Η Κατερίνα Πολέμη με την ευκαιρία της συναυλίας με τον Μαραβέγια μιλά για την Άνδρο και την μουσική

Δύο εμφανίσεις θα κάνει τις προσεχείς μέρες μπροστά στο κοινό της Άνδρου η μουσικός Κατερίνα Πολέμη. Η πρώτη το Σάββατο 8 Αυγούστου στο Εμπειρίκειο Γυμναστήριο της Χώρας μαζί με τον Κωστή Μαραβεγια. Θα τον συνοδεύσει στην συναυλία του. Η δεύτερη στις 20 Αυγούστου με το κουαρτέτο της στο ανοιχτό θέατρο με μουσική από όλο τον κόσμο. Με αφορμή την πρώτη συναυλία της με τον Κωστή Μαραβέγια μίλησε στο "εν Άνδρω" για την Άνδρο και την μουσική της.

Η Κατερίνα Πολέμη θα εμφανιστεί μαζί με τον Κώστή Μαραβέγια στην Άνδρο στις 8 Αυγούστου 

Η Κατερίνα Πολέμη ήταν ήδη ολοκληρωμένη μουσικός πριν γίνει ιδιαίτερα γνωστή στην Άνδρο από την μουσιλή που έγραψε στο φίλμ "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρή. Στην κοινή εμφάνιση της με τον Μαραβέγια στο Εμπειρίκειο Γυμναστήριο θα ζήσουμε μια ξεχωριστή βραδιά. Και θα ακολουθήσει ση συνέχεια μια ακόμα εμφάνιση  με το κουαρτέτο της με μουσική από όλο τον κόσμο.

 

Το "εν Άνδρω" απεύθυνε στην Κατερίνα τρία ερωτήματα ενόψει της πρώτης συναυλίας της με τον Κωστή Μαραβέγια. Παρακάτω δημοσιεύουμε τις απαντήσεις της... 

• Τι φορτίο από εμπειρίες και βιώματα σας έχει δώσει η Άνδρος;

-  Η Άνδρος χάρη και στους γονείς που έχω, μου χάρισε καταπληκτικά παιδικά χρόνια, μια ελευθερία στις θάλασσες, τις παραλίες, τις πλατείες και τα σοκάκια της!

• Έχετε παίξει αρκετές φορές στην Άνδρο και έχετε κάνει και την μουσική στην Μικρά Αγγλία. Είναι η σχέση σας με το νησί μας πηγή έμπνευσης και αναφοράς;

-  Ναι είναι. Αλλά πιστεύω πως όπου και αν κοιτάξει κανείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να συναντήσει την έμπνευση.

• Τι ακούσματα και εμπειρίες καθόρισαν τους μουσικούς δρόμους που ακολουθείτε;

-  Με καθόρισαν τα παλαιά βραζιλιάνικα και ελληνικά ακούσματα, που άκουγα πολύ στην παιδική μου ηλικία. Δηλαδή, η μελωδικότητα των τραγουδιών αυτών, καμιά φορά η απλότητά τους και σίγουρα η αίσθηση ενότητας που προκαλούν... Επίσης με καθόρισε η μπόσα νόβα και η σάμπα μουσική που άκουγα από παιδί (οι αρμονίες και οι ρυθμοί τους). Αργότερα, ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με την τζαζ μουσική που ήταν επίσης πολύ καθοριστική. Τέλος, επηρεάστηκα από τη gypsy jazz, τα αφρικάνικα και τα αφρο-βραζιλιάνικα ακούσματα που έχουν έντονο το spiritual-μεταφυσικό στοιχείο.

 

"εν 'Ανδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet