Ο Πιτροφός χορεύει ακόμα...

Αυτό ήταν που λέμε γλέντι τρικούβερτο... 

Την ίδια ώρα που στην Χώρα πάνω από 1000 άτομα χειροκροτούσαν τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Γιάννη Μηλιώκα στην επίσημη πρώτη του ανοικτού θεάτρου 600 άτομα σε ένα εντυπωσιακό πανηγύρι στον κοντινό και ορεινό Πιτροφό ζούσαν την δική τους μουσικοχορευτική βραδιά σε παραδοσιακούς νησιώτικους ρυθμούς. Η Άνδρος της πολλαπλότητας στις αυγουστιάτικες δόξες της…

Για να καταφέρει το ορεινό αυτό χωριό να συνεχιστεί η παράδοση του καλοκαιρινού χορού για άλλη μια χρονιά με τέτοια επιτυχία, που ολοκληρώθηκε με τρικούβερτα γλέντι βοήθησαν πολλοί:

Βοήθησε ο χώρος. Το προαύλιο του παλιού δημοτικού έχει μεταβληθεί από τον Γιώργο Φιλιππίδη και το Γεωπονικό Κέντρο Άνδρου από παραμελημένο χωράφι σε κτήμα δεξιώσεων προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις του και τα κατάλληλα υλικά.

Βοήθησαν οι άνθρωποι. Βοήθησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πιτροφού , Σταμάτης Κουλούρης, που ήταν πάντα παρών να βοηθά σε όλα. Ο Μίλτος Χαλά και το συνεργείο του που ακόμα μια χρονιά έστησε δωρεάν το πάλκο της ορχήστρας. Ο Κώστας Σαρρής που φωτογράφισε την εκδήλωση.

Βοήθησαν οι προσφέροντες. Η εταιρεία FastFerriesκαι το Πρακτορείο της Κατερίνας Κασιδώνη που πρόσφεραν εισιτήρια για την λαχειοφόρο αγορά. Ο Νίκος Στεφάνου και η Σάριζα που πρόσφεραν νερά και σόδες. Ο Μαρίνος Περτέσης και η Πανεμπορική προσέφεραν στην λαχειοφόρο. Οι Γεωτρήσεις Κοντογιαννόπουλος και Vlachospumps με την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Βοήθησαν οι συνεργαζόμενοι. Οι Γ. Κρίτης, Αν. Γασπαρής, Ν. Αστέρης, Γιώργος Γαρύφαλλος, Αντώνης και Κώστας Γαρύφαλλος.

Βοήθησαν οι καλλιτέχνες που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα νησιώτικα τραγούδα τους. Η Μαρία Νομικού, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Γιάννης και ο Λευτέρης Μπαφαλούκος, ο Δημήτρης Λεβαντής και ο Στέλιος Πασχάλης.

Τέλος βοήθησε ο κόσμος του Πιτροφού. Τα παιδιά και οι κυρίες του χωριού που εργάστηκαν και πρόσφεραν και πριν και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Και βεβαίως το Δ.Σ. του Συλλόγου του Πιτροφού.

Ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Και αυτό ήταν το «μυστικό» της επιτυχίας της.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε το εν Άνδρω και το διαχειριστή του για τα ωραία σχόλια του κ οφείλουμε να του ζητήσουμε μία συγνώμη , που λόγω των πολλών υποχρεώσεων, δεν στείλαμε μια πρόσκληση στον άνθρωπο που δημοσιεύει επάξια τα δρώμενα του νησιού.