Ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεσήκωσε το Γαύριο: "ότι αγαπάς δεν τελειώνει"...

 

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

Ένας από τους σταθμούς της μουσικής του περιοδείας του Μίλτου Πασχαλίδη, για το καλοκαίρι του 2015 ήταν και η Άνδρος. Έγινε δυνατός χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Φιλοπρόοδου Ομίλου το Γαύριο, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση. Περίπου 800 άτομα γέμισαν το προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, προσθέτοντας μια ακόμη επιτυχία στην λίστα των επιτυχημένων εκδηλώσεων του συλλόγου, τα τελευταία χρόνια.

Περίπου 800 άτομα σε μια εξαιρετική βραδιά στο Γαύριο 

Ο Πασχαλίδης ταξίδεψε το κοινό μουσικά στα είκοσι χρόνια της δισκογραφικής του πορείας, έχοντας πλάι του δυο υπέροχους καλλιτέχνες την Μιρέλα Πάχου (πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι) και τον Πάρη Περισυνάκη (λύρα, μαντολίνο). Ένα ταξίδι που η συμμετοχή του κόσμου και  η υπέροχη από πλευράς καιρού βραδιά το έκανε ακόμη πιο όμορφο.

Μιρέλα Πάχου: η έκπληξη της βραδιάς.

 Η Άνδρος απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί, ακόμη και σε τέτοιες δύσκολα οικονομικά εποχές να γίνει στα πολιτιστικά ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα. Φέτος εκτός από τα μουσεία, υπήρχε και το Θέατρο με το φεστιβάλ, αλλά και οι συναυλίες, όπως κι αυτή, που βοήθησαν στην τουριστική άνοδο του νησιού. Αρκει να καταλάβουμε πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε. Όπως λέει κι ο Μίλτος σε ένα τραγούδι του:

«… κι όταν μετρούσα τι μπορώ, η γη δεν με χωρούσε…»

(Τίτλος τραγουδιού: «Στα είπα όλα», 2003 - Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου, Μουσική: Μιλτιάδης Πασχαλίδης)

Ανάμεσα στις μνήμες που ξετύλιξε, ανάμεσα στα πολλά τραγούδια, δύο ονόματα "φευγάτων" φίλων κυριάρχησαν: ο Μάνος Ξυδούς και ο Άλκης Αλκαίος

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι σπουδές του στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και στη μουσική του καριέρα, γιατί εκεί γνώρισε τους «Χαϊνηδες». Η πρώτη τους δισκογραφική παρουσία ήρθε το 1991. Ακολούθησε ένας ακόμη κοινός δίσκος.  Η πρώτη του ατομική δουλειά ήρθε το 1995, το "παραμύθι με λυπημένο τέλος" σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς .

Έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα, ως τραγουδοποιός, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έχει τραγουδήσει δίπλα σε πολλούς γνωστούς ερμηνευτές όπως τον Γιάννη Μαρκόπουλο , την Δήμητρα Γαλάνη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , τον Βαγγέλη Γερμανό , τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Θάνο Μικρούτσικο,  την Καλλιόπη Βέττα , τον Θανάση Γκαϊφύλλια , την Ελένη Τσαλιγοπούλου και πολλούς άλλους.

 

(φωτογραφίες: Δημήτρης Αντωνέλλος - βίντεο "εν Άνδρω")

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνιση του Πασχαλίδη στην Άνδρο. Η πρώτη ήταν πριν από αρκετά χρόνια στο ΑΠΟΡΘΗΤΟ! Και τότε ήταν περίφημος χθες όμως ήταν υπέροχος, Με μεγάλη χαρά θα τον ξαναϋποδεχθούμε να τραγουδήσουμε μαζί τα υπέροχα τραγούδια του!