«Εκκλησιάζουσες» από τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» παρουσιάζει την Κυριακή, 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο νέο ανοιχτό θέατρο Χώρας, ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε μία αθηναϊκή κοινωνία τόσο ατομικιστική, όπου οι άνδρες πολίτες βαριούνται ακόμα και να πάνε να ψηφίσουν, οι γυναίκες τούς κλέβουν τα ρούχα κι εμφανίζονται στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες. Όντας περισσότερες από τους άντρες πετυχαίνουν πλειοψηφία στην πρόταση της Πραξαγόρας (ενορχηστρώτριας αυτής της ίντριγκας) και καταφέρνουν να δοθεί η εξουσία στο γυναικείο φύλο. Οι γυναίκες αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση του κράτους και προχωρούν στην εφαρμογή ενός προγράμματος σοσιαλιστικής κοινοκτημοσύνης, που θυμίζει ιδέες από την «Πολιτεία του Πλάτωνος».

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΑ: Ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου δημιουργήθηκε το 2002 από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι, με οδηγό την αγάπη τους στο θέατρο, την ανάγκη τους για δημιουργική απασχόληση και, τελικά, την ικανότητά τους στην υποκριτική –και όχι μόνο- αποτέλεσαν τον καλλιτεχνικό πυρήνα του. Σήμερα, 13 χρόνια μετά, η ομάδα ρίζωσε, δυνάμωσε και απλώθηκε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατά καιρούς, πρωταγωνιστώντας στα πολιτιστικά δρώμενα της Άνδρου.

Στην 13χρονη πορεία του ΘΟΑ, πάνω από 50 ηθοποιοί, από κάθε γωνιά του νησιού και από κάθε επάγγελμα, ανέβηκαν στη σκηνή παρουσιάζοντας παραστάσεις όπως το «Φωνάζει ο κλέφτης» και το «Ζητείται ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά, «Μάνα, μητέρα, μαμά», του Γιώργου Διαλεγμένου, «Το μυατικό της κοντέσσας Βαλέραινας», του Γρηγορίου Ξενόπουλου που παρουσιάστηκε μάλιστα και στη Σύρο, στο θέατρο «Απόλων» και πολλά άλλα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet