Μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη

 

Ποια από τα δύο γαϊδουράκια είναι η σκιά; Ή, διαφορετικά ποια είναι η πραγματικότητα σε έναν κόσμο γεμάτο φωτοσκιές; 

Τέσσερις γυναίκες φωτογράφοι. Τέσσερις διαφορετικές ματιές. Μια πολλαπλή ματιά πάνω στα πράγματα. Και η φωτογραφία ως τέχνη να φωτίζει αυτά που βλέπουμε ή που αγνοούμε. Για άλλη μια χρονιά η Καΐρειος Βιβλιοθήκη μας ξάφνιασε με την έκθεσή της. Μια έκθεση ιδιότυπη και συχνά τολμηρή.

Φωτογραφία, διακοσμητικό ή ζωγραφικό κολάζ;

Στους τοίχους του νεοκλασικού που στεγάζει τον εκθεσιακό χώρο κάθε δωμάτιο είναι και ένας άλλος κόσμος. Στο ένα δωμάτιο η Στέλλα Νάστου με ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στο άλλο Η Ξένια Γκούμα-Λεκανίδη. Στο τρίτο η Κατερίνα Βαφεία. Και στο επόμενο Αθανασία Εξάρχου. Ανάμεσα τους και ένα έργο της Ζέτας Αντσακλή. Μια σειρά διαφορετικές ματιές στον κόσμο. Μια τέχνη από το κλασικό ασπρόμαυρο μέχρι το διακοσμητικό έγχρωμο. Και από το σκοτεινό μπλε μέχρι το σιωπηλό μαύρο.

Κάτι ανάμεσα σε διαμόσμηση και ζωγραφική. Ή, όχι;

Μερικές φορές μοιάζεις να φωτογραφία και άλλες διακοσμητικό. Άλλες αφηρημένη ζωγραφική και κάποια στιγμή σκηνές από φιλμ νουάρ. Όντως αυτή η έκθεση έχει πολλές ξεχωριστές ματιές και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μην την χάσετε. Είναι ανοικτή καθημερινά πρωί – απόγευμα και το Σάββατο μόνο πρωί στο νέο κτίριο της Καϊρείου μέχρι 29 Αυγούστου.

Οι επισκέπτες από τις αίθουσες στον κήπο...

«εν Άνδρω»

   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet