Αυτή η Άνδρος μ’ αρέσει…

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

Από τις Τρωαδες του Εθνικού Θεάτρου: Εκάβη και Κασσάνδρα 

Βράδυ Τετάρτης καταμεσής του Αύγουστου. Λίγο πριν την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού: της Παναγιάς…

Στη Χώρα, η Καριοφυλια Καραμπετη με τα υπόλοιπα «παιδιά» του Εθνικού, ερμηνεύει συγκλονιστικά την Εκάβη, που οι Έλληνες την παίρνουν σκλάβα μαζί με τις κόρες της, μετά την καταστροφή της Τροίας. 

Από τις Τρωάδες: ο θρήνος της Εκάβης και ο χορός

Η νύχτα είναι όμορφη γεμάτη μυρωδιές και πάνω από 1000 θεατές παρακολουθούν σχεδόν χωρίς ανάσα, μια μοναδική παράσταση σ ένα θέατρο-στολίδι. Γύρω στα μεσάνυχτα ο πεζοδρόμος, η αγορά και το Νειμποριό, γεμάτα κόσμο που κάνει σεργιάνι, χαζεύει στα μαγαζιά, πίνει το ποτό του, ανταμώνει με φίλους και γνωστούς.

Το λιμάνι γεμάτο φωτισμένα κότερα και θαλαμηγούς.

Φώτα, ζωή, γέλια, παρέες, μουσική…

Δεν κοιμάται σχεδόν κανείς. Χαίρεται το καλοκαίρι.

Την ίδια, ώρα στην άλλη άκρη του νησιού στο Γαύριο σ ένα όμορφο μπαρ, μια νεανική μπάντα δίνει υπαίθρια συναυλία με γνωστές ξένες επιτυχίες, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Τα πεζοδρόμια και ο δρόμος έχουν γεμίσει από συντροφιές, που λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής.

Την ίδια ώρα πάλι, στην παραλία του Αγίου Πέτρου σ ένα beach  bar, ο ήχος της θάλασσας μπερδεύεται με γνωστά ελληνικά τραγούδια σ ένα ξέφρενο beach party.

Από τις Τρωάδες: η Εκάβη, ο Αστυάναξ, η Ανδρομάχη και ο χορός (φωτ. Δ. Αντωνέλλος)

Εικόνες μιας… νύχτας μόνο από τη φετινή καλοκαιρινή Άνδρο. Νύχτες που γέμισαν από πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, εκθέσεις αλλά και διασκέδαση.

Σε μια εποχή μίζερη και δύσκολη που τα χρήματα και η διάθεση στέρεψαν, το νησί αποτέλεσε μια αναπάντεχη έκπληξη.

Ανακηρύχθηκε ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, προτιμήθηκε από εκατοντάδες επισκέπτες και δικαίωσε περίτρανα το όνομα του, ως τόπος Πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς…

Αυτή η Άνδρος μ αρέσει… Και αρέσει σε όλους. Όσοι βλέπουν μακριά και αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο δρόμος της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου, θα καταλάβουν ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν πηγή ζωής για το νησί. Και πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Όσοι ενοχλούνται η δεν το καταλαβαίνουν μόνο κακό κάνουν…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet