολέμη κουαρτέτο

Παρασκευή 21/8 - αφιέρωμα στον Δ. Πολέμη (Καιρείου βιβλιοθήκης) πλαισιωμένο από πιανίστα της όπερα Παρισίων

Σάββατο 22/8 - Ένα ταξίδι στον κόσμο των κρουστών Τσαγκαράκης Γεράσιμος

Τρίτη 25/8 - Συναυλία Chronos Γαλάνη

Κυριακή 30/8 - βράβευση μαθητικού διαγωνισμού με θέμα "Μεσόγειος η θάλασσά μας" + μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο (Πορτογαλία Ισπανία Κάτω Ιταλία Ελλάδα Κύπρο) από την Κλεονίκη Δεμίρη και πιάνο τον Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Σε μια εποχή βαθειάς κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας, η Άνδρος αντιστέκεται και αντιμετωπίζει την κατάσταση με αισιοδοξία.

Με τις παραπάνω εκδηλώσεις εγκαινιάζει ένα μοναδικό ανοικτό θέατρο, προσφορά του ανδριωτη εφοπλιστή Αλκιβιάδη Τάττου, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανέγερση του, θεωρώντας την δημιουργία του, έργο ζωής. Θεσμοθετεί το «διεθνές φεστιβάλ Άνδρου» με διευθυντή τον Παντελή Βούλγαρη ανοίγοντας έτσι, ένα ακόμα παράθυρο στον πολιτισμό.

Το μουσείο «Βασίλη και Ελιζας Γουλανδρή» και το ίδρυμα Κυδωνιεως, με πολύχρονη ιστορία θα αποτελέσουν και φέτος σημείο αναφοράς. Το πρώτο με την μεγάλη διεθνή έκθεση του γνωστού αμερικάνου καλλιτέχνη Μαν Ρέι και το δεύτερο με την μεγάλη ελληνική έκθεση «Νηπενθή και Εωθινά»  (11+1 έλληνες καλλιτέχνες) σε επιμέλεια Αθηνάς Σχοινά.

Με άλλα λόγια στον εγχώριο τουριστικό χάρτη, η Άνδρος ξεχωρίζει και υπερτερεί. Συνδυάζει τα πάντα. Υπέροχες θάλασσες, ορεινές εξερευνήσεις, ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις και το κυριότερο ουσιαστική και ποιοτική διαμονή.

Έχει κάθε λόγο λοιπόν να αισιοδοξεί ότι το καλοκαίρι του 2015 της ανήκει…

Υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της καλοκαιρινής περιόδου, είναι η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Τσατσομοιρου, ενώ ο δήμαρχος κ. Θ. Σουσουδης, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και τον συντονισμό τους, θα δώσει την Δευτέρα 22/6 συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, για να προβάλει το νησί.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet