Η Άνδρος διεκδικεί χώρο στα εφετινά καλοκαιρινά δρώμενα

 

Η συνέντευξη τύπου αρχίζει με πρόλογο του δημοσιογράφου Γιάννη Μηνδρινού. Οι παρουσιαστές στο πάνελ και οι κάμερες ετοιμάζονται....

Τα της παρουσίασης των δρώμενων του εφετινού καλοκαιριού είναι γνωστά στους φίλους και στους αναγνώστες του «εν Άνδρω. Έτσι σήμερα θα σταθούμε στο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλητές της συνέντευξης τύπου που παρουσίασε τα καλοκαιρινά δρώμενα της Άνδρου, αλλά και στο ενδιαφέρον που έδειξαν τα ΜΜΕ για το μήνυμα αυτό. Άλλωστε οι συνεντεύξεις τύπου γίνονται για να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ οι εκδηλώσεις. Εμείς, λοιπόν, μετρήσαμε κάτι από αυτή την προσοχή.

Κατ’ αρχή ένα δημοσιογραφικό συμπέρασμα: ήταν μια επιτυχημένη συνέντευξη τύπου. Ο λόγος γιατί υπήρξε παρουσία μιας μεγάλης γκάμας σημαντικών ΜΜΕ και βεβαίως και αντιπροσώπευση των κυριότερων συντελεστών του εφετινού καλοκαιριού.

Τα προεόρτια μιας συνέντευξης από την οποία η Άνδρος περιμένει πολλά

Η συνέντευξη τύπου έχει αρχίσει. Οι κάμερες και οι καμέραμεν του Mega και του Αντένα ...επί σκοπόν! 

Η κάμερα και ο κάμεραμαν του Σκάι λίγο πιο πίσω. Αλλά και αυτός ...επί σκοπόν!

Μετρήσαμε από κανάλια: το Mega, τον Αντένα, τον Σκάι. Από εφημερίδες: την Ημερησία, το Έθνος, το Βήμα, την Καθημερινή, τα Νέα. Από τις μεγάλες ελληνικές ιστοσελίδες: την iefimerida, την HuffingtonPost, το Propaganda.gr, το in.gr, tospirto.net(πολιτιστικό siteΛάκη Λαζόπουλου), Lifo. Ήταν εκεί επίσης το Ράδιο Μελωδία FM, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η ΕΡΤ. Και από την Άνδρο παραβρέθηκαν: η εφημερίδα Ανδριακή, το blog Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης και η ιστοσελίδα “εν Άνδρω.gr”.

 

Οι ομιλητές στο πάνελ της παρουσίασης. Από αριστερά: Παντελής Βούλγαρης, Θεοδόσης Σουσούδης, Νίκος Σιγάλας.

Από όσα είπαν ενδιαφέροντα είπαν οι τρεις παρουσιαστές του πάνελ ξεχωρίζουμε την έμφαση που έδωσε ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης στην αξία της φύσης της Άνδρου και των πολιτιστικών της δρώμενων, αλλά και στα 100 χιλιόμετρα ορεινά μονοπάτια την και στην αξία των μοναστηριών της.

Και βεβαίως ο Παντελής Βούλγαρης τράβηξε τα φώτα περισσότερο από κάθε άλλον τόσο ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Άνδρου όσο και ως σκηνοθέτης με μεγάλο έργο...

Ο Παντελής Βούλγαρης, που εκπροσώπησε το Φεστιβάλ Άνδρου, που ξεκινά με την φετινή διοργάνωση του 1ο Διεθνούς Φεστιβάλ, μίλησε για τις μεγάλες εθνικής εμβέλειας παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις του φετινού Αύγουστου που αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα των καλοκαιρινών δρώμενων στην Ελλάδα. Του χρόνου το φεστιβάλ θα συμπεριλάβει και διεθνείς μετακλήσεις και ίσως διευρυνθεί και χρονικά.

Τέλος, ο Νίκος Σιγάλας, πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως παρουσίασε την εφετινή εικαστική έκθεση του Ιδρύματος, που περιλαμβάνει τον ζωγράφο Ράλλη Κοψίδη και 10 ακόμα έλληνες ζωγράφους. Την έκθεση επιμελείται όπως πάντα η γνωστή τεχνοκριτικός Αθηνά Σχινά.

Ο Παντελής Βούλγαρης στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου με την καθηγήτρια Νικολέτα Τσιτσανίδου και την δημοσιογράφο Σάγια Τσαουσίδου που εκπροσώπησαν το Θερινό Πανεπιστήμιο 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η καθηγήτρια Νικολέτα Τσιτσανούδη και η δημοσιογράφος Σάγια Τσαουσίδου, εκ μέρους του Θερινού Πανεπιστημίου Άνδρου που ξεκινά εφέτος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Ακόμα παραβρέθηκαν οι αρχιτέκτονες που σχεδίασαν με εξαιρετικό τρόπο το ανοιχτό θέατρο της Άνδρου Κυριακούλα Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος Λούκος (στο θέμα θα επανέλθουμε).

Και ο δήμαρχος Άνδρου με τις κυρίες του Θερινού Πανεπιστημίου 

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τους συντελεστές των σημαντικότερων καλοκαιρινών πολιτιστικών δρώμενων της Άνδρου που ήταν παρόντες: η Αναστασία Καβαλάρη, υπεύθυνη για το οργανωτικό σκέλος του Φεστιβάλ Άνδρου, η Ιωάννα Κλεφτογιάννη, υπεύθυνη Τύπου του Φεστιβάλ, η Αθηνά Τσατσομοίρου, υπεύθυνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ εκ μέρους του Δήμου Άνδρου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μηνδινός, υπεύθυνος τύπου του Δήμου Άνδρου και της συνέντευξης Τύπου. 

 

(οι φωτογραφίες είναι της ιστοσελίδας εν Άνδρω.gr)

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet