«Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα;;!»

Μια ακόμα ιδιαίτερη πρωτοβουλία διοργανώνει αυτή την χρονιά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο στα πλαίσια της έκθεσης MAN RAY – Τα πρόσωπα της Γυναίκας. Η πρωτοβουλία έχει να κάνει με την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 6 – 9 και 10 – 13 ετών με στόχο να έλθουν κοντά στην σύγχρονη τέχνη μέσα από προγράμματα εκμάθησης και κατανόησης της. Ο τίτλος των προγραμμάτων έχει τίτλο «Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα;;!».


Σκοπός των φετινών προγραμμάτων είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις πτυχές έμπνευσης και δημιουργίας του αμερικανού καλλιτέχνη Man Ray. Προσεγγίζοντας βιωματικά τα έργα του, τα παιδιά θα έλθουν σε επαφή με τα πρωτοποριακά καλλιτεχνικά κινήματα του ντανταϊσμού και σουρεαλισμού μαθαίνοντας να "βλέπουν" την εικαστική φωτογραφία και τις τεχνικές της, καθώς και τα διάφορα είδη της τέχνης.

 

Στα 90 λεπτά διάρκειας κάθε προγράμματος τα παιδιά μέσα από διαδραστικές πρακτικές και παιχνίδια θα ανακαλύψουν τη δύναμη της αποτύπωσης συναισθημάτων, αλλά και την ευφυΐα με την οποία ο Man Ray χρησιμοποιεί τον φωτογραφικό φακό. Θα μάθουν να συνθέτουν μέσα από την συνεργασία με ομαδικό τρόπο και θα πειραματιστούν δημιουργώντας το δικό τους ντανταϊστικό έργο και οργανώνοντας μια σύγχρονη σουρεαλιστική έκθεση!

Διάρκεια προγραμμάτων: 1-31 Αυγούστου

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 22820 22444

Κόστος συμμετοχής: 5€

Διάρκεια έκθεσης Man Ray: 28 Ιουνίου – 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρες Λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 11.00-15.00 και 18.00-21.00, Δευτέρα 11.00-15.00,

Δευτέρα απόγευμα και Τρίτη κλειστά

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet