Κανονικά το Φεστιβάλ Άνδρου στο νέο ανοιχτό θέατρο

 

Ολοκληρώθηκε και είναι εξαιρετικά κομψό και λειτουργικό το ανοιχτό θέατρο Άνδρου

Τελικά και το θέατρο τέλειωσε στην ώρα του και το φεστιβάλ Άνδρου θα γίνει κανονικά χωρίς εκπτώσεις. Το πρώτο το διαπιστώσαμε με τα μάτια μας. Το δεύτερο μας το διαβεβαίωσε ο Παντελής Βούλγαρης, καλλιτεχνικός διευθυντής και ψυχή του φεστιβάλ Άνδρου.

Εξαιρετικό στις λεπτομέρειες. Μια σπουδαία σύνθεση, πέτρας, τσιμέντου, μωσαϊκού με ψηφίδες. Σχεδιαστές και κατασκευαστές έβαλαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η πορεία της επβεβαίωσης ήταν αντίστροφή. Πρώτα επικοινωνήσαμε μεσημέρι τηλεφωνικά με τον Παντελή Βούλγαρη και μας διαβεβαίωσε πως όλα βαίνουν καλώς και πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Και στη συνέχεια αργά το απόγευμα κάναμε και μια βόλτα στο θέατρο να δούμε που βρίσκονται τα πράγματα. Όπως μας είχε πει ο Αλκιβιάδης Τάτος το θέατρο θα ήταν έτοιμο στο τέλος Ιουλίου. Λάθος: είναι πλέον σχεδόν έτοιμο στα μέσα Ιουλίου. Τις επόμενες μέρες όλα ολοκληρώνονται και το θέατρο θα λειτουργήσει κανονικά στην ώρα του.

 

 

Κτηριολογικά όλα είναι έτοιμα. Ακόμα και οι εντοιχισμένες πινακίδες με αναφορά την κατασκευή του έχουν τοποθετηθεί. Οι πόρτες έχουν μπει. Μένει να στρωθεί με τσιμέντο η ράμπα που έχει ήδη διαμορφωθεί χωματουργικά και από την οποία θα ανεβαίνουν αυτοκίνητα ή τα ΑΜΕΑ στον χώρο του θεάτρου. Ο χρόνος υπεραρκετός μέχρι το τέλος του μήνα. Η Άνδρος απόκτησε ένα στολίδι, αλλά και ένα χρήσιμο πολυ-εργαλείο σε θέματα πολιτισμού.

Μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία δεν είναι λίγο να μπορεί να πει κανείς: τέλος καλό όλα καλά. Ή, όπως μας είχε πει η Ιωάννα Καρυστιάνη σε μια προσωπική επικοινωνία μας πριν λίγες μέρες: «πρέπει όλα να γίνουν στο φεστιβάλ Άνδρου για να δοθεί και ένα μήνυμα ελπίδας στους Ανδριώτες και στους επισκέπτες του νησιού σε δύσκολους καιρούς».

Η είσοδος. Σα να μπαίνεις σε έναν κήπο...

Ναι, ο κύκλος του πολιτισμού πρέπει να ολοκληρωθεί, για να ξεπεράσουμε τον κύκλο της σύγκρουσης και του φόβου που αιφνίδια μάς επέβαλαν αυτό το δύσκολο καλοκαίρι οι έξωθεν σχεδιάζοντες σενάρια καταστροφικά για τον τόπο μας…

«εν Άνδρω» 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet